Van Gaal heeft alleen twee oefeninterlands én Nations League ter voorbereiding op WK

door Jesse ter Haar 18

Bron De Telegraaf

Van Gaal heeft alleen twee oefeninterlands én Nations League ter voorbereiding op WK

door Jesse ter Haar 18

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is beperkt in zijn tijd om het Nederlands elftal voor te bereiden op het WK in Qatar. Afgelopen dinsdagavond plaatste Oranje zich voor het eindtoernooi door te winnen van Noorwegen en nu kan het echte werk losbarsten voor de bondscoach en de zijnen.

Waar er in de afgelopen twee maanden evenveel interlandperiodes waren, zijn dat er tot de start van het WK nog maar drie, zo zocht De Telegraaf uit. In maart komen de internationals weer samen voor een periode die in het teken staat van oefeninterlands. Hoogstwaarschijnlijk speelt Nederland dan oefenwedstrijden tegen toplanden.

Hierna is het wachten tot juni. Dan heeft de start van de Nations League plaats, waarvoor op 16 december eerst nog geloot moet worden. Vrijwel meteen na afloop van het huidige seizoen komen de spelers van Oranje dus nog samen voor de start van de derde editie van de Nations League.

Waar Van Gaal zal hopen op een goede start in dat toernooi, waarbij 5-3-2 of 3-5-2 tegelijkertijd in het team geslepen moet worden, zal in september de laatste interlandperiode voor het WK plaatsvinden. Ook die staat in het teken van de Nations League en daarin moeten de laatste stappen richting het WK gezet worden.

Denk jij dat Oranje volgend jaar de wereldtitel pakt? Bekijk hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties