'Ajax won alleen omdat Marcos Senesi een bal van twee meter terug wil leggen'

door Jesse ter Haar 39

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax won alleen omdat Marcos Senesi een bal van twee meter terug wil leggen'

door Jesse ter Haar 39

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem zag zondag een Klassieker waarin Feyenoord zeker niet onderdeed voor Ajax. In zijn column voor het Algemeen Dagblad sprak hij over een bijzonder matig duel, waarbij het - ondanks het feit dat Ajax won - een Feyenoorder was die het verschil maakte.

'Ajax won alleen omdat Marcos Senesi een bal van twee meter van het eigen doel terug wil leggen op zijn eigen keeper die uiteraard gewoon mee bewoog met de bal', oordeelt de oud-topvoetballer. 'Feyenoord wil alweer meedoen om de titel, maar dat is nog een stapje te ver. Dat is geen schande.'

Van Hanegem vond de wedstrijd van zondag niet om aan te zien, maar zag een factor die nóg minder was. 'Ik vond eigenlijk alleen scheidsrechter Dennis Higler nog slechter. Waarom die nou de Klassieker moest fluiten, is mij een raadsel. Toen hij Antony een tik op het hoofd zag geven van Tyrell Malacia en het prima vond, wist ik al voldoende. Een middagje marchanderen zou het worden en dat gevoel heeft hij nooit weggenomen.'

Tot slot richt hij zich tot Steven Berghuis, die na afloop kritisch was op Cor Pot. 'Ik heb wekenlang opgeroepen om Berghuis met rust te laten, dat bedreigingen te gek voor woorden zijn en dat is nog steeds zo. Maar Berghuis had vorig jaar toen hij bij Feyenoord speelde zijn zegje moeten doen', zegt Van Hanegem daarover.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.