'Betaald voetbal rekent op bezetting van tweederde in voetbalstadions'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

'Betaald voetbal rekent op bezetting van tweederde in voetbalstadions'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het betaald voetbal rekent op een bezetting van tweederde in de stadions na de aankomende versoepelingen. Dat heeft Eredivisie CV-directeur Jan de Jong laten weten, zo meldt De Telegraaf.

Maandag bleek dat in de de traditioneel uitgelekte adviezen van het OMT sprake is van een terugkeer van publiek bij buitenevenementen met een bezetting voor maximaal één derde. Of de voetbalstadions vanaf woensdag voor één derde of tweederde gevuld kunnen worden, is daarom afwachten.

Dinsdagavond persconferentie

Dinsdagavond houden premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid een persconferentie. Tijdens die persbijeenkomst zullen zij de definitieve plannen wereldkundig maken. De Telegraaf schrijft dat de wedstrijden in het betaalde voetbal voorlopig nog zonder uitsupporters gespeeld gaan worden. Dit om het aantal reisbewegingen te beperken.

Eerder bleek al uit de coronacrisis dat clubs vanuit financieel oogpunt niet gered worden met een onvolledige bezetting. De inkomsten uit tickets en de horeca blijven achter bij wat er is begroot. Op sportief vlak is een onvolledige bezetting echter al een enorme vooruitgang ten opzichte van de huidige situatie.

Lees meer over: