'Ajax honoreert transferverzoek Blind, Ajacied mag transfervrij vertrekken'

door NielsOpdam 655

Bron De Telegraaf

'Ajax honoreert transferverzoek Blind, Ajacied mag transfervrij vertrekken'

door NielsOpdam 655

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het transferverzoek van Daley Blind gehonoreerd. De Ajacied mag deze winter transfervrij vertrekken bij de Amsterdamse club. Dat meldt De Telegraaf woensdagavond. Het contract van Blind loopt tot de zomer van 2023, maar een toekomstige club hoeft geen afkoopsom te betalen.

'De wegen tussen Daley Blind (32) en Ajax zullen deze winter scheiden', opent het medium het bericht. De Amsterdamse club heeft een transferverzoek van Blind namelijk gehonoreerd. De Ajacied diende dit transferverzoek volgens De Telegraaf al 'voor het WK' in. Naar verluidt wilde Ajax de ervaren verdediger 'vanzelfsprekend liever niet laten gaan'. Toch geven ingewijden aan dat de beslissing 'uit respect naar de clubicoon' is genomen.

Tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop kwam Blind niet meer voor in de plannen van trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester gaf op de linksbackpositie de voorkeur aan Owen Wijndal en in het centrum wordt de linkerkant bezet door Calvin Bassey. 'Hem de laatste maanden laten verpieteren in de dug-out wil Ajax Blind niet aandoen. De speler, die met Oranje in de kwartfinale van het WK strandde, is nu op vakantie en mag uitkijken naar een andere club', schrijft het medium.

'Ajax wil vooralsnog niet op de zaak-Blind reageren'

Het Royal Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel wil Blind graag binnenhalen, maar met de prestaties en ervaring van Blind zijn er waarschijnlijk kapers op de kust. Ajax is gebeld voor een reactie op dit nieuws, maar de club 'wil vooralsnog niet op de zaak-Blind reageren'.

Poll: Wat vind jij van dit nieuws?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.