Van der Meijde: 'Hij moet gewoon spelen'

door Gino Haverkamp 51

Bron VoetbalTijd

Van der Meijde: 'Hij moet gewoon spelen'

door Gino Haverkamp 51

Bron VoetbalTijd

Laatst geüpdatet

Jurgen Ekkelenkamp zou er in de ogen van Andy van der Meijde goed aan doen om volgend seizoen uit te komen voor FC Twente. De middenvelder moet het bij Ajax vooral van invalbeurten hebben. Van der Meijde denkt dat het hem en FC Twente goed zal doen om Ekkelenkamp volgend jaar in het shirt van de club uit Enschede te laten spelen.

'Hij moet gewoon spelen', steekt Van der Meijde van wal in VoetbalTijd. 'Hij is nog erg jong, ik denk dat het een grote versterking zou zijn voor Twente.' De oud-prof speelde in het verleden zelf voor zowel Ajax als FC Twente en weet waarom Ekkelenkamp goed bij de club zou passen. 'Ze hebben een mooi stadion en het publiek staat er altijd achter. Dan kan hij dat gevoel weer krijgen, van het elke week een wedstrijd spelen. Dat is erg belangrijk voor zo'n jongen, ik hoop dat hij naar Twente gaat.'

Ekkelenkamp kan bij Ajax niet rekenen op een basisplaats. Deze jaargang kwam hij tot 24 wedstrijden in alle competities. Daarin was de 21-jarige Ajacied goed voor vier goals en twee assists. In de voorbije seizoenen speelde hij ook nog eens een zestiental duels. Een vaste basisplaats heeft Ekkelenkamp echter nooit weten af te dwingen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties