Spaan: 'Voordelige optie voor Overmars om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen'

door Bart Veenstra 118

Bron Het Parool

Spaan: 'Voordelige optie voor Overmars om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen'

door Bart Veenstra 118

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan baalt om een bijzondere reden van het feit dat het duel tussen Burnley en Tottenham Hotspur in de Premier League werd afgelast. De columnist van Het Parool had gerekend op wederom een plek op de bank voor Steven Bergwijn, hetgeen de kans op een transfer naar Ajax zou vergroten.

'Het was jammer dat Burnley tegen de Spurs werd afgelast. Zo kon Conte Bergwijn niet opnieuw negentig minuten op de bank houden, wat de verhuur aan Ajax zou hebben bespoedigd', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

Dat Ajax Bergwijn goed kan gebruiken, bleek tegen Sparta weer, zo schrijft Spaan. 'Martínez, Álvarez en Timber speelden goed en deden tenminste hun best. De plekken waar Bergwijn tot zijn recht zou komen, waren matig tot slecht bezet: spits, tien en rechtsbuiten', is de columnist kritisch.

Spaan geeft aan dat elke reservebeurt Bergwijn minder waard maakt. 'Het ego van een trainer als Conte is veel te groot om rekening te houden met de marktwaarde van een speler. Daarom is het voor Overmars een voordelige optie om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen. Voor een relatief prikkie. Goed bezig, Conte.'

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties