Antony kwalificeert zich met Brazilië nu al voor WK voetbal

door Terrence Riepma 4

Bron AS

Antony kwalificeert zich met Brazilië nu al voor WK voetbal

door Terrence Riepma 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Antony heeft met Brazilië zeer goede zaken gedaan in aanloop naar het WK voetbal in Qatar in 2022. Het elftal heeft zich afgelopen vrijdagnacht al weten te kwalificeren voor het toernooi. Er werd met 1-0 gewonnen van Colombia.

Brazilië is daarmee het vierde land dat zich heeft weten te kwalificeren voor het WK eind volgend jaar. Duitsland en Denemarken gingen De Goddelijke Kanaries al voor, terwijl gastland Qatar automatisch is gekwalificeerd. Nooit eerder verliep de WK-kwalificatie voor Brazilië zo soepel: al zes wedstrijden voor het eind is het namelijk beslist.

Lucas Paqueta was de matchwinner namens het Braziliaanse elftal. De middenvelder van Olympique Lyon maakte ruim een kwartier voor tijd de bevrijdende én beslissende treffer, nadat Neymar hem met een prachtige pass in stelling bracht om te scoren.

Antony krijgt speelminuten voor Brazilië

Antony werd in de 62e minuut gebracht. Hij verving Leeds United-aanvaller Raphinha. Voor Brazilië wacht nu nog één ander duel deze interlandperiode, namelijk die tegen aartsrivaal Argentinië. Die wedstrijd zal worden gehouden op 17 november om 00.30 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties