Brobbey is verkozen tot Ajacied van het Jaar

door Jari Perridon 90

Bron Ajax Life

Brobbey is verkozen tot Ajacied van het Jaar

door Jari Perridon 90

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is door de fans verkozen tot Ajacied van het Jaar, zo meldt Ajax Life. Daarmee volgt hij zijn teamgenoot, Steven Berghuis, op. Ondanks dat er nog een paar wedstrijden zijn te spelen, kan Brobbey niet meer ingehaald worden door zijn mede Ajacieden. Binnenkort mag de jonge spits de Marco van Bastentrofee in ontvangst nemen.

De voorsprong die Brobbey heeft op de andere Ajacieden in het klassement is dermate groot dat hij niet meer valt te achterhalen. Brobbey staat op maar liefst 58 punten. De nummer twee in het klassement, Jorrel Hato, staat op 21 punten. Hetzelfde geldt voor Steven Berghuis, de nummer drie in het klassement. Voor Brobbey is het de eerste keer dat hij zichzelf Ajacied van het Jaar mag noemen.

Dit seizoen kwam Brobbey - tot nu toe - 40 keer in actie voor Ajax. Daarvan speelde hij 27 wedstrijden in de Eredivisie, 12 wedstrijden in Europees verband en maar één keer in de KNVB Beker. In deze 40 officiële duels kwam hij tot 21 treffers. Daarnaast was hij ook nog eens goed voor elf assists. Met nog drie wedstrijden te gaan kan Brobbey zijn cijfers nog verbeteren.

Aan het begin van dit seizoen kreeg de spits van Ajax nog regelmatig kritiek over zich heen. In de eerste paar wedstrijden had de talentvolle spits nog wat moeite om het net te vinden, maar vanaf de uitwedstrijd tegen PSV ging het draaien. Brobbey begon te scoren en was ook met assists belangrijk voor de ploeg.

Blessure Brobbey

Helaas kampt Brobbey de laatste tijd met een bovenbeenblessure. In de uitwedstrijd tegen Sparta liep hij de bovenbeenblessure op waar hij nu zo mee kwakkelt. In het duel met Excelsior van afgelopen woensdag, werd de jongeling ook vroegtijdig naar de kant gehaald omdat hij last zou hebben van de desbetreffende blessure. Het is nog maar de vraag of Brobbey dit seizoen nog in actie komt voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.