'OMT adviseert kabinet om voetbalstadions binnenkort weer te openen'

door Terrence Riepma 0

Bron RTL Nieuws

'OMT adviseert kabinet om voetbalstadions binnenkort weer te openen'

door Terrence Riepma 0

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

Ajax treedt mogelijk binnenkort weer aan in een goed gevulde Johan Cruijff ArenA. Het Outbreak Management Team (OMT) zou het kabinet namelijk hebben geadviseerd om de voetbalstadions weer te openen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen uit Den Haag.

De stadions zijn al sinds 12 november gesloten voor toeschouwers door toenemende coronabesmettingen in de samenleving. Na dinsdag 25 januari, wanneer er weer een persconferentie door het kabinet wordt gehouden, zouden de stadions echter weer open moeten kunnen volgens het OMT, dat het kabinet gedurende de coronacrisis adviseert over het beleid.

Ajax mogelijk nog niet in volle Johan Cruijff ArenA

Of de stadions ook volledig open zullen zijn voor toeschouwers, is niet bekend. Volgens RTL Nieuws zal er mogelijk worden gewerkt met een maximum aantal bezoekers in stadions, de horeca en cultuursector. Zij zouden ook weer open mogen gaan door de versoepelingen die 25 januari mogelijk worden aangekondigd.

Ook zal er worden gewerkt met openingstijden tot en met 20.00 uur. Coronatoegangsbewijzen middels de CoronaCheck-app zullen ook moeten worden getoond bij binnenkomst van een stadion. Het kabinet moet zich nog wel buigen over het advies van het OMT, maar vooralsnog lijkt het erop dat de ArenA binnenkort weer toeschouwers mag toelaten.

Lees meer over: