NB: 'Veltman tegen Valencia op rechtsback'

ThijsZwagerman, 07-12-2019 om 14:00, 19393 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na iedere wedstrijd die Ajax speelt, valt er weer genoeg na te bespreken. Mooie doelpunten, vervelende momenten, vreugde en verdriet. Ajax Showtime kijkt iedere week met één van de redacteuren terug op de wedstrijd én wekelijkse actualiteiten in De Nabeschouwing. Vandaag: de onverwachte nederlaag tegen Willem II. Ditmaal met adjunct-hoofdredacteur en Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Lees hier zijn blik op de wedstrijd en praat mee.

Waar ging het mis tegen Willem II?
‘Bij de keuzes van Erik ten Hag. Hij heeft in de twee jaar dat hij coach van Ajax is natuurlijk veel goede dingen gedaan, maar nu sloeg hij de plank mis. Om te beginnen door te starten met Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadić uit de spits te halen. Je had tegen Willem II Ryan Gravenberch, Edson Álvarez of Razvan Marin naast Lisandro Martínez moeten zetten, waardoor je Donny van de Beek kunt doorschuiven naar de 10-positie. Hakim Ziyech kan dan naar de buitenkant en dan had Tadić gewoon in de spits kunnen spelen. Zo had Ajax moeten beginnen, vind ik. Maar daarnaast deed Willem II het natuurlijk ook erg goed. Ze hielden de boel knap dicht en waren dreigend in de omschakeling. Bovendien keepte Timon Wellenreuther een uitstekende wedstrijd.’

Kun je desondanks toch een Man of the Match aan Ajax-zijde aanwijzen? 
‘Het is natuurlijk moeilijk om nu een Man of the Match aan te wijzen, maar ik vond Joël Veltman er wel echt positief uitspringen. Hij haalde wél een dikke voldoende en speelde centraal achterin veel beter dan Daley Blind. Verder wil ik een lans breken voor het publiek. Het klinkt cliché, maar zij stonden echt negentig minuten achter de ploeg. Zij voelden na afloop ook goed aan dat er niet gefloten moest worden, maar dat er richting Valencia-thuis juist een extra steuntje in de rug moest worden gegeven.’

Sergiño Dest speelde in plaats van Noussair Mazraoui. Begreep je die keuze en hoe vond je Dest spelen?
‘Noussair Mazraoui speelde tegen Chelsea in Londen een hele goede wedstrijd, maar sindsdien is het van zijn kant enorm ondermaats. Helaas is dat bij Sergiño Dest ook het geval. Die was tegen Willem II niet veel beter. Zowel verdedigend als aanvallend was het eigenlijk onvoldoende. Tegen Valencia zou ik eigenlijk graag Veltman als rechtsback zien. Mazraoui en Dest halen momenteel simpelweg niet het gewenste niveau. Veltman doet dat wel en heeft vorig seizoen in de Champions League bewezen dat hij daar goed uit de voeten kan. Perr Schuurs zou ik dan centraal achterin zetten.’

Hoe erg vond jij dat de absentie van Quincy Promes zich liet voelen? 
‘Dat Promes er niet bij was, betekende dat Huntelaar in de spits stond. Als invaller kan Huntelaar nog wel wat extra’s brengen, maar eigenlijk moet je niet meer met hem starten. Los daarvan heeft Promes veel diepte in zijn spel en dat miste je tegen Willem II enorm. Het was veel statischer op deze manier. De loopacties zonder bal en vele positiewisselingen voorin waren er niet. Het is écht hopen dat hij Valencia-thuis haalt.’

Vind jij als Jong Ajax-watcher dat jongens uit Jong Ajax tegen Willem II als invaller eerder hun kans hadden verdiend? Zo ja, welke speler(s) had jij eerder laten invallen? En wat vond je in het algemeen van de wissels van Erik ten Hag?
‘Ik had graag eerder Lassina Traoré erbij gezien. Nu kwam hij na de 0-2 en dat was veel te laat. Na een uur kwam Siem de Jong, dat vond ik een verkeerde keuze. Je speelt al zó statisch en dan ga je ook nog De Jong op de 10-positie zetten... Met De Jong erbij werd er nog meer gegokt op opportunistisch ballen voor slingeren, iets wat je bij dit Ajax niet wilt zien. Daarnaast vond ik het ook tegenvallen van Ten Hag dat hij Noa Lang naar de kant haalde. Lang was in mijn ogen een te makkelijk slachtoffer. Hij speelde geen goede pot, maar hij is wel iemand die iets kan creëren in een wedstrijd als deze.’

Tot slot: Hoe staat het nu met jouw vertrouwen richting Valencia-thuis? Dreunt deze wedstrijd na, of gaat Ajax zich tegen Valencia verzekeren van overwintering in de Champions League?
‘Het vertrouwen is er natuurlijk niet beter op geworden, maar ik denk niet dat deze wedstrijd echt van invloed gaat zijn richting dinsdag. Je zou kunnen zeggen dat dit mentale tikje wellicht zelfs goed kan zijn. Men weet nu in ieder geval hoe het dinsdag niet moet. Maar laten we eindigen met een positieve noot: ik denk dat Ajax zich gewoon voor de volgende ronde gaat plaatsen.’

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Alle Nabeschouwingen seizoen 2019/2020:
#ajapsv: 'Schuurs en Martínez complementair aan elkaar'
#vitaja: 'Dolberg brengt helemaal niks'
#paoaja: 'Denk dat Mazraoui uitgroeit tot gedroomde 6'
#ajaemm: 'Waarom zou je Tadic niet als eerste spits zien?'
#ajapao: 'Hoop niet dat Veltman-Martinez hét centrum wordt.'
#vvvaja: 'Hoop dat Alvarez ontbrekende puzzelstukje is'
#apoaja: 'Marin afschrijven gaat wel heel ver'
#ajaapo: 'Dest haalde een absurd hoog niveau'
#spaaja: 'Martínez totaal andere speler op het middenveld'
#ajahee: 'Goed om De Jong achter de hand te hebben'
#ajalil: 'Critici met bek vol tanden na masterclass Martínez'
#psvaja: 'Ajax wordt makkelijk kampioen van Nederland'
#ajafor: 'Neres zal wel het slachtoffer worden'
#ajagro: '8-positie ideale plek Van de Beek'
#valaja: 'Zie Ajax eerste eindigen in groep'
#adoaja: 'Tadić vanaf links heel mager'
#rkcaja: 'Hopen dat Onana weer goede dag heeft'
#ajache: 'Zou investeren in Mazraoui op middenveld'
#ajafey: 'Spel Neres de grootste overwinning'
#pecaja: 'Marin tegen Chelsea zou ik niet aandurven'
#cheaja: 'Met Ziyech op tien, is (bijna) iedereen gezien'
#ajautr: 'Labyad gemakkelijk mee in Ajax’ tiki-taka’
#ajaher: 'Blind sinds vertrek Frenkie absolute vedette'
#lilaja: 'Schuurs is geslaagd voor examen'
#tweaja: 'Ajax blijft dit seizoen ongeslagen in Eredivisie'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VincentTest
Test123
0 0
vincent_DV
Nu de puzzel eigenlijk in elkaar is gevallen en Ziyech middenvelder is geworden en Tadic definitief spits lijkt het me voor Ajax toch wel verstandig om er een extra buitenspeler bij te halen. Labyad is niet goed genoeg en dan heb je dus enkel Lang achter Neres en Promes. Ik zou een jonge jongen halen die alvast kan wennen en het volgend jaar mag gaan doen.

Ook zou een spits erbij niet verkeerd zijn omdat Huntelaar echt niet meer kan en Traore het in mijn ogen ook nog niet helemaal aan kan.

Ook zou ik Marin verhuren, want dit is gewoon zonde voor hem om een heel jaar niet te spelen. Dan zou ik wel misschien nog een talentvolle verdedigende middenvelder halen voor samen met Gravenberch achter Martinez/van de Beek.

Niet per se directe versterkingen maar alvast met het oog op volgend jaar en om je selectie te verbreden en te verbeteren. Kan je meteen afscheid nemen van een aantal jongens die het eigenlijk niet kunnen bijbenen als Labyad en hopelijk komt er iets moois voor Siem de Jong. Dan Marin verhuren en je hebt 3 vertrekkende en 3 inkomende.
0 0
DeWijsneus
Waar is Ozy? Wat is er gebeurd? Iemand?
1 0
Sterspeler
Vraag ik me ook oprecht af. Plotselinge radiostilte.
0 0
DeWijsneus
Hoop dat alles goed gaat! Ozy please come back!
0 0
louis60
Ik heb de hele wedstrijd(Willem 2) nog een keer terug gekeken. Er was weinig over van tikkie takkie. Ik heb ook Veltman nog een keer bekeken. Hij deed het redelijk maar bijna bij iedere opbouw miste hij timing en inzicht. Hij straalt onzekerheid uit en veel lange voorzetten kwamen niet aan. Hij durft ook niet echt strak op de man te verdedigen. Geen goede sliding gezien. Kortom. Hij heeft echt geen meerwaarde en werkt vertragend. Maar....we hebben op dit moment ook geen echte betrouwbare CV en Nous en Dest zijn niet meer super scherp. Alvares blijkt geen CV te zijn(fout bij inkoop) en Schuurs komt eraan maar krijgt nog niet het vetrouwen van TH. Dus: we moeten het tot de winterstop nog doen met Veltman. Ik zal hem dinsdag aanmoedigen en hoop dat hij zijn beste wedstrijd van het seizoen gaat spelen. Maar Marc, laat de euro's rollen zodat 2020 onvergetelijk zal worden.
0 0
waayop
Tsjonge, waarom beoordeel je Veltman nu apart? Hij was juist een van de weinige Ajacieden die wel bij de les was. Het begint een beetje pathetisch te worden.
0 0
Pauw
Een beetje offtopic:
Er was weer veel kritiek op Veltman toen hij tegen FC Twente achteruit bleef lopen en Nakamura de bal binnen schoot. Naar mijn idee deed hij daar niet veel mis; anders had een belangrijke passlijn open gelegen.

Tegen Willem II blijft Tagliafico nog wat verder achteruitlopen tegen Dankerlui, terwijl er helemaal geen passlijn naar een ander open ligt. Dankerlui krijgt eveneens alle ruimte om de bal binnen te schieten.
Geen kritiek hier op Tagliafico. Het bewijst opnieuw de selectieve verontwaardiging op AS.
1 0
DeWijsneus
Uhm... Vond Veltman tegen Twente niet schuldig aan die goal en vond hem vrijdag gewoon goed spelen. Ben zelf geen fan van Veltman overigens, vind deze oplossing eigenlijk te bezopen voor woorden. Maar je begrijpt toch wel waarom de gevallen van Nico en Veltman niet te vergelijken zijn? Nico is echt een topper die nooit verzaakt. Heeft wel iets meer krediet hè. Kan een keer gebeuren.
0 0
Pauw
Uiteraard kan het een keer gebeuren, maar gelijke gevallen moeten gelijk beoordeeld worden.
0 0
DeWijsneus
Vond de keuzes in beiden gevallen wel uit te leggen, misschien Veltman situatie zelfs logischer.
1 0
michaellaudrup
Dat was idd geen beste startopstelling, ik zeg het niet graag maar je kan beter nu verliezen dan dinsdag, dat gaat echt pijn doen.
0 0
Vak M
Het verschil tussen de top en de absolute top is weer duidelijk bij Ten Hag. Vasthouden aan Veltman, Huntelaar en Siem legt een gebrek aan visie bloot. Hij mist toch dat Amsterdamse, die durf en bluf met een gebbetje. Legt de schuld wel erg makkelijk bij de spelers.
Hij heeft zich zelf ook slecht voorbereid, dacht zeker dat Willem 2 zich zou ingraven? We gaan er zo aan als we de jeugd en bravoer geen kans meer geven en alleen zgn gelouterde spelers opstellen. Dus dinsdag met Schuurs, Nous en Lang spelen.
2 0
waayop
Lang en Nous opstellen is vragen om moeilijkheden.
0 0
ETM
Veltman en Vd Beek vond ik echt goed spelen. Dest en Martinez juist echt niet goed.
Bij Dest vind ik dat wel minder opmerkelijk want ik zag Dest wel fouten maken die hij gewoon nog vaak maakt. Jong, grillig en vooral verdedigend nog kwetsbaar. 

Het was een stroperig geheel en zoals TH ook aangaf het was opvallend hoeveel vroege voorzetten er werden gegeven. 
Er werd zeer opportustisch gespeeld. De spelers leken gewoon te denken dat het niet mis kon gaan. Daarom waren ze niet scherp. 
En zo verloor Ajax voor het eerst in de eredivisie onder Ten Hag, in Amsterdam. Zo bleek dat dus toch te kunnen. 

Dat de supporters in het stadion juist begrepen dat ze er achter moesten blijven staan is prima maar dat zie je op dit forum minder terug. Zooo verwend is men met dat Ajax altijd wel wint. Men vergeet gewoon dat Ajax echt bijzonder goed is. 
Zag je tegen Twente al. Ajax komt 2-0 achter. En ipv dat bijv de media spreekt van een prachtige comeback. Spreekt de media uberhaubt nauwelijks over een comeback. Want natuurlijk won Ajax. Zo vanzelfsprekend is dat. Hooguit bazelt men wat over dat Twente het beter had kunnen doen.
Ik vraag me zelfs af waarom sommige mensen uberhaubt van een eventueel kampioenschap zouden genieten. Met 2 vingers in de neus en anders heeft Ajax het helemaal verkeerd gedaan ofzo. 

Bepaalde kritiek kan ik overigens wel inkomen zoals de kritiek op de wissel Lang- Siem. Begrijp die hele Siem-missie uberhaubt niet. Lang zal wel bepaalde zaken niet hebben uitgevoerd die voor mij moeilijk waar te nemen zijn, maar ik vond Lang dreigend en zeker niet de minste. 
Dat hij met Huntelaar start, ach, dat kan natuurlijk prima. En daar heeft t ook echt niet aan gelegen. Met Tadic op 9 is veel beter ja, maar met Huntelaar tegen Willem2, dat kan ook, kom op. Huntelaar speelde ook niet slecht, alleen liep het zoals gezegd niet. Het is echt niet zo dat je met Huntelaar automatisch geen voetbal voorin heb. Mensen zoeken hier naar muggen om olifanten van te maken, dan is het makkelijk om naar Huntelaar te kijken of bijvoorbeeld naar het ontbreken van de toch wel erg belangrijke Promes. 

Willem 2 heeft t uitstekend gedaan. Zij bewezen hun plek op de ranglijst waard te zijn. Credits naar hen. Zeer goed georganiseerd en goed voetbal als de ruimte er lag. Maar ze winnen wel volkomen tegen de verhoudingen in, laten we wel wezen. Willem kwam afgezien van de fase dat Ajax alles of niets ging spelen eigenlijk niet in het stuk voor behoudens 2 prima counters. Mag ook best gezegd. Dat je dus al een 2de wedstrijd oprij weggecounterd wordt omdat de Ajax zonder enige discipline naar voren gaat. Dat Tadic, Huntelaar, Vd Beek, Ziyech, Siem en Martinez allen nalaten om een ruim overwicht in de score uit te drukken. Dat Ajax puntverlies kan lijden als men er te makkelijk over denkt. Dat is van alle seizoenen en van alle competities.

Over Valencia maak ik me wel zorgen maar dit heeft niet veel met deze nederlaag te maken. (totaal niet vergelijkbaar namelijk) Maar Valencia is gewoon heel erg gevaarlijk.
En Ajax is tov die pot tegen Chelsea (beste Ajax van dit seizoen) wel echt verzwakt. Tuurlijk veegde Ajax daarna ook Utrecht op. Maar het uitvallen van Neres is op CL niveau een enorm verschil. Juist omdat Ajax net naar een bepaald niveau aan het groeien was. De wedstrijd tegen Lille was echter weer geen echt meetpunt omdat het echt nogal wat is om dan ook nog eens met een flink gewijzigde ploeg te spelen.
Feit is dat Ajax in Spanje heel veel moeite had met druk krijgen op Valencia. Dat Valencia toen die zwakke rechter kant van Ajax uitbuitte en dat 0-3 overwinning niet onverdiend, maar wel enorm geflatteerd was. Valencia is ogeschijnlijk grillig maar op een goede dag echt heel goed. Valencia had meer verdiend tegen Chelsea. (even als Ajax) Het vermogen om onder druk uit te spelen van Valencia is allicht het grootste gevaar voor Ajax.
Veltman als gelegenheidsback is idd geen gekke gedachte, maar dat is het vanuit Ten Hag gezien wel. Gaat hij niet doen. Het is zeer te hopen dat die gekke Mazraoui het weer op de heupen heeft. Dat is inmiddels 1 van de meest grillige spelers van de afgelopen jaaren. Man, zijn niveau is een stuiterbal. Het wel of niet tijdig fit zijn van Promes gaat de opstelling flink bepalen. Ten Hag gaat niet starten met Huntelaar, daar mogen we vanuit gaan.

Dat wordt dus een thriller van jewelste, want zo ontzettend belangrijk. Dit is een uniek Ajax en dus een unieke kans op weer een campagne voor de eregallerij. En wel of niet knockoutfase halen is een zoveel opzichten van belang voor het vervolg...
5 0
Sterspeler
Goed stuk. Vooral het gezeik op Huntelaar ben ik het met je eens. Duim omhoog.
0 0
Ajax567
Volgend jaar wrvan uitgaande dat hakim, david, donny, nico en andre weggaan


Boadu
Promes tadic stengs
Koopmeiners gravenberch
Martinez blind schuurs dest
Rajkovic
0 -3
ETM
Tussen de wedrijd tegen Valencia en volgend seizoen zit een heel melkweg-stelsel....
0 0
CasperAjax
als Promes er bij is dinsdag komt alles goed. Vind echt dat het met hem in de basis super gaat
0 0
Flipper33
Ajax mag ook wel gaan kijken voor een goede rechtsback Vd zomer
0 0
WouterBerg83
Zelden zulke onzin gelezen, zelfs hier. En als Mazraoui en Dest hun eigenlijke niveau weer halen, is het dan weer goed voor je?
1 0
31xAjax
van Dest weten we het eigenlijke niveau niet eens, hij heeft minimaal evenveel matige/slechte als goede/redelijke wedstrijden gespeeld......
0 0
Ansjo
Als Gravenberch fit was geweest had ik gewoon hem opgesteld. Lang - Tadic - Ziyech voorin. Van de Beek op 10. Martinez en Gravenberch op het middenveld en de vertrouwde verdediging. Dan speel je op alle posities met spelers die daar het liefst spelen en heb je alleen met Gravenberch iemand die dan wat twijfelachtig is door zijn jeugdigheid maar wel uit de Ajax school op zijn favoriete plek met 10 spelers om zich heen die ook op hun favo positie staan.
0 0
geDaante
En mensen maar blijven volhouden dat het aankoopbeleid zo goed is. Ja, er zijn de laatste jaren voltreffers geweest, maar eerder 'net genoeg' voltreffers om de rest van het aankoopbeleid te verbloemen. En het is dat die voltreffers veelal zijn gebleven.

Als je terug moet vallen op de as Veltman (was eigenlijk afgeschreven, puur als reserve), Siem de Jong (totaal afgeschreven, bij PSV al) en Huntelaar (in de basis), en daarvoor een tijd lang met twee spelers op het middenveld speelde die je voor de verdediging gehaald hebt, en de middenvelder die je wél voor het middenveld hebt gehaald, steevast op de bank zit, dan heb je heel erg slecht ingekocht.

Het is dat Martinez toch ook wel op het middenveld uit de voeten kan, anders had je helemaal een probleem.

Er zijn nogmaals voltreffers geweest, maar alles buiten die voltreffers is of zó matig, of zó vreemd (qua type, niet passend bij Ajax), dat het veelal gokwerk lijkt. Er zijn zoveel speler gekomen die zó niet bij Ajax passen, dat je je afvraagt hoe deze in godsnaam gescout en geselecteerd zijn. Er zit te vaak totaal geen idee achter, en dus is het aankoopbeleid slecht. Als komende zomer sterkhouders als Ziyech, Van de Beek en anderen vertrekken, dan moet het aankoopbeleid héél veel beter wil je een beetje op het huidige niveau blijven.
Jeugd moet ook nu al veel meer ingepast worden en klaargestoomd. Gebeurt ook veel te weinig.
6 -12
appeltje
Noem eens een paar clubs die het zoveel beter doen dan Ajax in een vergelijkbare situatie?
2 0
Ansjo
Zoveel mensen zeggen toch niet dat het aankoopbeleid goed is? In mijn optiek is het een beetje 50/50 met goede aankopen als Tadic, Promes, Ziyech, Martinez, Tagliafico, Onana, Schuurs, Neres. Twijfelgevallen met Alvarez, Marin, Bandé, Labyad en flops zoals Kristensen, Orefuela (oid), Magallan, S de Jong, Lamprou, Cassierra en misschien ook Pierie.

Sommige aankopen die floppen begrijp ik echt niet zoals Magallan en Kristensen. Die konder er echt geen fluit aan. Vooral Magallan waar ze dan al 2 jaar op aan het azen waren. Is het dan niet kunnen erkennen dat je ernaast zit na 2 jaar en dan toch persé die aankoop moeten doen? Alsof je weet dat je met poker gaat verliezen maar toch persé wilt weten wat de andere spelers voor kaarten hebben.
1 -1
geDaante
Ik hoor allleen maar. Een beetje kritiek op het aankoopbeleid en je bent hier voor 90% van de leden een azijnzeikert.

50/50 is niet goed genoeg, en het enorme verschil tussen zo'n voltreffer en zo'n miskoop, is te extreem, wat aangeeft dat het veelal gokwerk is, en er eigenlijk geen idee achter zit. Magallan en Kristensen vallen precies in het rijtje met Van der Hoorn. Niks van geleerd dus. Totaal niet gekeken of ze met ruimte in de rug kunnen spelen, een beetje wendbaar zijn, (start)snelheid hebben, op kunnen bouwen, een beetje balgevoel hebben, etc.

Aankopen zouden ook puur voor de basis gedaan moeten worden, anders gewoon jeugd. Nu zit je met Siem de Jong, Labyad, Marin, Bandé en Alvarez op de bank, waar je betere jeugd voor hebt lopen. Het kost enorm veel geld, plus je laat jeugd in de weg zitten, plus je hebt qua kwaliteit een matige bank, niks geen 16 basisspelers.

Dat is wanbeleid, beleid dat Cruijff uit AJax wilde werken, maar helaas niet gelukt is.

Het wordt nu nog enigszins verbloemd doordat de eerder gedane voltreffers veelal zijn gebleven, maar daar kan men komend seizoen niet meer op teren. Dan zal het aankoopbeleid véél beter moeten.
1 -2
michaellaudrup
Tja iedere keer die Siem Nylon weer opstellen wat moet je ermee?
0 0
FUBAR
50/50 is al uitstekend als je kijkt naar de vijver waar Ajax uit moet vissen.
1 0
geDaante
Hoezo 50/50? Waarom zo extreem laagmikken?

Uit die vijver hoef je echt geen Kristensen te vissen, geen Siem de Jong, geen Labyad (best redelijke speler voor de bank, maar niet beter dan jeugd), geen Magallan, geen Pierie, geen Scherpen, geen Bandé, geen Marin, etc.

