Ajax opent Johan Cruijff ArenA nog niet en wacht op overleg met gemeentebestuur

door Terrence Riepma 0

Bron De Telegraaf

Ajax opent Johan Cruijff ArenA nog niet en wacht op overleg met gemeentebestuur

door Terrence Riepma 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax zal afwachten wanneer de stadions weer toegankelijk mogen zijn voor toeschouwers, zo meldt een woordvoerder tegenover De Telegraaf. Momenteel moeten de stadions leeg blijven om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

De KNVB kwam woensdagmiddag echter met een statement naar buiten dat de stadions zo snel mogelijk weer geopend moeten worden. Meerdere clubs hebben gedreigd om hun stadions demonstratief te openen en MVV Maastricht gaat dit zelfs al doen op 4 februari.

Ajax wacht af met openen Johan Cruijff ArenA

Ajax zegt dit niet te doen en hoewel meerdere clubs het statement van de KNVB deelden op sociale media, deden onder meer Ajax, PSV en Feyenoord dit niet: 'Maar we staan wel achter het statement', aldus de woordvoerder van de regerend landskampioen. Ajax zou liever in overleg met het gemeentebestuur het stadion openen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax is op zondag 6 februari tegen Heracles Almelo. Of de Johan Cruijff ArenA dan wél toegankelijk zal zijn, laat de woordvoerder nog niet weten: 'Zodra meer duidelijk is over Ajax - Heracles, zullen wij daarover communiceren.'

Lees meer over: