Ajax en Blind ontbinden per direct arbeidsovereenkomst

door Bart Veenstra 770

Bron Ajax.nl

Ajax en Blind ontbinden per direct arbeidsovereenkomst

door Bart Veenstra 770

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Daley Blind hebben de lopende arbeidsovereenkomst ontbonden, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. Het contract van de ervaren verdediger liep nog tot de komend zomer, maar eindigt nu per 31 december 2022.

Blind kwam in twee periodes in actie voor Ajax. In zijn eerste periode werd Blind met Ajax kampioen in 2011, 2012, 2013 en 2014. Na dat seizoen vertrok hij naar Manchester United om in 2018 terug te keren bij Ajax. Sinds de zomer van 2018 werd Ajax ieder jaar kampioen of eerste van Nederland (in het afgebroken coronaseizoen). In totaal kwam Blind, die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep, tot 333 duels voor het eerste elftal van de Amsterdamse club. Blind wist in het shirt van Ajax bovendien dertien keer te scoren.

Van der Sar geeft tekst en uitleg

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft via de officiële kanalen gereageerd op het besluit van Ajax om het contract van Blind te ontbinden. 'We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters.'

Blind begon dit seizoen als basisspeler bij Ajax, maar richting het einde van de eerste seizoenshelft verloor hij zijn basisplaats. Trainer Alfred Schreuder koos voor Calvin Bassey en Owen Wijndal in zijn achterhoede, waarbij Blind het in de laatste wedstrijden van de winterstop moest doen met een plek op de bank.

In de afgelopen weken werd Blind geregeld gelinkt aan een mogelijke transfer naar Royal Antwerp. De club van directeur Marc Overmars kan Blind nu transfervrij overnemen van Ajax. Of het van een transfer komt, zal in de komende periode gaan blijken. Eerder werd ook al bekend dat Danny Blind niet zal terugkeren als commissaris bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.