En dan nogmaals terug moeten vallen op Martinez en Alvarez, die voor de verdediging gehaald zijn. Waar Veltman, eerder al afgeschreven, en ook Schuurs, ineens vóór Alvarez in de pikorde staan.

Bij die aankopen zitten dus al zéér vreemde aankopen, en ook is er niet bepaald goed ingespeeld op het vertrek van Schöne en Frenkie.

Dat een aankoop helaas toch net wat te traag blijkt te handelen, of het mentaal niet trekt, dat kan gebeuren, maar aankopen die qua individuele kwaliteiten in weinig tot niks bij Ajax passen, is ronduit belachelijk en onacceptabel.

Wat het ratio betreft, mag je eerder 80/20 verwachten. 50/50 is extreem laag mikken. Zeker omdat Ajax financieel niet kan wedijveren met de top, moet je juist je geld slim en effectief besteden, dus niet allerlei gokwerk.

Men denkt van ronduit lompe spelers met enorme draaicirkels en een gebrekkige motoriek (met name Kristensen en Magallan) wel even goede voetballers te maken...
2 -2
ErikFrenkHuntelaar
Wat betreft Kristensen en Magallan heb je gelijk. Het pakte slecht uit voor deze spelers bij Ajax. Je noemt dit een gok.

Bij Tagliafico en Martinez pakt het goed uit. Zijn deze spelers dan geen gok?

En als zij geen gok zijn. Waarom niet? Dan is het net alsof een speler die niet goed genoeg is een gok is en een speler die wel goed genoeg een zekerheid is. Maar dat weet je nog niet.

Zelfs Daley Blind terughalen was een gok. 50/50 is prima.
1 0
trooop
Dinsdag is de belangrijkste pot van het seizoen. Dan moet je voetballend zo vast mogelijk zijn en verdedigend zo stabiel mogelijk. Dan moet je dus juist niet veltman ineens weer rechtsback zetten en schuurs op cv. Gewoon nous back en veltman cv.

Het probleem zit helemaal niet achterin, daar doen we het best aardig. Het probleem zit bij het dramatische aankoopbeleid en het verschrikkelijk conservatieve omspringen met het klaarstomen van jeugdspelers. Waardoor bij slechts 2 blessures alle schwung en overtuiging alweer uit het elftal verdwenen is, omdat je (blijkbaar) moet terugvallen op half bejaarde en allang afgeschreven spelers. En dat ondanks meer geld in kas dan ooit. Dat is een grote blunder.
0 0
Aad82
Echt verschrikkelijk.

Siem de jong is lichamelijk gezien helemaal op en Klaas-Jan is bijna 40. Grote fout van Ten Hag en ook niemand die hem corrigeert.
1 -4
geDaante
Yep, ook het véél te lang vasthouden en uberhaupt kiezen voor Alvarez op het middenveld, heeft je 3 punten tegen Chelsea thuis gekost, totaal onnodig, waardoor het nu nog spannend wordt.

Ten Hag is een meer dan prima coach, en houdt redelijk rekening met de Ajaxprincipes, maar lijkt er soms ook ineens maling aan te hebben. Zo heeft het Ajax van dit seizoen een tijd lang gewoon nauwelijks druk gezet op de tegenstander, probeerden de voorwaartsen het soms even, maar liep de rest al achteruit, deels als gevolg van het op het middenveld zetten van twee CV's.
Ook de zeer weinige speelminuten voor jeugd is een slechte zaak. Dat Siem de Jong eerder al meermaals inviel terwijl Lang vele malen beter is en zijn kans dik verdiend had, is schandalig. Kan ie aankomen met de smoes dat De Jong net als Van de Beek goed kan lopen en in de 16 kan komen, maar Lang is een type Ziyech, en Ziyech speelt nu ook gewoon weer ineens op 10, dus kon Lang dat ook.

Het is zó lang puzzelen wat die man gedaan heeft, terwijl ik en anderen vanaf de zomerstop al een middenveld met Van de Beek, Ziyech en Martinez voor ogen hadden. Ten Hag komt daar maanden later mee. Beetje zoals Koeman, die eeuwig vasthield aan 5-3-2, terwijl je prima buitenspelers had en een prima verdedigend duo. Eenmaal 4-3-3, ineens weer met Vormer komen, en eeuwig voor De Roon kiezen, terwijl iedereen met een beetje voetbalverstand De Roon nooit had geselecteerd.

Heel vreemd dat zulke ervaren oud-voetballers dat dan niet zien. Het eerst op het veld zó overduidelijk niet moet lopen, voordat ze ingrijpen.
0 -2
NaarCLbeker5
En wie bracht toen hij er in de tweede helft tegen Lille in kwam stabiliteit in de ploeg? Dat was Alvarez.
0 0
Ansjo
Ten Hag heeft een behoorlijke botte kop idd. Lang en Ziyech spelen prima op de vleugels. Tadic speelt het liefst in de punt en van de Beek het liefst op 10. Martinez het liefst op linkshalf en Gravenberch het liefst op rechtshalf en de verdediging was intact gebleven. Het enige minpuntje wat je dan hebt is dat Gravenberch niet ervaren is maar hij speelt dan wel met 10 man om zich heen die allemaal op hun favoriete positie lopen incl hijzelf.

