'Maduro bij vertrek Pastoor in beeld als hoofdtrainer Almere City'

door Jesse ter Haar 231

Bron Voetbal International

'Maduro bij vertrek Pastoor in beeld als hoofdtrainer Almere City'

door Jesse ter Haar 231

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is bij een vertrek van Alex Pastoor in beeld als trainer van Almere City, zo brengt Voetbal International dinsdagavond naar buiten. Vooralsnog is Pastoor de eindverantwoordelijke in Almere, maar het is nog niet geheel zeker of hij volgend seizoen ook nog voor de groep staat.

'Hoewel nog niet bevestigd is dat Alex Pastoor vertrekt bij Almere City, oriënteert de club zich wel alvast op een mogelijke opvolger. Eén van de namen die valt in Almere, is die van Ajax-assistent Hedwiges Maduro', zo valt te lezen. De nummer twaalf van de Eredivisie hoopt volgende week duidelijkheid te hebben over de toekomst van Pastoor, maar voor de zekerheid werkt de clubleiding alvast vooruit.

Overigens is Maduro niet de enige kandidaat voor het trainerschap van Almere City. Naar verluidt is er door de directie al gesproken met Rick Kruys, hoofdtrainer van VVV-Venlo. Mocht Pastoor dus vertrekken, is Maduro tot op heden allesbehalve zeker van een nieuw dienstverband in Almere. Eerder stond hij Pastoor immers al bij als assistent-trainer en was hij medeverantwoordelijk voor de promotie van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie.

In Amsterdam kan Maduro na het huidige seizoen ook in dienst blijven. De oud-speler van de club is, net als Saïd Bakkati, in gesprek met de clubleiding over een rol voor volgend seizoen. Voor Bakkati geldt dat zijn toekomst in principe niet binnen de technische staf van Ajax 1 ligt, terwijl dat voor Maduro nog open ligt. Er moet een frisse wind waaien bij de hoofdmacht, maar mogelijk overleeft Maduro die schifting. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan hij aan de slag bij Jong Ajax.

Maduro en Van 't Schip

Momenteel is Maduro actief als assistent-trainer van John van 't Schip - die na het huidige seizoen eveneens terugstapt als hoofdtrainer - bij Ajax 1. 'Het is heel prettig samenwerken', zei eerstgenoemde daarover. 'Je leert veel en hij is een echte Ajacied. Het gaat niet goed bij de club, dat doet ons veel pijn. We proberen zo hard mogelijk te werken om hier uit te komen en dat doen we elke dag.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.