Jansen ziet oplossing voor rechterkant Ajax: 'Ziyech de droomkandidaat'

door Cristian de Jong 124

Bron Voetbal International

Jansen ziet oplossing voor rechterkant Ajax: 'Ziyech de droomkandidaat'

door Cristian de Jong 124

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen heeft een idee welke speler de rechtsbuiten-positie bij Ajax moet versterken. De Amsterdammers vallen dit seizoen tegen en coach Alfred Schreuder is nog altijd zoekende naar zijn perfecte basiself.

'Na het vertrek van Antony afgelopen zomer is de positie van rechtsbuiten een hoofdpijndossier bij Ajax', stelt Freek Jansen bij Voetbal International. Zowel Dusan Tadić als Steven Bergwijn hebben geregeld minuten gemaakt aan de rechterflank, ziet Jansen. 'Maar voelen zich zichtbaar beter op de linkerflank', schrijft de Ajax-watcher.

Aan Ajax dus de taak om in januari een echte rechtsbuiten binnen te slepen. Toch beschikt de Amsterdamse hoofdmacht over een getalenteerde aanvaller, gaat Jansen verder. 'Het Portugese talent Francisco Conceição heeft nog tijd nodig, waardoor een rechtsbuiten die er direct kan staan gewenst is.'

Jansen ziet een perfecte kandidaat voor Ajax. 'Eén speler is al snel de droomkandidaat: Hakim Ziyech.' De Marokkaans international speelde een fantastisch WK in Qatar. Ziyech haalde met Marokko zelfs de halve finale van het toernooi. De aanvaller krijgt echter nog altijd weinig kansen bij Chelsea. Hierdoor ziet Jansen Ziyech als de juiste persoon om de rechterflank van Ajax op zich te nemen.

'Chelsea werkt aan vertrek Ziyech'

Daarnaast zou Chelsea aan het vertrek van Ziyech werken. De club uit London is al geruime tijd in gesprek met Benfica voor de transfer van Enzo Fernández. Naar verluidt biedt Chelsea, naast twee andere spelers en een transfersom, Ziyech aan bij Benfica in ruil voor Fernández. De Portugezen lijken niet te luisteren en willen nog altijd een bedrag zien van 120 miljoen euro voor de kersverse wereldkampioen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.