Vink: 'Tadić had je ook één-op-één kunnen wisselen'

door Gino Haverkamp 97

Bron ESPN

Vink: 'Tadić had je ook één-op-één kunnen wisselen'

door Gino Haverkamp 97

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink vindt dat Alfred Schreuder harder had moeten optreden tijdens Fortuna Sittard - Ajax (2-3). Wat de analist van ESPN betreft had de coach zwak spel van zijn spelers harder moeten afstraffen, zodat hij duidelijk een signaal had afgegeven.

Ajax keek na 45 minuten spelen tegen een 0-1 achterstand, maar maakte dit na de pauze goed. Schreuder liet Perr Schuurs en Steven Berghuis achter in de kleedkamer en bracht Brian Brobbey en Davy Klaassen binnen de ploeg. Uitgerekend de twee wisselspelers scoorden vervolgens. Hoewel de veranderingen dus het gewenste effect hadden, zag Vink liever een iets ander wisselbeleid. 'Ik vind dat met name gisteren dat hij een uitgelezen mogelijkheid heeft nagelaten om aan de hele groep te laten zien dat hij een acceptabele prestatie verwacht van iedereen', vindt hij.

Volgens Vink waren er vier á vijf spelers die door de ondergrens zakten in de eerste helft. Hij vindt dat Schreuder te voorspelbare wissels doorvoerde. 'Dušan Tadić op die positie (als spits, red.) had je ook één-op-één kunnen wisselen en dan laat je aan de hele groep zien dat je ongeacht wie je bent, dat je een acceptabele prestatie verwacht', legt hij uit. 'Die kans heeft hij laten liggen.'

Tadić Eredivisie-MVP van de eeuw

Hoewel Vink Tadić dus het liefst gewisseld zag worden, erkent hij wel dat de Serviër niet goed hoeft te spelen om belangrijk te zijn. De aanvoerder van Ajax kroonde zich zaterdag tot Eredivisie-MVP van de eeuw. Tegen Fortuna Sittard gaf hij ook al een assist, bij de treffer van Brian Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties