'Ziyech keert niet terug bij Chelsea en gaat definitief naar Galatasaray'

door Bart Veenstra 99

Bron Fabrizio Romano

'Ziyech keert niet terug bij Chelsea en gaat definitief naar Galatasaray'

door Bart Veenstra 99

Bron Fabrizio Romano

Hakim Ziyech speelt ook volgend seizoen voor Galatasaray. Dat meldt de Italiaanse journalist Fabrizio Romano woensdagmiddag via X. De voormalig speler van Ajax speelt op dit moment op huurbasis voor de Turkse topclub.

Ziyech is officieel nog speler van Chelsea, maar naar die club zal hij niet meer terugkeren. Hij blijft op permanente basis bij Galatasaray. De Turkse club heeft de optie tot koop in het huurcontract geactiveerd, waardoor de spelmaker ook volgend seizoen te bewonderen is in Istanbul.

Bij Galatasaray kent Ziyech een seizoen met ups en downs. De creatieveling kampte met meerdere blessures, maar liet tegelijkertijd ook mooie dingen zien. Zo was hij afgelopen zondag nog tweemaal trefzeker tijdens de 6-1 overwinning op Sivasspor. In totaal was Ziyech 8 keer trefzeker en leverde hij 4 keer een assist tijdens in totaal 21 optredens.

Met Galatasaray stevent Ziyech bovendien af op de Turkse landstitel. De club heeft na 35 wedstrijden liefst 96 punten weten te verzamelen. Daarmee heeft het een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger Fenerbahçe. Van de 35 gespeelde competitiewedstrijden dit seizoen wist Galatasaray er liefst 31 te winnen. Pas één keer werd er verloren.

Ziyech en Ajax

Ziyech speelde tussen de zomer van 2016 en die van 2020 voor Ajax. Met de Amsterdamse club bereikte hij in 2017 de finale van de Europa League en in 2019 de halve finales van de Champions League. Verder werd hij in 2019 kampioen met Ajax, terwijl de club in 2020 - het coronaseizoen - het seizoen afsloot op de eerste plaats.

In de afgelopen tijden werd Ziyech geregeld gekoppeld aan een terugkeer naar Ajax, maar dat is er niet van gekomen. Nu de Marokkaans international definitief bij Galatasaray blijft, lijkt van een zomerse terugkeer dan ook absoluut geen sprake. Voor hoeveel jaar Ziyech onder contract zal staan bij Galatasaray is nog niet bekend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.