Branie: Kan Ajax nu gaan herstellen op de ‘Kroes Control’?

door Bart Veenstra 134

Bron Ajax Showtime

Branie: Kan Ajax nu gaan herstellen op de ‘Kroes Control’?

door Bart Veenstra 134

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Nog vóór de ledenbijeenkomst op De Toekomst, donderdagavond, was er plotseling een oplossing in de kwestie Alex Kroes. Hij gaat weer aan het werk, niet als algemeen directeur, maar als titulair technisch directeur. Reden genoeg voor de Ajax-podcast Branie om al op vrijdag bij te praten over de club, in plaats van maandag.

Een ‘titulair’ directeur, wat is dat eigenlijk precies? Paroolverslaggever Bas Soetenhorst legt het uit. Samen met presentator Menno Pot en Paroolverslaggever Jop van Kempen duidt hij de nieuwe situatie. 'Alex Kroes is de winnaar van dit partijtje armpjedrukken, dat is wel duidelijk'. zegt Soetenhorst. 'De vraag blijft: de oplossing die nu gekozen is, waarom had dat niet drie weken eerder gekund? Ajax heeft kostbare tijd verloren.'

Graham Potter

Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, is volger van het Engelse voetbal en laat zijn licht schijnen op Graham Potter, de Engelsman die nadrukkelijk wordt genoemd als nieuwe trainer van Ajax. Zo blikt Veenstra terug op de succesvolle periode van Potter bij het Zweedse Östersunds FK, waar hij de club van het vierde naar het eerste niveau wist te brengen. Later was hij succesvol met Brighton & Hove Albion. 'Hij liet Brighton enkele jaren goed voetballen. Vooral in balbezit was de ploeg sterk. In zijn laatste seizoen daar werden de prestaties nog beter en toen kwam Chelsea. Dat het daar mislukte, kun je Potter eigenlijk niet eens echt verwijten.'

En o ja, er werd ook nog gevoetbald: Ajax-Excelsior, woensdagavond. Wéér een teleurstelling. Wéér 2-2. Loopt het ballonnetje leeg bij Ajax? Kan de ploeg het gevecht om plek vijf nog wel opbrengen? Wat doet de concurrentie? En wat vinden de heren in Branie van de rode kaart voor Bergwijn?

Genoeg te bespreken in deze vrijdagse Branie. Maandag is er geen nieuwe aflevering. Een week daarna, op maandag 6 mei, natuurlijk weer wel.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag rond 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.