Fluminense neemt Giovanni per direct over van Ajax

door Thijs Zwagerman 124

Bron Ajax Showtime

Fluminense neemt Giovanni per direct over van Ajax

door Thijs Zwagerman 124

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft per direct afscheid genomen van Giovanni. De Braziliaan, die behoorde tot de selectie van Jong Ajax, vervolgt zijn loopbaan bij Fluminense. Ajax heeft het vertrek van Giovanni nog niet gemeld, maar de middenvelder annex aanvaller is door Fluminense al officieel gepresenteerd.

Of Ajax een transfersom ontvangt voor Giovanni is niet bekend. De rechtspoot had bij Ajax nog een contract tot medio 2024, maar kwam bij Jong Ajax nauwelijks aan spelen toe. Afgelopen seizoen werd Giovanni door Ajax een halfjaar verhuurd aan Telstar. Voor die club was hij in de Keuken Kampioen Divisie goed voor twee doelpunten en drie assists in zestien wedstrijden.

Sinds zijn terugkeer naar Ajax verbeterde het perspectief van Giovanni echter niet. De creatieveling is dan ook blij met zijn stap naar Fluminense en daarmee een terugkeer naar zijn vaderland. ‘Ik ben erg blij om dit shirt te dragen. Ik wilde terug naar Brazilië om dichter bij mijn familie te zijn. Toen ik het voorstel van Fluminense ontving, dacht ik geen twee keer na en besloot ik om te komen. Bij Fluminense krijg ik de kans om te werken met een geweldige coach, die van jonge spelers houdt. Ik hoop mij hier goed te ontwikkelen en hier veel prijzen te winnen.’

Teleurstellende Ajax-periode

De periode van Giovanni bij Ajax is teleurstellend verlopen. Het talent kwam in 2019 met veel ophef over van Santos, dat recht meende te hebben op een transfersom. Giovanni en Ajax waren er echter van overtuigd dat de speler transfervrij was, waardoor Ajax slechts een opleidingsvergoeding hoefde te betalen. Ajax werd in het gelijk gesteld, maar door de ontstane situatie kwam Giovanni maandenlang niet in actie en arriveerde hij zonder wedstrijdritme in Amsterdam. Na de moeizame start wist Giovanni, die in Brazilië te boek stond als één van de grootste talenten van zijn generatie, zich vervolgens nooit te ontpoppen. Dit seizoen kwam hij tot slechts 68 minuten voor Jong Ajax, verdeeld over vijf invalbeurten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.