KNVB komt woensdagochtend met meer informatie over hervatting amateurvoetbal

door Jesse ter Haar 1

Bron KNVB

KNVB komt woensdagochtend met meer informatie over hervatting amateurvoetbal

door Jesse ter Haar 1

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB komt woensdagochtend met informatie over de hervatting van het amateurvoetbal - de tak waaronder ook de Ajax-jeugd valt. Dinsdagavond liet het kabinet weten dat de competities van start mogen gaan en nu is het wachten op de praktische informatie.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, reageert op de website van de voetbalbond op de hervatting van de amateurcompetities. 'Na twee afgebroken seizoenen ben ik oprecht opgelucht dat we de competities mogen hervatten, want voor het amateurvoetbal is de competitie de levensader', aldus de bestuurder.

Niet alleen voor het vermaak, maar ook voor de gezondheid van de bevolking heeft Van der Zee het idee dat de juiste keuze is gemaakt. 'Met 2.900 verenigingen en 1,2 miljoen leden is het amateurvoetbal het grootste fysieke sociale netwerk van Nederland en het verenigingsleven komt met deze stap weer op gang. Het draagt fors bij aan de fysieke en geestelijke gezondheid van een grote groep mensen.'

Hij besluit met teksten over wat er nu volgt. De KNVB is naar verluidt al even bezig met scenario's en dus volgt de belangrijke informatie al snel. Woensdagochtend, op de dag waarop de versoepelingen ingaan, komt de informatie over hoe en wanneer het amateurvoetbal weer van start gaat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties