Ajax neemt keeperstalent Henrion (16) over van Standard Luik

door Jesse ter Haar 73

Bron Ajax.nl

Ajax neemt keeperstalent Henrion (16) over van Standard Luik

door Jesse ter Haar 73

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft keeperstalent Martin Henrion overgenomen van Standard Luik, zo is te lezen op Ajax.nl. De zestienjarige goalie is momenteel nog onderdeel van het Onder 16-team van de Belgische club, maar stroomt komend seizoen in bij Ajax Onder 17.

De Amsterdamse club en de keeper bereikten een overeenstemming over de zomerse overgang. De Belg staat vanaf 1 juli 2024 onder contract bij Ajax en tekent een verbintenis die hem tot minstens 30 juni 2027 in Amsterdam houdt. 'De overstap van Henrion is onder voorbehoud van enkele formaliteiten', zo valt nog te lezen.

Ajax Showtime wist in een eerder stadium al te melden dat Henrion een serieuze optie was voor Ajax. Het was toen al duidelijk dat hij niet nog een seizoen in de jeugdopleiding van Standard Luik zou blijven spelen, maar over zijn toekomst was toen nog niets zeker.

Hij wilde zijn contract niet verlengen en dat zette de Ajax-leiding ertoe om in gesprek te gaan met het management van het keeperstalent. Iets meer dan een maand later arriveerde Henrion in Amsterdam voor de officiële ondertekening van zijn contract.

Ajax was niet de enige optie voor Henrion. De goalie kon naar verluidt ook de overstap maken naar de Bundesliga. Ruim een maand geleden had hij zijn keuze nog niet gemaakt, maar in de tussentijd wisten de Amsterdammers hem dus te verleiden tot de stap naar Nederland. De keeper voor de toekomst zal beginnen bij Ajax O17.

Concurrentie bij Ajax

Op Sportpark de Toekomst wordt de rode loper niet voor Henrion uitgelegd. Hij zal onder meer concurrentie krijgen van huidig Ajacied Mark Engel. Laatstgenoemde is dit seizoen de vaste keeper van Ajax O16 én Oranje O16. Dit seizoen zijn Aymean El Hani en Valentijn van der Velde afwisselende de keepers van Ajax O17. Mogelijk zullen Henrion en Engel volgend seizoen de plek onder de lat afwisselen.

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.