'Giovanni qua speelstijl vergelijkbaar met Kaká'

door Thijs Zwagerman 47

'Giovanni qua speelstijl vergelijkbaar met Kaká'

door Thijs Zwagerman 47

Laatst geüpdatet

Paulo Freitas, Braziliaans sportjournalist, verwacht dat Giovanni op termijn een dragende kracht in Ajax 1 kan worden. Woensdag werd bekend dat Ajax de achttienjarige middenvelder definitief heeft gecontracteerd en volgens Freitas hebben de Amsterdammers daarmee goede zaken gedaan.

‘Hij is een type speler dat wij hier een meia-atacante noemen. Dat is een aanvallende middenvelder zoals bijvoorbeeld Kaká die positie invulde. Giovanni is in zijn speelstijl ook vergelijkbaar met Kaká. Hij is een speler die meer houdt van doelpunten maken dan kansen creëren en zo speelt hij ook’, laat Freitas desgevraagd aan Ajax Showtime weten.

De sportjournalist heeft vertrouwen in Giovanni. De middenvelder zal aanvankelijk starten in Jong Ajax, maar Freitas verwacht dat de Braziliaan vervolgens wel zal aanhaken bij de hoofdmacht van Ajax. ‘Ik denk zeker dat hij kan doorbreken in Ajax 1. Hij heeft absoluut de kwaliteiten om een grote speler te worden in het eerste, maar het blijft altijd afwachten hoe hij zich aan zijn nieuwe omgeving aanpast.’

‘Hij is natuurlijk nog erg jong, maar het helpt wel mee dat er - in tegenstelling tot bij Antony - weinig druk op zijn schouders ligt, want Giovanni zal aanpassingstijd nodig hebben’, besluit Freitas. Ajax betaalt naar verluidt zo’n 500.000 euro voor de Braziliaan, die transfervrij overkomt van Santos. Het bedrag dat Ajax aan die club overmaakt bedraagt dan ook slechts een opleidingsvergoeding.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: info@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties