Derksen kritisch op Blind: 'Bij Ajax is het tempo lager en blijft hij op de been'

door Jesse ter Haar 37

Bron Veronica Inside

Derksen kritisch op Blind: 'Bij Ajax is het tempo lager en blijft hij op de been'

door Jesse ter Haar 37

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen ziet dat Daley Blind moeite kent met het tempo van het Nederlands elftal. De Ajacied leverde de bal tijdens Noorwegen - Nederland vaker in dan men van hem gewend is, maar volgens de analist van Veronica Inside was dat niet geheel toevallig.

'Blind komt snelheid te kort. Bij Ajax is het een tempo lager en dan blijft hij op de been', oordeelt de voormalig voetballer. 'Ik vond het wel heel verstandig dat hij als back speelde, want als je hem tegen Haaland had gezet, dan was het al helemaal verschrikkelijk geweest. Het is een kwestie van tijd totdat Malacia daar staat.'

Niet alleen Derksen zag Blind negatief uitblinken. Ook collega René van der Gijp wist niet wat hij zag. 'Blind heeft werkelijk alles ingeleverd. Ik schrok daarvan. Wat is er in godsnaam met hem aan de hand? Hij speelde toch nooit zo veel ballen naar de andere kleur?'

Op zijn beurt zoomt Wim Kieft in op het feit dat Steven Berghuis tijdens de rust van de interland naar de kant werd gehaald. Louis van Gaal gaf te kennen dat het tegenvallende optreden van Berghuis mede door Jurriën Timber kwam, maar laatstgenoemde werd níét geslachtofferd. 'Het kwam door Timber, maar dan was het logischer geweest om Timber toen al te wisselen voor Dumfries. Berghuis speelt liever op rechts dan Gakpo', aldus Kieft, die laatstgenoemde aanvaller na rust als rechtsbuiten zag opereren.

Krijg 2,75 keer je inzet terug als Klaassen opnieuw scoort namens Oranje!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.