Spaan: 'Zijn die commissarissen levensmoe?'

door Koen Weijland 19

Spaan: 'Zijn die commissarissen levensmoe?'

door Koen Weijland 19

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool zijn onbegrip geuit over de aanstelling van Roger van Boxtel. De politicus lijkt algemeen Michael Kinsbergen te gaan aflossen als algemeen directeur van Ajax.

'Volgens Jaap de Groot is Tscheu La Ling een gedroomde kandidaat om Edwin van der Sar bij te staan in zijn leerproces naar het algemeen directeurschap van Ajax. Nadat AGOVV en Tonegido teleurstellend failliet waren gegaan na een partnership met Ling en er slechts één gesprek nodig was geweest om Mark van der Kallen van ADO te doen afzien van zo'n samenwerkingsverband, houdt de voormalige vleugeltovenaar nog altijd de bal in de lucht die Ajax heet. Jaap de Groot schreef dat Van Boxtel echt niet de bedoeling kon zijn. De bedoeling van Johan Cruijff wel te verstaan', haalt Spaan de column van zijn collega aan.

'Dat houdt in dat Van Boxtels naam is gedropt zonder overleg met Cruijff. Zijn ze levensmoe, die commissarissen?', vraagt hij zich af of de zittende raad van commissarissen bewust tegen Cruijff ingaat. 'Willen zij ook allemaal met een groot kruis door hun hoofd op de voorpagina van De Telegraaf?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.