Halilovic baalt na: 'Misschien speelden we met te veel respect'

door Jesse ter Haar 1

Bron ESPN

Bron ESPN

Tibor Halilovic, middenvelder van sc Heerenveen, gelooft dat zijn ploeg zaterdag met te veel respect aantrad tegen Ajax. De kwaliteiten van de Amsterdammers zijn alom bekend en wellicht houden tegenstanders daar gemerkt of ongemerkt rekening mee.

'We wisten dat we moesten lijden om een resultaat te behalen. Het ging goed, maar we kregen het doelpunt makkelijk tegen', zo vertelt de Kroaat in een interview met ESPN. 'Ze hadden meer kansen in de eerste helft en het was goed voor ons om maar met 0-1 de rust in te gaan.'

'In de tweede helft ging het een stuk beter', merkt hij op. 'We kregen goede kansen waaruit we konden scoren. Als we bij een 0-1 stand hadden gescoord, denk ik dat het een hele andere wedstrijd was geworden.'

Wellicht gingen de Friezen de wedstrijd op een verkeerde manier aan, zo merkt Halilovic op. 'Misschien speelden we met te veel respect. We gingen te ver terug en lieten hen makkelijk spelen. Na de toespraak in de rust gingen er dingen beter.'