Ajax reageert: 'Ook Ajax zegt "nee" tegen één derde bezetting van stadion'

door Bart Veenstra 0

Bron Ajax.nl

Ajax reageert: 'Ook Ajax zegt "nee" tegen één derde bezetting van stadion'

door Bart Veenstra 0

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft middels een statement op zijn officiële website laten weten dat ook zij 'nee' zeggen tegen één derde bezetting van het stadion. Eerder liet het betaald voetbal al weten tegen de plannen van het kabinet te zijn.

Uit de plannen van het kabinet blijkt dat men buitenevenementen weer mogelijk wil maken voor publiek. Dit is wel onder bepaalde voorwaarden en één voorwaarde is dat dit voor één derde van de totale bezetting mag zijn.

Statement betaald voetbal

Het betaalde voetbal wil meer dan die één derde bezetting, zo werd geschreven in een statement. 'Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.'

Ajax laat middels een officieel bericht weten achter dit statement te staan. 'Ajax gaat op korte termijn in gesprek met de achterban en andere betrokken instanties bij het organiseren van thuiswedstrijden', zo valt eveneens te lezen.

Sébastien Haller neemt het woensdag met Ivoorkust op tegen Egypte. Weet de Ajacied ook het land van Liverpool-ster Mohammed Salah te elimineren? De bookmakers geven de Ajax-spits een goede kans!

Lees meer over: