'Neymar zal zich Veltman herinneren'

door Koen Weijland 21

'Neymar zal zich Veltman herinneren'

door Koen Weijland 21

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in Het Parool vrijdag uitgehaald naar Neymar dos Santos Junior. De speler van FC Barcelona, beter bekend als Neymar, had voor de dubbele confrontatie met Ajax in de Champions League een stoere houding jegens de Amsterdammers door te stellen geen enkele speler te kennen. Volgens Spaan zal de Braziliaanse vedette zich Joël Veltman na de wedstrijd in de Arena goed kunnen herinneren.

De columnist weet nog al te goed dat Neymar op de persconferentie voor het duel in Camp Nou laconiek deed over de Ajacieden. 'Hij kende niet één naam uit de selectie van Ajax, vertelde Neymar. Toch had hij in het stadion gezeten tijdens Nederland-Brazilië tijdens het WK. Hij had Veltman en Cillessen kúnnen kennen, als hij zijn telefoon niet interessanter had gevonden dan de wedstrijd om de derde en vierde plaats.'

Spaan vergelijkt de in eigen land razend populaire aanvaller met een andere wereldster die in het verleden zijn brood bij Arsenal en FC Barcelona verdiende. 'Thierry Henry herinnerde zich tien jaar na dato nog Nederlandse voetballers van een toernooi in Toulon, onder wie Rody Turpijn. Je hebt liefhebbers en sterretjes in het internationale topvoetbal', is hij duidelijk meer onder de indruk van de inmiddels voor New York Redbull uitkomende Fransman.

Waar Wim Kieft donderdagavond bij RTL 7 nog harde woorden sprak over de 22-jarige verdediger van Ajax, is Spaan juist lovend over Veltman. 'Na de wedstrijd van woensdag zal Neymar zich Veltman best herinneren. Zoals Jordi Alba, een verdediger van Barcelona met trekjes van Pepe, morgen en ook de volgende week ongetwijfeld nog weet wie Anwar El-Ghazi is: een jongen die hij moest slaan en schoppen om hem tegen te kunnen houden.' Voor zijn rubriek Spaan geeft punten beoordeelde de voormalige presentator van Studio Spaan Neymar met een 4,0.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.