Echt gewoon weer de zoveelste tactische flater van ten Hag die hier gelijk mee aangeeft nog totaal niet klaar te zijn voor het buitenland.

Ik bedoel je kan natuurlijk een keer tegen een domper aanlopen maar je maakt het jezelf gewoon weer moeilijk met domme basis beslissingen. Huntelaar kan evt in de basis tegen laagvliegers uit het linkerrrijtje en evt laatste half uur tegen een goede ploeg wat Willem 2 dit seizoen is.

Van Gaal en Cruijff hadden gewoon met Gravenberch begonnen.
0 -1
eros
Ga je tijdens de meest cruciale wedstrijd van het seizoen je central duo uit elkaar trekken?
En wie ga je centraal zetten? Schuurs of Alvarez?

Of Martinez? Maar ga je hiervoor je middenveld weer uit elkaar trekken? Dit terwijl Ziyech misschien door de afwezigheid van Neres en Labyad (en misschien Promes) ook al naar voren wordt geschoven.

Ik zou als volgt beginnen:

Onana
Mazroui - Veltman - Blind - Tagliafico

Martinez - Alvarez
ZIyech - vdBeek

Tadic - Promes

Wissels: Dest, Schuurs, Ekelenkamp, Huntelaar, Lang.
0 -5
Ansjo
Nou ik denk dat Blind en Schuurs elkaar beter aanvullen dan Veltman en Blind. Schuurs is daarna fysiek wat sterker, langer en speelt de bal meer naar voren. Dat doet Veltman niet. Of je dan Veltman als rechtsback moet neerzetten betwijfel ik. Ik heb geen flauw idee of die daar beter is dan Dest of Mazraoui. Als dat zo is dan zou ik de rest van het seizoen met Nico - Blind - Schuurs - Veltman gaan spelen.
0 -1
Hwb
Je centrale duo uit elkaar trekken voor de meest cruciale wedstrijd is inderdaad bizar. Beter kun je je hele systeem omgooien!
6 0
Wereld
Dest niet meer laten spelen aub.
2 -4
Wereld
Onana
Veltman - Schuurs - Blind - Nico
Martinez
Ziyech - Donny
Lang - Tadic - Promes

Mazraoui is te wisselvallig om op te vertrouwen in deze wedstrijd, dus moeten we maar hopen op Schuurs. Als Promes niet kan spelen, dan:

Alvarez (Marin) - Martinez
Donny
Ziyech - Tadic - Lang
1 -1
NaarCLbeker5
Eens met deze man
1 0
PeterVKV
We kennen Veltman nu al zo lang en het moet nu toch wel duidelijk zijn dat hij heel nuttig kan zijn als agressieve mandekker op een goede linksbuiten, maar dat we verder niet veel meer van hem moeten verwachten op het niveau dat Ajax nastreeft? Anders waren er bij een aflopend contract wel andere clubs gekomen dan Brighton. Een redelijk simpele rechtsback dus, maar wel heel nuttig in de mandekking. Zolang Dest en Mazraoui daar zo matig presteren moet hij daar ook staan. Schuurs en ik denk ook Alvarez vormen een beter duo met Blind. Veltman zal zich op rechtsback weer lekkerder gaan voelen zodat hij er ook weer wat gezonder gaat uitzien.
0 -1
Steeph
Ik mis altijd een analyse over Tagliafico. Naar mijn mening de beste LB die Ajax ooit heeft gehad, maar hij is al weken volledig uit vorm. Veltman op RB is natuurlijk helemaal niks, dat heb je bij het NL-elftal ook gezien. Je moet accepteren dat zowel Dest als Mazraoui beide het niveau niet hebben. En laten we gewoon eens even eerlijk zijn; Ajax is een aantal keren heel goed weggekomen dit seizoen. Tegen Valencia uit had het net zo goed 3-0 kunnen worden. Tegen Lille had je ook prima 2 keer kunnen verliezen. Twente was de inleiding voor gisteravond. Maar toch wordt Ajax volledig de hemel ingeprezen. Als je dan ook nog eens Neres en Promes mist, plus je mist de vorm bij de Argentijnen, dan is het gewoon helemaal niet gek dat je volgende week de CL mist en op gelijke hoogte komt met AZ. Dan is de euforie snel voorbij.
1 -1
PeterVKV
Voorpagina Telegraaf: Ajax kan weer rekenen op 180mio. Spelers zijn zoveel waard....Dat lezen de spelers dus ook! Zo goed zijn ze blijkbaar niet.
0 0
SnifferClarke
Ik hoorde gefluit vanaf de tribunes gisteren. Verwende jankerds.
2 -2
Joseph
Niks mis mee, het was een ondermaatse vertoning. Bij Ajax kom je daar niet mee weg.

