Jong Ajax wint met grote cijfers van NEC

NielsE, 09-11-2018 om 19:20, 34340 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Jong Ajax heeft het treffen met NEC met een overtuigende overwinning afgesloten. De ploeg van Michael Reiziger begon rustig, maar liep uiteindelijk uit naar een klinkende 4-0 overwinning op de Nijmegenaren.

Het duel op De Toekomst begon dus vrij timide van beide kanten. Echte grote kansen werden er in de beginfase niet gecreëerd. De Amsterdammers werden na zo'n vijftien minuten voor het eerst echt gevaarlijk via een vrije trap van Perr Schuurs. De jonge verdediger schoot de bal hard onder de muur door, maar de bal ging net naast. Na de kans voor Jong Ajax werd NEC ook meteen gevaarlijk, ditmaal was het keeper Kotarski die redding bracht. Uiteindelijk werd het ijs gebroken door Dani de Wit, die wederom zijn doelpuntje meepikte. De aanvoerder van de ploeg van Reiziger scoorde op aangeven van Danilo Pereira. 

De tweede helft begon Jong een stuk flitsender dan de eerste, het kreeg dan via Pereira en Johnsen ook meteen een mogelijkheid. Helaas verzuimde Pereira de bal goed af te leggen, en werd de score dus (nog) niet verdubbeld. Na de kans van Ajax op de 2-0 waren de Nijmegenaren dichtbij de 1-1, Kotarski keek de bal echter mooi naast en de Amsterdammers behielden hun voorsprong. Na de kans van NEC volgde een betere periode voor de ploeg die uitkomt op het tweede niveau van Nederland.

Helaas voor de ploeg uit Nijmegen werd er niet geprofiteerd van het kortstondige overwicht, Ajax profiteerde daarentegen wel van de kansen en kwam op 2-0 via invaller Kaj Sierhuis. De targetman legde aan vanaf een metertje of twintig en schoot prachtig raak. Na de 2-0 was het duel gespeeld, Ajax begon lekkerder te voetballen en liep via Cerny en invaller Nunnely nog uit tot een 4-0 overwinning. Cerny schoot mooi binnen in de korte hoek na goed voorbereidend werk van Johnsen, Nunnely creëerde daarentegen een kans voor zichzelf en schoot ook mooi binnen na een goede dribbel. 

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Dest (Ter Heide, 33'), Schuurs, Pasquali, Kemper; Bijleveld, Jensen, De Wit; Cerny, Pereira (Sierhuis, 64'), Johnsen (Nunnely, 75').

Wissels Jong Ajax:

Van Bladeren, Van Gelderen, Ter Heide, Nunnely, Ylatupa, Sierhuis en Thethani.

Opstelling NEC:

Van Duin, Joppen, Van Eijden, Overtoom, Van den Berg, Braken, Dijkstra, Romeny, Labylle, Bossaerts, Okita. 

Wissels NEC:

Zelenika, Kvida, Buwalda, Darri, Achahbar, Jansen, Sabak, Sturing, Lartey-Sanniez, Ndayishimiye.

Doelpunten:

1-0 De Wit (30')
2-0 Sierhuis (67')
3-0 Cerny (73')
4-0 Nunnely (82')

Bijzonderheden:

