Ten Hag kiest voor Berghuis en houdt Klaassen op de bank

door Jesse ter Haar 58

Ten Hag kiest voor Berghuis en houdt Klaassen op de bank

door Jesse ter Haar 58

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft voor Steven Berghuis gekozen als nummer tien van Ajax tegen Borussia Dortmund. Het was de vraag of Berghuis of Davy Klaassen als offensieve middenvelder zou starten en die vraag is daarmee beantwoord.

Het zorgt ervoor dat Klaassen op de bank begint in de wedstrijd tegen de Duitse topclub. Verder treedt Ajax aan in dezelfde samenstelling als tegen Besiktas. Die wedstrijd wonnen de Amsterdammers met 2-0.

Remko Pasveer is zodoende de doelman van dienst. Hij leidt de defensie, welke in het centrum wordt gevormd door Jurriën Timber en Lisandro Martínez. Noussair Mazraoui is dinsdagavond de rechtsback van Ajax, terwijl Daley Blind die positie aan de linkerkant invult.

Het is dus Berghuis die op tien speelt tegen Borussia Dortmund. Hij moet de creativiteit verzorgen, terwijl Ryan Gravenberch en Edson Álvarez als controlerende middenvelders de balans moeten bewaken.

Ook de voorhoede is dus ongewijzigd. Dit betekent dat Antony - tegen sc Heerenveen nog afwezig - 'gewoon' aan de wedstrijd begint. Hij moet, net als linksbuiten Dusan Tadic, centrumspits Sébastien Haller van aanvoer voorzien.

Volledige opstelling Ajax

Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties