Voetbalstadions mogen weer voor één derde bezet worden, Ajax-jeugd weer van start

door Jesse ter Haar 70

Bron NOS

Voetbalstadions mogen weer voor één derde bezet worden, Ajax-jeugd weer van start

door Jesse ter Haar 70

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De voetbalstadions mogen vanaf woensdag 26 januari weer voor één derde gevuld worden, zo bevestigt minister-president Mark Rutte dinsdag tijdens de persconferentie. Wel gelden er nog enkele basisregels in de verschillende stadions, waaronder dus ook in de Johan Cruijff ArenA.

'Voor voetbalstadions en andere grote buitensportlocaties geldt een verplichte zitplaats en anderhalve meter afstand', zo benoemt Rutte. 'Het betekent dat ook de stadions voor één derde kunnen worden gevuld. Natuurlijk is het dan de bedoeling dat de fans goed verspreid door het stadion zitten.'

Verder vertelt de bestuurder dat ook de sportcompetities - dat wil zeggen de competities binnen de amateursport - weer hervat mogen worden. Het betekent goed nieuws voor de jeugdteams van Ajax en andere BVO's, want wij mogen weer competitief aan de slag.

Teleurstelling voor het betaald voetbal

Dinsdag lieten alle betaald voetbalclubs nog weten 'nee' te zeggen tegen een bezetting van één derde in de voetbalstadions. Ajax bracht zelfs een statement naar buiten, maar wordt dus alsnog teleurgesteld. Wel wordt er met een bezetting van één derde weer een stap richting normaal gezet.

Lees meer over: