Sierhuis maanden aan de kant door zware knieblessure

door Jari Perridon 12

Bron Fortuna Sittard

Sierhuis maanden aan de kant door zware knieblessure

door Jari Perridon 12

Bron Fortuna Sittard

Laatst geüpdatet

Kaj Sierhuis heeft in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, van afgelopen weekend, een zware knieblessure opgelopen. Dit meldt zijn club, Fortuna Sittard, via de officiële kanalen. De oud-Ajacied zal binnenkort geopereerd worden om vervolgens van start te gaan met het revalidatieproces.

Op Instagram komt de spits met een bericht over zijn knieblessure. 'De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen', klinkt Sierhuis strijdbaar.

In de slotfase van het duel sloeg het noodlot toe voor Sierhuis. Hij verdraaide zijn linkerknie op een manier die meteen al zorgwekkend was, waarna hij per brancard van het veld werd gedragen. Al snel werd er gevreesd voor een ernstige blessure. Verder onderzoek heeft nu uitgewezen dat de oud-Ajacied inderdaad een zware knieblessure heeft opgelopen. De komende maanden zal de spits vanaf de kant moeten toekijken.

In zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax werd Sierhuis al eens geconfronteerd met een knieblessure die hem gedwongen heeft een tijdje aan de zijlijn te staan. Dit was niet de enige keer dat hij met zo'n tegenslag te maken kreeg. Ruim twee jaar geleden, in februari 2022, werd Sierhuis opnieuw getroffen door een ernstige knieblessure. Destijds scheurde hij de kruisbanden van zijn rechterknie. In januari 2023 keerde hij terug op het veld.

Sierhuis in vorm dit seizoen

Sierhuis was dit seizoen van grote waarde voor Fortuna Sittard. In de Eredivisie was de spits twaalf keer trefzeker. Ook in het bekertoernooi wist hij drie maal het net te vinden. De spits wist ook drie keer een doelpunt voor te bereiden dit seizoen. Door zijn goede prestaties wekte hij de interesse van verschillende clubs. Vanwege deze blessure zal het komende zomer niet tot een transfer komen voor de oud-Ajacied die in uitstekende vorm verkeerde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.