Álvarez met Mexico onderuit tegen de VS, Argentinië wint zonder Martínez en Tagliafico

door Terrence Riepma 1

Mexico heeft niet kunnen winnen van de Verenigde Staten. Het elftal, waar Edson Álvarez 83 minuten deel van uit maakte, ging met 2-0 onderuit tegen de dichtstbijzijnde concurrent in de WK-kwalificatiepoule.

Het was Mexico dat het meeste balbezit wist te hebben tijdens het duel, maar de kansen waren voor de tegenstander. Twintig minuten voor tijd stond de brilstand nog op het scorebord, maar invaller Christian Pulisic kopte de 1-0 binnen namens zijn land na een voorzet van Timothy Weah vanaf de rechtervleugel.

Juventus-middenvelder Weston McKennie besliste de wedstrijd door in de 85e minuut 2-0 te maken. Twee minuten daarvoor werd Álvarez namens Mexico naar de kant gehaald voor Rogelio Funes Mori. Door de 2-0 overwinning van de Verenigde State staan de twee landen nu allebei op 14 punten na zeven wedstrijden.

Martínez en Tagliafico op de bank bij Argentinië

Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico kwamen zaterdagnacht niet in actie namens Argentinië, dat wel met 0-1 wist te winnen van Uruguay. Ángel Di María besliste de wedstrijd al in minuut 7 door een mooi schot die de verre hoek in krulde. Argentinië staat na twaalf wedstrijden op 28 punten en op een tweede plek in dezelfde groep als het Brazilië van Antony.