Blind onthult dat zoon Daley bij Girona blijft: 'Hij speelt daar volgend seizoen zeker nog'

door Bart Veenstra 48

Bron Ziggo Sport

Blind onthult dat zoon Daley bij Girona blijft: 'Hij speelt daar volgend seizoen zeker nog'

door Bart Veenstra 48

Bron Ziggo Sport

Daley Blind speelt ook volgend seizoen bij Girona. Dat heeft zijn vader Danny Blind dinsdagavond bevestigd in de studio van Ziggo Sport. Blind is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Spaanse club en daar gaat het geweldig: Blind heeft een basisplaats, de club staat tweede en heeft zich al geplaatst voor de Champions League in het komende seizoen.

Ziggo Sport-presentator Wytse van der Goot stelt een belangrijke vraag aan analist Danny Blind. 'Volgend jaar Daley Blind analyseren in de Champions League?!' Blind reageert: 'Ja! Hij speelt daar volgend seizoen zeker nog.'

Blind, inmiddels 34 jaar oud, heeft bij Girona nog een contract tot medio 2025. Met die club was hij afgelopen zaterdag nog te sterk voor streekgenoot FC Barcelona. Dat duel werd met 4-2 gewonnen. Zodoende is Blind in het komende seizoen actief in de Champions League met Girona.

'Het is alleen maar hosanna daar natuurlijk. Eerst haalden ze Europees voetbal, wat al een unicum was, al zat dat natuurlijk al heel lang in de pijpleiding', stelt Blind senior. 'Dat ze zich dan al zó snel plaatsten voor de Champions League, tegen FC Barcelona.... Een feestje daar.'

Blind wil na spelerscarrière het trainersvak ontdekken

Blind voetbalt voorlopig nog even door, maar plannen voor na zijn spelerscarrière zijn er al: hij wil het trainersvak gaan ontdekken. 'Ik ga er wel voor als het moment daar is', zei hij onlangs in de podcast Football is Life. 'Je gaat eerst ontdekken bij de jeugd. Als ik op een gegeven moment dat leuk vind, dan ga ik verder. Ik ga het niet doen als ik het niet leuk vind, maar hoe ik er nu over denk, wil ik die kant wel op.'

Op dit moment geniet Blind van het leven in Spanje, maar daar permanent blijven, lijkt geen optie. 'Het is goed vertoeven hier, maar ik blijf hier niet. Ik ga altijd terug naar Nederland', zegt hij. Of Blind in de toekomst mogelijk bij Ajax aan de slag gaat als (jeugd)trainer, is nog ongewis.

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.