Taylor gaat niet zomaar weg: 'Ik verruil mijn cluppie niet voor zo maar iets anders'

door Bart Veenstra 162

Bron De Telegraaf

Taylor gaat niet zomaar weg: 'Ik verruil mijn cluppie niet voor zo maar iets anders'

door Bart Veenstra 162

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor is blij om te horen dat de nieuwe beleidsbepalers van Ajax in hem een onderdeel van het geraamte voor komend seizoen zien. De middenvelder was eerder veelvuldig mikpunt van kritiek, maar de laatste tijd heeft hij de smaak te pakken. Zo was hij tegen FC Volendam goed voor twee treffers tijdens een 1-4 overwinning.

De Telegraaf schrijft dat Brian Brobbey én Kenneth Taylor afgelopen week opnieuw te horen hebben gekregen dat een zomers vertrek onbespreekbaar is. Zij worden dan ook gezien als een onderdeel van het geraamte richting het nieuwe seizoen. 'Dat ze dat vertrouwen in mij hebben is mooi', zegt Taylor tegenover de ochtendkrant. 'Ik verruil mijn cluppie niet voor zo maar iets anders. Ik ga hier niet zomaar weg. Je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren, maar ik heb het hier prima naar mijn zin.'

Toekomst Chuba Akpom

Een speler die mogelijk wel op de nominatie staat om te vertrekken bij Ajax is Chuba Akpom. De Engelsman heeft in Amsterdam lang niet altijd een basisplaats, maar kan wel uitstekende statistieken overleggen. Hij zal er dan ook goed opstaan in Engeland, waar hij bovendien geldt als een homegrown-speler én vorig seizoen al veel doelpunten maakte voor Middlesbrough. Ajax zou hem dan ook voor een mooi bedrag kunnen verkopen.

Taylor zou een langer verblijf van Akpom bij Ajax toejuichen. 'Chuba kun je goed tussen de linies aanspelen en hij is balvast. Tegen FC Volendam speelde hij wat mij betreft echt een heel goede wedstrijd', zegt de middenvelder vol lof. 'Op de trainingen lijkt er weleens een magneet in het doel te hangen. Hij scoort veel en is een échte spits. Daarnaast is hij een echte prof, omdat hij altijd alles geeft en nooit zijn koppie laat hangen. Chuba praat niet veel, maar is een voorbeeld door te doen. Hij laat het zien en anderen volgen.'

Ajax wist zondag op bezoek bij FC Volendam met 1-4 te winnen. Taylor was goed voor twee doelpunten, terwijl Akpom eenmaal trefzeker was. Daarnaast leverde de Engelse aanvaller ook nog een assist. Dankzij de zege werd de vijfde plaats verstevigd, waardoor een plek in het Europese voetbal in het komende seizoen weer een stap dichterbij is.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.