Pasveer nog in gesprek met Ajax; goalie wil deel uitmaken van wederopbouw

door Jesse ter Haar 153

Bron Ajax TV

Pasveer nog in gesprek met Ajax; goalie wil deel uitmaken van wederopbouw

door Jesse ter Haar 153

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer wil volgend seizoen dolgraag onderdeel blijven uitmaken van Ajax, zo vertelt hij in een item van Ajax TV. De keeper en de club zijn momenteel in gesprek over een contract voor nog een jaar.

De goalie wordt in november 41 jaar, maar hij wil zijn handschoenen nog niet aan de wilgen hangen. 'We zijn in ieder geval in gesprek voor nog een jaar', vertelt hij eenieder. 'Mijn rol zal natuurlijk anders worden. Dat had ik ook verwacht. Maar het is mooi om er deel van uit te maken om Ajax weer terug te brengen naar waar het hoort. Dat zal voor mij een mooie taak zijn.'

De berichtgeving over de toekomst van Pasveer schoot vorige maand alle kanten op. De Ajacied zou de club aanvankelijk vrijwel zeker verlaten en een punt achter zijn carrière zetten, maar dat veranderde al snel weer. Er kwam naar buiten dat Pasveer en Ajax in gesprek waren over een nieuwe verbintenis en dat is dus nog altijd het geval. Het huidige contract van de keeper loopt na het huidige seizoen immers af.

Pasveer kwam dit seizoen niet in actie namens de Amsterdamse club en dus lijkt zijn rol met name naast het veld te liggen. Met zijn veertig jaar heeft hij al veel ervaring opgedaan in het voetbal en daarmee kan hij de jongere spelers van Ajax van dienst zijn. Op die manier, samen met het gegeven dat Pasveer zich nog altijd fit voelt, hoopt hij volgend seizoen dus nog van waarde te kunnen zijn voor de recordkampioen van Nederland.

Pasveer bij Ajax

De ervaren keeper werd in de zomer van 2021 aangetrokken door Ajax. Pasveer kwam toen op transfervrije basis over van Vitesse, waarvoor hij toen vier jaar had gekeept. In zijn eerste seizoen maakte hij indruk door onderdeel te zijn van het Ajax dat al zijn wedstrijden won in een Champions League-poule met Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.