Heb ze overigens ook horen zingen, op dat moment deden de supporters meer voor de overwinning dan de spelers op het veld.
2 0
Ginoajax1
Ten Hag had het in de rust anders neer moeten zetten. Precies zoals Dekker zegt. Ten Hag wisselt veel te laat. Dat doet hij vaker.Waarom Siem de Jong erin? Tadic op rechts is fout. Zet hem in de spits. Laat Huntelaar invallen. Ten Hag heeft een brede bank, maar gebruikt hem niet of verkeerd.
Hij heeft gisteren de plank inderdaad stevig misgeslagen. Hij moet meer anticiperen op het verloop van de wedstrijd, dat doet hij niet of te laat.
1 -1
Aspers73
Heel kut, maar misschien wel goed zo net voor Valencia. Liever gisteren dan dinsdag.
6 -1
Schip
Klopt, als dit gebeurt tegen Valencia is eigenlijk je seizoen mislukt. Zelfs als je de titel pakt.

Je behoudt je topspelers om een impact te maken in Europa.

Overigens speelde Hunter beter in eerdere wedstrijden als basisspeler. Hij lijkt zijn honger en ritme kwijt. Dit is de oude Hunter. We hadden een 2.0 gezien.

Wel eens dat Siem de Jong werkelijk een schandalige ingreep is die je verwacht van een fossiele coach als Advocaat of i.d. Niet van iemand die innovatie predikt.

En Traore had al lang moeten spelen. TH is echt ultra bang om jeugdspelers te brengen. Die moeten zich op een presenteerblaadje aandienen, wil hij er wat mee.

Benieuwd of ze zichzelf bijeen rapen voor dinsdag.
1 -1
debarbaar
Overmars moet razendsnel ingrijpen. Contract Huntelaar niet verlengen en direct Siem de Jong verkopen zodat ten hag nooit meer in de verleiding komt Huntelaar nog in de basis op te stellen en Siem de Jong ooit nog speeltijd te geven. altijd wanneer Huntelaar start is het voetbal niet om aan te gluren en voor Siem de Jong gaat het een tandje te snel. Ik denk maar zo dat de enige. reden dat de afschreven Siem de Jong werd ingebracht ligt aan het feit dat hij toevallig in een vriendschappelijk partijtje om niets drie keer had gescoord tegen Willem II.
1 -4
ST
Onana ; Veltman - Schuurs - Blind - Nico ; Martinez - Vd Beek ; Ziyech ; Promes - Tadic - Lang
2 -1
DeWijsneus
Eens. Tadic uit de spits halen is gewoon super dom. Mist gelijk je kapstok en we gingen vanaf de start de bal voor gooien. Zat totaal geen voetbal in. Ik had ook de aanpassing gemaakt op het middenveld en dan Hakim maar rechtsbuiten. Nu zal Ten Hag wel zo starten dinsdag, met Alvarez erbij op het middenveld. Veltman speelde inderdaad goed. Vond Donny ook goed. Voor de rest vooral laten liggen qua instelling de 1e helft.
5 -1
Johan1
Prima stuk. Ten Hag heeft gewoon de verkeerde keuzes gemaakt en wisselde weer verkeerd en te laat.
2 0
appeltje
Huntelaar speelde prima tegen Twente, kwam er al na een half uur in. Toen was het een logische keuze dat Ten Hag niet zijn elftal omgooide en alleen de spits en linksbuiten wijzigde. Nu had hij wel zijn halve opstelling moeten veranderen? Beetje makkelijk achteraf gezegd.

En misschien werd Lang wel gewisseld omdat hij er doorheen zat en dinsdag weer in de basis moet staan? Lang gaf zelf al aan dat hij tegen Twente na 80 minuten al niet meer verder kon.
7 -1
altijdwelwat
Prima analyse ! Het grootste probleem is toch wel Huntelaar als basis speler, mijn respect voor Huntelaar is enorm alleen hij is inmiddels 36 en alleen nog bruikbaar als Pinch-hitter. Teveel spelers gaven niet thuis , en om dan Lang die geen goede wedstrijd speelde maar zeker niet de minste was te slachtofferen was wel erg simpel. En ook al in minuut 55 ?? Terwijl we vlak na rust mede namens Lang , Willem II bij de strot pakten. Als je daarna Siem de Jong brengt moet je als Ten Hag zijnde echt je mond houden over Ajax principes. Het enige logische en voor de hand liggende resultaat van die wissel was dat je Willem II volledig in de kaart speelde.
2 -2