Nederlands elftal keert terug in toptien van FIFA-ranglijst

door Terrence Riepma 21

Bron Voetbal International

Nederlands elftal keert terug in toptien van FIFA-ranglijst

door Terrence Riepma 21

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal heeft een terugkeer gemaakt in de toptien van de FIFA-ranglijst voor landenteams, zo schrijft Voetbal International. Mede dankzij een flinke val van het Mexico van Edson Álvarez staat Oranje weer bij de tien beste landen van de wereld.

Mexico speelde tijdens de afgelopen interlandperiode twee wedstrijden, tegen rivaal de Verenigde Staten (2-0) en Canada (2-1). Beide duels werden verloren en daardoor zakt El Tri maar liefst vijf plaatsen omlaag en dus ook uit de toptien.

Oranje won daarentegen van Noorwegen (2-0) en speelde gelijk tegen Montenegro (2-2) tijdens de interlandperiode. Deze twee resultaten, die tevens een WK-ticket opleverde voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal, blijken nu genoeg te zijn om weer in de toptien te komen.

België blijft bovenaan, Brazilië op twee punten achterstand

Het Nederlands elftal moet het nog wel even doen met de tiende plaats (1653 punten) in de ranglijst, die nog steeds wordt aangevoerd door België (1828 punten). Brazilië volgt op twee punten achterstand van onze zuiderburen, terwijl Frankrijk (1786 punten) de topdrie complementeert.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties