Spaan: 'Van der Vaart zou bij De Boer niet spelen'

door Koen Weijland 10

Spaan: 'Van der Vaart zou bij De Boer niet spelen'

door Koen Weijland 10

Laatst geüpdatet

Henk Spaan denkt dat Rafael van der Vaart er goed aan heeft gedaan niet voor een terugkeer naar Ajax te kiezen. De journalist denkt in Het Parool dat hij op het middenveld van de Amsterdammers geen basisplaats zou krijgen.

'Rafael kan er zelf niks aan doen dat zijn naam wordt genoemd in een rijtje oud-spelers dat bij Ajax zijn ervaring kon lenen aan een jonge selectie. Van der Vaart zou bij De Boer niet spelen', is de voormalig presentator van Studio Spaan stellig over de de oud-Ajacied, die hij afzet tegen de huidige middenvelders in Amsterdam. 'Voor het middenveld mist hij het loopvermogen. Voor de positie van nummer zes de meedogenloosheid en de snelheid.'

Het ligt volgens Spaan niet zozeer aan het huidige niveau van Van der Vaart, maar vooral aan de manier van spelen die Ajax-trainer Frank de Boer voor ogen heeft. 'Het zegt niks over de kwaliteit van Van der Vaart. Een voetballer moet de trainer zoeken die past bij zijn talenten. Ik zag Neymar mooi scoren tegen Paris Saint Germain en dacht: deze voetballer zou bij Van Gaal nooit de basis halen', besluit hij in zijn rubriek Spaan geeft punten. Van der Vaart moet het doen met een 6.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.