'Geen goed gevoel bij verdediging Ajax'

door Bart Veenstra 10

'Geen goed gevoel bij verdediging Ajax'

door Bart Veenstra 10

Laatst geüpdatet

Voormalig voetbaltrainer Aad de Mos heeft geen goed gevoel bij de verdediging van Ajax. Volgens de analist komt de defensie van de Amsterdamse club met name in de topwedstrijden te kort, zo vertelt hij in de nieuwste uitgave van Voetbal International.

'Bij de verdediging van Ajax heb ik niet het goede gevoel. In de grote wedstrijden gaan ze altijd in de fout', aldus De Mos, die ook zijn verwachting uitspreekt over de topper tussen PSV en Ajax van aankomende zondag. 'Het wordt een gelijkspelletje in Eindhoven. Daarna gaan ze rustig verder met de kleintjes en wie onderweg tegen de lamp loopt, gaat eraan.' Oud-Ajax-trainer Morten Olsen denkt dat de titelstrijd pas op de slotdag beslist zal worden. 'Beide teams ontlopen elkaar niets. Daarom wordt het pas op speeldag 34 beslist. Het gaat erom wie tegen de zogenaamd kleinere clubs punten verspeelt', aldus de Deense oefenmeester.

Alfons Groenendijk, trainer van Excelsior, ziet in dat de titelstrijd niet te voorspellen is. 'Ik heb steeds gezegd: PSV wordt kampioen. Maar dan verspelen ze zomaar twee punten tegen Heerenveen. Alleen profiteert Ajax daar niet van, dus ook wat dat betreft zijn ze aan elkaar gewaagd', aldus Groenendijk. Voormalig PSV-trainer Fred Rutten is zeker van zijn zaak. 'PSV wordt kampioen. Hoe je het wendt of keert; zij zijn verder en beter dan Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.