- Jong Ajax mist veel spelers door het Youth League-duel van Ajax O19 tegen Benfica (3-3) afgelopen woensdag, onder meer Botman, Kühn, Lang en Bakboord zijn afwezig.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jogabonito
Goed dat de volleyballer de opener maakt
0 0
MrPink
Heerlijk, vooral om dat het tegen NEC is, haha.
1 0
DaishRedan
Waarom praat niemand meer over Nunnely? Speelt echt helemaal niks en wat is met hem aan de hand?
4 -1
FlyingDutchMan
Heeft het met als Sierhuis lastig met de concurrentie, ik ben nog altijd wel gecharmeerd van hem.
5 -1
appeltje
Speelde afgelopen week nog oefenwedstrijd tegen PEC
2 0
ajaxminimax
Wanneer moet de wedstrijd opnieuw? nec zal wel eenn reden hebben
8 0
Duif63
De sproeiers gingen tijdens de wedstrijd onverwachts aan, dus wie weet.
10 0
NouriVandeBeek
Moet Jensen goed doen dat die 90 minuten mocht spelen bij Jong Ajax. Ik hoop nog altijd dat hij tot ontbolstering komt.
8 -1
IboAFCA
Zie hier het resultaat van een creatief blok. In plaats van dat Ekkelenkamp/ De Wit gedoe
5 -2
Ozymandias
Jong Ajax heeft vier keer gescoord maar ze speelde een matige wedstrijd. Daarmee wil ik trouwens niet zeggen dat ik voor dat De Wit/Ekkelenkamp gedoe ben. Ik zie liever een middenveld met Bijleveld en Gravenberch (of als hij niet beschikbaar is Jensen) als halven en een '6' als Matusiwa of Ter Heide.
5 -1
Ajax_33
4-0
0 0
Dexy
3-0
0 0
insectenverdelg
leuk voor cerny
4 0
Dexy
2-0 Sierhuis
2 0
Ozymandias
Cerny is opvallend fit voor een speler die pas recentelijk terug is gekomen van een langdurige blessure.
6 -3
Rsv
Haha, PSV 2 verliest in eigen huis van RKC terwijl jong PSV RKC buitenshuis afdroogd
4 0
Marcus
Jammer, niet op Fox te zien live. Is er überhaupt een live strea.m?
0 0
Ozymandias
Er zijn streams (zonder commentaar en replays) online te vinden. Ik zou hem je graag geven maar ik ben nu al meerdere keren gewaarschuwd door mods (ook wanneer ik alleen een hint gaf). Het is trouwens een saaie wedstrijd dus je mist niet veel als je geen stream kan vinden.
0 -3
Illegaal
Ik ben de dames aan het kijken, maar de pupillen voetballen beter, een bal tussen de palen gekregen in 45 minuten
4 0
trooop
Ajax 1 creëert onder ten hag regelmatig 0 kansen in 45 minuten.

Afgezien daarvan is vrouwenvoetbal inderdaad een grap. Als we dat serieus gaan nemen is er geen enkele reden te bedenken om gehandicaptenvoetbal niet ook serieus te gaan nemen.
2 -10
AFCAsphere
In beide alinea's staat louter onzin.

Ajax creëert onder ten Hag tal van kansen, alleen weten de spelers ze helaas niet altijd te benutten. Tegen AEK hadden ze moeite, omdat die Grieken met 10 spelers voor het doel gingen hangen. Na rust ging het als een trein. Om dan vervolgens te beweren dat we 'regelmatig' 0 kansen in één helft creëeren.

Vrouwenvoetbal is zich pas sinds kort gaan ontwikkelen. Wat de mannen hebben opgebouwd sinds de 19de eeuw, daar zijn zij pas sinds een jaar of 10 geleden aan begonnen. Het zou daarom ontzettend naiëf zijn om ervan uit te gaan dat het niveau binnen zo'n korte tijd zou gaan stijgen. Ze hebben qua motoriek bijvoorbeeld een achterstand op de mannen. Dat is niets om je voor te schamen, maar dat verschil zal de komende jaren langzaamaan verkleind worden.
1 0
trooop
Ik had moeten zeggen: uitgespeelde kansen. Die creëren we amper.

Mongolen hebben qua motoriek ook een achterstand op de mannen. Dat is ook niets om je voor te schamen, maar dat verschil zal niet verkleind worden, evenmin als bij de vrouwen. Dat heet wat we noemen 'biologie'. Niets aan te doen, ik snap niet waarom je denkt dat dit zal veranderen. Dat is de reden dat het niet om aan te gluren is, nu niet, en later ook niet.
0 0
Ozymandias
Noem mij eens een helft dit seizoen waarin Ajax geen enkele kans creëerde?
1 -1
trooop
Vooruit, omdat je zo'n mierenneuker bent: ik had moeten zeggen: geen enkele uitgespeelde kans. Het wemelt helaas van de helften zonder uitgespeelde kansen. (En nee, een zoveelste voorzetje dat op goed geluk op iemands hoofd valt is geen uitgespeelde kans.) Welke precies, geen idee, als je dat wil weten zoek je het zelf maar op.
0 -1
ETM
Niet correct. Betrekkelijk veel voorzetten vanaf de flanken, dat is waar, maar juist betrekkelijk veel voorzetten vanuit de gecreeerde ruimte. En dus weinig op hoop van zege.

