'Ajax lijkt Johan Cruijff ArenA straks weer voor één derde te kunnen vullen'

door Bart Veenstra 35

Bron Het Parool

'Ajax lijkt Johan Cruijff ArenA straks weer voor één derde te kunnen vullen'

door Bart Veenstra 35

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax kan tegen Heracles Almelo op zondag 6 februari vermoedelijk weer toeschouwers verwelkomen. Het kabinet wil het land verder van het slot halen en het plan is dat bij onder meer binnen én buitenevenementen weer publiek welkom. Wel komt er een maximum aan het aantal bezoekers, zo meldt onder meer Het Parool.

Buitenevenementen zijn straks weer toegestaan en daarbij zou één derde van de capaciteit gevuld mogen worden. Daarnaast moet iedereen die naar binnen wil zijn coronapas laten zien. De Nederlandse media schrijven overigens nog niet expliciet over publiek bij sportwedstrijden, maar normaliter vallen deze onder de buitenevenementen.

Al wekenlang lege stadions

Ajax speelt al wekenlang in lege stadions, maar daar komt binnenkort zeer waarschijnlijk verandering in. Dinsdagavond vindt er een persconferentie plaats en dan zullen de plannen van het kabinet verkondigd worden.

De omikronvariant blijkt veel minder uit te pakken dan gevreesd en om die reden kan het land verder van het slot. De heropening van ook de horeca en de cultuursector is onder voorwaarden van maximum aantallen bezoekers, verplichte sluitingstijden en de coronapas.

Lees meer over: