Kudus, Klaassen en Schuurs vervangen afwezige internationals tegen Heerenveen

door Gino Haverkamp 57

Bron Ajax

Kudus, Klaassen en Schuurs vervangen afwezige internationals tegen Heerenveen

door Gino Haverkamp 57

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Perr Schuurs beginnen zaterdagavond tegen sc Heerenveen in de basis van Ajax. Zij vervangen de afwezige Noord - en Zuid-Amerikanen, die nog niet kunnen spelen voor Ajax wegens de interlandperiode die recent is afgesloten. Steven Berghuis speelt naar alle waarschijnlijkheid als rechtsbuiten.

Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Antony zijn er niet bij zaterdagavond wegens de interlandperiode. Zij speelden donderdag en vrijdag nog voor hun land. Martínez zit overigens wel op de bank. Daardoor bestaat het middenveld nu uit Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus en Davy Klaassen, die waarschijnlijk de meest vooruitgeschoven Ajacied is van de drie. Kenneth Taylor, gisteren niet aanwezig bij Jong Ajax, zit op de bank.

De verdediging is vrijwel intact gebleven, behalve dat Schuurs als centrumverdediger speelt naast Jurriën Timber. Normaal speelt Martínez op die positie, maar hij zit dus o de bank. Door de afwezigheid van verscheidene Ajacieden zitten enkele jonge spelers op de bank bij Ajax 1. Onder hen ook Youri Baas, die zijn debuut zou kunnen maken.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Schuurs, Blind; Kudus, Gravenberch, Klaassen; Berghuis, Tadic; Haller.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties