Hoijtink: 'Overtreding De Ligt zo belangrijk'

door Bart Veenstra 12

Hoijtink: 'Overtreding De Ligt zo belangrijk'

door Bart Veenstra 12

Laatst geüpdatet

Journalist Henk Hoijtink vindt dat Matthijs de Ligt met zijn overtreding op Benfica-spits Jonas zijn stempel op de wedstrijd behoorlijk wist te drukken. De verdediger van Ajax kwam hard in op de Braziliaanse aanvaller, waarmee de toon in de wedstrijd was gezet.

'Ik vond de overtreding van De Ligt op de spits van Benfica heel mooi', zegt Hoijtink bij NH Sportcafé. 'Dat was in de categorie van: hier ben ik, vanavond heb jij met mij te maken. Dat kenden wij de laatste jaren niet meer. Dat was zo ontzettend belangrijk. Het lukte voetballend bij Ajax niet zo deze wedstrijd - in tegenstelling tot de vorige wedstrijden - dus dan is het des te mooier om te kijken wie er dan overeind blijven. De Ligt is een uitzonderlijk talent.'

Ook Menno Pot is tevreden met het spel van Ajax in de Champions League. De journalist denkt dat het Ajax van pakweg drie jaar geleden 'heel hard billenkoek' had gekregen van Benfica. 'We kregen de laatste jaren klop van Molde FK en Rosenborg BK. Nu is Ajax, net als PSV, volwaardig deelnemer in de Champions League. Ze worden door iedereen als volwaardig aangezien. We kunnen min of meer overeind blijven, dat is heel anders dan drie jaar geleden.'

Het Ajax-borstbeeld hoort natuurlijk in iedere huiskamer te staan van een Ajacied! Een leuk cadeau voor kerst of Sinterklaas? Kijk snel hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.