Vink: 'Het is nu de vraag hoe lang Antony dat gaat volhouden'

door Melle Goekoop 22

Bron Voetbalpraat Special

Vink: 'Het is nu de vraag hoe lang Antony dat gaat volhouden'

door Melle Goekoop 22

Bron Voetbalpraat Special

Laatst geüpdatet

Marciano Vink is benieuwd hoe de concurrentiestrijd om de positie van rechtsbuiten bij Ajax zich dit seizoen ontwikkelt. De Amsterdammers haalden deze zomer Steven Berghuis op bij Feyenoord en hebben met Antony, die zaterdag de Olympische spelen won, en David Neres twee andere spelers in huis die op die positie uit de voeten kunnen.

Met name de situatie rondom Antony is interessant volgens Vink: 'Als hij straks terugkomt bij Ajax zal hij in de wachtkamer moeten zitten voor de positie van rechtsbuiten. Het is nu de vraag hoe lang hij dat gaat volhouden. Hij is een Braziliaan en temperamentvol. Afgelopen seizoen zag je dat al bij een aantal wissels. Dan liep hij via de buitenkant naar de dug-out met een gezicht als een oorwurm. Dit soort jongens zijn niet naar Europa gekomen om op de bank te zitten', stelt Vink.

Hans Kraay jr. verwacht dat Berghuis de rechtsbuiten wordt van Ajax. 'Als je naar statistieken kijkt, en volgens mij moeten trainers dat doen, is Berghuis beter. Je moet namelijk een bepaald aantal goals en assists hebben om kampioen te worden. Berghuis was afgelopen seizoen betrokken bij 32 goals.'

Kenneth Perez herinnert zijn tafelgenoten aan het begin van het afgelopen seizoen. 'Weet je nog hoe Antony begon? Hij maakte heel veel goals toen. Toen dacht iedereen: we hebben iemand die fantastisch kan dribbelen, snelheid heeft, diepte zoekt en ook nog goals kan maken.' Vink weet waarom Antony in de tweede seizoenshelft minder potten kon breken. 'Dat stagneerde mede doordat hij vaker gewisseld werd, omdat Neres weer fit werd. Ik denk dat dit soort jongens wedstrijden achter elkaar moeten spelen waardoor zij in een bepaald ritme komen. Hij begon namelijk fantastisch.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.