'Denkt Bosz dat hij belangrijker is dan Ziyech?'

door JipVR 28

'Denkt Bosz dat hij belangrijker is dan Ziyech?'

door JipVR 28

Laatst geüpdatet

In de column 'Spaan geeft punten' in Het Parool gaat Henk Spaan in op de situatie rondom Hakim Ziyech bij Ajax. De nieuwe aankoop van de Amsterdammers wordt door Peter Bosz op de rechtsbuitenpositie gestald, waar hij volgens de columnist niet tot zijn recht komt.

Volgens Spaan en menig ander Ajacied kan Ziyech veel beter uit de voeten op het middenveld. Hij vergelijkt Thomas Verhaar met de Ajacied, omdat de Sparta-speler volgens Spaan wel de volledige vrijheid op het middenveld krijgt en zo zijn kwaliteiten kan tonen. 'Ziyech kan dat ook allemaal, maar mag het niet van Bosz. En wij mogen van Bosz niet zeggen dat Ziyech baalt bij een wissel. Wat denkt die trainer nou: dat hij belangrijker is dan Overmars' aankoop', schrijft Spaan.

Het is nog onduidelijk of Bosz Ziyech binnen afzienbare tijd op het middenveld posteert. De coach zei onlangs in gesprek met AjaxTV dat hij de Marokkaans international liever als rechtsbuiten wil laten wennen in verband met de 'balans op het middenveld'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.