'Ajax kijkt vooral naar nieuwe doelman, rechtsbuitenpositie blijft hoofdpijndossier'

door Bart Veenstra 678

Bron Voetbal International

'Ajax kijkt vooral naar nieuwe doelman, rechtsbuitenpositie blijft hoofdpijndossier'

door Bart Veenstra 678

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft deze maand nog altijd de intentie om enkele versterkingen te verwelkomen. Dat schrijft Voetbal International dinsdagochtend. De kans bestaat ook dat enkele spelers de Amsterdamse club zullen verlaten.

Op de website van Voetbal International valt te lezen dat Ajax vooral kijkt naar een nieuwe doelman, terwijl de positie van rechtsbuiten een 'hoofdpijndossier' blijft in Amsterdam. Francisco Conceição wordt door Ajax op dit moment vooral gekoesterd voor de langere termijn. Te lezen valt dat Schreuder geen gewenste speler tot zijn beschikking heeft om op die positie direct van meerwaarde te zijn. 'Het is allemaal het gevolg van het vertrek van Antony afgelopen zomer en de daaropvolgende tegenvallende invulling van Lucas Ocampos', schrijft het medium.

Voor Schreuder blijft het zodoende 'wikken en wegen' wat zijn beste basiself is. Voorin zal de trainer op links een keuze moeten maken tussen Steven Bergwijn en Dusan Tadić. Volgens het medium is de kans groot dat Tadić voorlopig vanaf rechts zal spelen, omdat hij het op die positie beter doet dan Bergwijn.

In de spits is er een concurrentiestrijd tussen Brian Brobbey en Mohammed Kudus, al is het de vraag hoelang dat nog gaat duren. Kudus wil namelijk het liefst als aanvallende middenvelder spelen. 'Bovendien was hij eind augustus verbolgen dat Ajax niet meewerkte aan een transfer naar Everton. Vanuit Engeland en Duitsland is er opnieuw sluimerende interesse voor Kudus die, ondanks volop speelminuten en doelpunten in de eerste seizoenshelft, oren heeft naar een vertrek.'

Voorlopig alleen maar uitgaande transfers bij Ajax

Bij Ajax vertrokken deze winterstop al meerdere spelers. In een vroeg stadium werd al bekend dat de optie tot koop in het huurcontract van Mohamed Ihattaren niet werd gelicht. Later kwam naar buiten dat Kik Pierie op huurbasis het seizoen afmaakt bij Excelsior en dat Daley Blind transfervrij mocht vertrekken. Middenvelder Giovanni vertrok daarnaast naar Fluminense. Op dit moment wacht Ajax nog op de eerste nieuweling van deze winterse transferperiode.

Bekijk hier de beste beste voetbal wedtips van dinsdag 3 januari!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.