En ik ben geen verdediger van Ten Hag. Ik vind dat hij in periodes onredelijk bekritiseerd werd, maar meer recent ook vaak echt wordt opgehemeld.

Vergelijk je het huidige Ajax met het Ajax van voor Bosz dan creeert Ajax veel meer kansen vanuit de opbouw. Vergelijk je de kansen met het jaar onder Bosz dan wordt er veel meer gebruik gemaakt van voorzetten. Het posistiespel is velen malen beter dan vorig seizoen.
0 0
trooop
Voorzetten vanuit de gecreëerde ruimte? Dus als er geen tegenstander in de buurt staat op het moment dat je een bal voorslingert is het ineens niet meer op goed geluk? Wat een baarlijke onzin.

Dit Ajax bouwt beter op dan onder bosz, dat ben ik met je eens. Maar komen daar ook meer kansen uit voort? Ik zie ze niet.
0 0
Ozymandias
Zelfs dat is onzin. Er zitten helften tussen waar Ajax geen uitgespeelde kans creëert maar dat is niet "regelmatig".
0 0
trooop
Allerminst onzin. Ik durf op de gok haast te stellen: meer helften zonder dan met (echt) uitgespeelde kansen.

Waar ik m'n ideeën over ten hag allang heb bijgesteld blijf jij als een blind paard alles verdedigen wat met hem te maken heeft. Ongeloofwaardig.
0 -1
Ozymandias
"Allerminst onzin. Ik durf op de gok haast te stellen: meer helften zonder dan met (echt) uitgespeelde kansen."

Dit is gewoon niet waar.

"Waar ik m'n ideeën over ten hag allang heb bijgesteld blijf jij als een blind paard alles verdedigen wat met hem te maken heeft."

Ook dit is onzin. Ik heb bijna elke week kritiek op hem wanneer hij Vd Beek in de basis zet terwijl ik hem niet goed genoeg vind voor de basis. Ook geef ik hem elke keer kritiek als hij Neres buiten de basis laat (de twee gaan vaak hand in hand).

Andere dingen waar ik kritiek over had was zijn keuze voor Sierhuis tegen Heracles en zijn keuze voor twee middenvelders centraal achterin tegen PSV. Verder heb ik qua opstellingen en speelstijl weinig kritiek op hem maar ik kan er nou eenmaal niets aan doen dat hij vaak dezelfde keuzes maakt die ik zou maken.
0 0
dutchusuk
11 doelpogingen 1 schot op het goal is geen best gemiddelde, maar Ons vlaggenschip heeft ook vaak maar dat ze 25% op het goal richten vandaar dat we nog steeds zo ver op die lampies achterlopen wat doelsaldo betreft.
1 0
ajaxwestland09
Dani de Wit
5 -1
jwbAFCA
goaaaallllll!
3 0
Redrum
1 - 0 Ajax
3 0
El-Dorado
Breng Sierhuis voor die Johsen. Wat een waardeloze voetballer is dat toch.
4 -1
Illegaal
Sierhuis is ook niet veel
3 -2
Dexy
Zou het misschien een optie kunnen zijn om Danilo voorlopig op linksbuiten te zetten? Heeft een fijne dribbel en is rechts, dan kan hij naar binnen trekken en op doel schieten.

Sierhuis dan in de spits.
2 -1
ElBlanquito
Sierhuis heeft juist baat bij voorzetten vanaf de zijkant. Die krijg hij dan ook noet van Danilo wanneer hij naar binnen gaat om te schieten.
0 0
Dexy
Klopt, maar Johnsen geeft nu ook geen voorzetten. Dat maakt dus weinig uit.

Ik denk dat Danilo op linksbuiten met een dynamische linksback als Bakker zeker wel kan werken. Bakker is bovendien iemand die wél veel voorzetten geeft waar Sierhuis van kan profiteren.
1 0
Illegaal
Niet snel genoeg voor flankaanvaller
0 0
RayJordaan
Kijk je via een stream?
0 0
Dapperestrijders81
Arme sierhuis. Hoop dat hij verhuurd wordt komende winter
0 -1
zivkabrimovic
Veel creativiteit! Heerlijk
0 0
Dexy
Opstelling #JongAjax:

Kotarski; Dest, Schuurs, Pasquali, Kemper; Bijleveld, Jensen, De Wit; Cerny, Pereira, Johnsen. (via het Twitterkanaal van Ajax)
4 0