Ajax-target Henrion vertrekt na seizoen bij Standard; Amsterdammers starten onderhandeling

door Bram Bark 17

Bron Ajax Showtime

Ajax-target Henrion vertrekt na seizoen bij Standard; Amsterdammers starten onderhandeling

door Bram Bark 17

Bron Ajax Showtime

Martin Henrion speelt volgend jaar niet meer in het shirt van Standard Luik en is een serieuze optie voor Ajax. De 16-jarige doelman verlengt zijn contract niet bij de Belgische club en de Amsterdammers zijn inmiddels in gesprek met het management van Henrion. Het Belgische talent moet bij Ajax gaan aansluiten bij O17.

Dinsdag werd bekend dat Ajax toestemming heeft gevraagd aan Standard Luik om in onderhandeling te gaan met Henrion. Het talent zou niet zijn ingegaan op een contractaanbieding van zijn huidige werkgever en nu is duidelijk geworden dat hij dat ook niet gaat doen. Ajax wil Henrion graag in Amsterdam verwelkomen en de onderhandelingen zijn inmiddels gaande.

Naast Ajax zou de Belgische jeugdinternational ook opties hebben uit de Bundesliga. Henrion heeft nog niet besloten waar zijn toekomst ligt. De jonge doelman speelde in zijn nog prille carrière enkel bij Standard Luik. In Amsterdam zou hij moeten gaan aansluiten bij Ajax O17. In maart 2023 speelde Henrion een van zijn drie interlands namens België O15 tegen een aantal van zijn mogelijke nieuwe teamgenoten bij Ajax. De Belgen verloren dat duel met 0-3.

Concurrentie bij Ajax

Henrion zal volgend seizoen bij Ajax moeten gaan concurreren met Mark Engel voor een plek onder lat bij Ajax O17. Engel is de huidige eerste doelman van zowel Ajax O16 als Nederland O16. Op dit moment wisselen bij Ajax O17 Aymean El Hani en Valentijn van der Velde elkaar af als sluitpost. Beide keepers behoren ook steevast tot de selectie van Nederland O17. Een dergelijk scenario is voor Henrion en Engel ook niet ondenkbaar. Bij Ajax O15 geldt Guus Olgers als eerste doelman, maar krijgt Giovanni van der Wijst geregeld zijn minuten. Eerstgenoemde staat bij Ajax te boek als groot talent en zijn voormalig keeperstrainer Sander Krabbendam had lovende woorden over voor Olgers.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.