Spaan lyrisch over linksback Sinkgraven

door JipVR 10

Spaan lyrisch over linksback Sinkgraven

door JipVR 10

Laatst geüpdatet

In de column 'Spaan geeft Punten' uit Het Parool heeft Henk Spaan zich lyrisch uitgelaten over de tot linksback omgetoverde Daley Sinkgraven. Met name de keuze van Peter Bosz om de aanvallend-ingestelde speler daar te positioneren, kan de columnist bekoren.

Spaan verwondert zich over het feit dat veel trainers traag zijn in hun beslissingen. Zo noemt hij het raar dat Wayne Rooney niet eerder aan de kant werd gezet bij het EK in Frankrijk. 'Zonder Rooney voetbalden die anderen ongeremd', luidt de conclusie van Spaan.

'De enige beslissing waarmee een trainer deze week omstanders en waarnemers achter zich liet, was het linksback zetten van Sinkgraven', vervolgt Spaan, die een 8 geeft voor het optreden van de Ajacied. 'Vooralsnog is dat een gevonden goudklompje in de rivierbedding. Bosz zag het liggen en greep het.'

In de bekerwedstrijd tegen Willem II liet Bosz Sinkgraven als linksback debuteren. De van sc Heerenveen gekomen speler deed dat meer dan verdienstelijk en lijkt zodoende voorlopig op die positie de voorkeur te hebben gekregen boven Mitchell Dijks.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.