Álvarez en Mexico met 2-1 onderuit tegen Canada

door Terrence Riepma 0

Mexico is woensdagnacht onderuit gegaan tegen Canada, dat met 2-1 te sterk bleek te zijn voor het elftal van onder andere Edson Álvarez. Canada stijgt naar de eerste plaats in de groep voor WK-kwalificatie, waar ook de Verenigde Staten deel vanuit maakt.

De eerste treffer kwam vlak voor rust en werd gemaakt door Cyle Larin. De aanvaller van Besiktas scoorde uit een rebound. In de tweede helft was het wederom raak voor Larin, die na een strakke vrije trap de bal binnen wist te tikken. Mexico moest het doen met een par ballen richting het strafschopgebied, maar tot echte kansen kwam het niet.

Mexico deed in de negentigste minuut nog wat terug door Hector Herrera. Jesus Corona gaf een voorzet vanaf randje strafschopgebied en de middenvelder van Atlético Madrid kopte vervolgens raak. In de 93e minuut leek het er nog even op dat Mexico terugkwam tot 2-2, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Zo bleef het 2-1 voor Canada.

Álvarez maakt negentig minuten niet vol

Álvarez speelde 74 minuten mee tijdens de wedstrijd, waarna hij werd gewisseld voor Andrés Guardado. In de groep voor WK-kwalificatiewedstrijd staat Mexico nu op een derde plaats, één punt onder de Verenigde Staten en twee punten onder koploper Canada.