Branie: Zijn Henderson en Berghuis het fundament van een nieuw Ajax?

door BadembaBarrie 294

Bron Ajax Showtime

Branie: Zijn Henderson en Berghuis het fundament van een nieuw Ajax?

door BadembaBarrie 294

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax rest in de laatste wedstrijden van het rampseizoen slechts de strijd om plaats vijf. Daarin bracht dit weekend wel goed nieuws: bij FC Volendam boekte de ploeg een van de eenvoudigste uitzeges van het seizoen (1-4). De Europa League is helder in zicht. In de Ajax-podcast Branie richten ze zich na maanden van chaos maar wat graag op dat positieve feitje, plus de vaststelling dat het warempel een week rustig is geweest binnen de club.

Presentator Menno Pot heeft aan de Branietafel gezelschap van Parooljournalist en Branieproducer Josien Wolthuizen, die met lede ogen toezag hoe Ajax FC Volendam het laatste duwtje gaf: de club degradeert. 'Jammer, want FC Volendam is zo’n club waar veel Ajacieden een beetje van houden. Dat kan heel goed náást Ajax', zegt Wolthuizen, die zelf voetbalde voor de amateurtak RKAV Volendam.

Wat Ajax betreft: het deed het elftal zichtbaar goed dat Jordan Henderson en Steven Berghuis terugkeerden op het Ajaxmiddenveld. Pot, Wolthuizen en Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie buigen zich over de vraag of die routiniers ook het fundament van het Ajax van volgend seizoen moeten vormen.

'Henderson ook van toegevoegde waarde op voetballend gebied'

'Henderson coacht en brengt structuur aan, maar je zag in Volendam ook wat zijn toegevoegde waarde op voetballend gebied kan zijn', zegt Barrie. 'Hij gaf beslissende passes en is een van de weinige Ajax-middenvelders die een linie kan overslaan.'

Ajax’ kwetsbaarheid in de eerste helft. De ‘zware schoenen’ van de spelers. Het belang van de opgeleefde Kenneth Taylor. De titelkansen van Ajax O18 én (toch nog!) de Ajax Vrouwen. De kracht van landskampioen en rivaal PSV. Ook nu nog valt er als Ajacied genoeg te bespreken. Branie blijft dat nog een paar maandagen doen.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.