NB: 'Hoop niet dat Veltman-Martínez hét centrum wordt'

ThijsZwagerman, 14-08-2019 om 18:45, 22383 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na iedere wedstrijd die Ajax speelt, valt er weer genoeg na te bespreken. Mooie doelpunten, vervelende momenten, vreugde en verdriet. Ajax Showtime kijkt iedere week met één van de redacteuren terug op de wedstrijd én wekelijkse actualiteiten in De Nabeschouwing. Vandaag: de hectische return tegen PAOK. Ditmaal met adjunct-hoofdredacteur Finn Dekker. Lees hier zijn blik op de wedstrijd en praat mee.

Stelling: Zowel Razvan Marin als Noussair Mazraoui voldoen nog niet op de plek van controlerend middenvelder.
'Daar ben ik het wel mee eens. Ik vind dat ze wel de potentie hebben om daar te staan, maar op dit moment oogt het nog heel onwennig. Marin was bijvoorbeeld af en toe nergens te bekennen en ook Mazraoui is nog erg zoekende naar de juiste invulling van die plek. Daardoor staat Ajax organisatorisch niet altijd even goed, op zijn zachtst gezegd.'

Zijn er binnen de huidige selectie alternatieven voor handen?
'Met Frenkie de Jong en Lasse Schöne ben je de twee spelers kwijt die daar vorig seizoen stonden, dus in principe heeft niemand in de huidige selectie veel ervaring op die plek. Daley Blind wel en hem zou ik dan ook sowieso daar laten staan, maar verder vind ik het lastig. De transfermarkt opgaan? Dat zou ik niet doen, want je hebt natuurlijk geen garanties dat een nieuweling wel gaat presteren. Ik denk dat Marin en Mazraoui wat tijd moeten krijgen om zich op die positie te ontwikkelen. Voor nu gaat mijn voorkeur wel uit naar de tweede.'

Wie was jouw Man of the Match?
'Hmm… Dat ik daar niet gelijk op kom, zegt misschien wel genoeg over het feit dat er niemand écht uitblonk. Er waren een paar jongens die gedeeltelijk erg goed spel vertoonden. Ik vond Nico Tagliafico goed spelen en Hakim Ziyech had weer fabelachtige momenten, maar het meeste keek ik wel op van Lisandro Martínez. Hij had zoveel goede onderscheppingen en ook aan de bal was hij heel sterk. Hij speelt met het mes tussen de tanden, daar kan ik echt van genieten. Het is wel vaak op het randje. Het is wachten op de eerste rode kaart, daar kan je vergif op innemen.'

Ajax was weer kwetsbaar in de omschakeling. Waar lag dat volgens jou aan?
'Als Ajax de bal veroverde, verloren ze hem op cruciale momenten een aantal keer heel snel en slordig. Vervolgens stond het dan organisatorisch niet goed. Daarnaast werden bepaalde afspraken überhaupt niet nagekomen. Als de restverdediging niet goed staat en er dramatisch wordt omgeschakeld, dan is dat tegen een ploeg als PAOK heel erg gevaarlijk. Met zoveel ruimte in je rug ben je ontzettend kwetsbaar tegen een counterende ploeg. Gelukkig werd het weinig afgestraft.'

Quincy Promes zat opnieuw op de bank, terwijl Kasper Dolberg zelfs helemaal niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Begrijp je dat?
'Ik vind zelf dat Ajax in de beste aanvalsformatie begon, met Ziyech, Dusan Tadic en David Neres. Dan heeft Promes dus geen recht op een basisplek. Hij doet het verdienstelijk, maar ik vind niet dat hij ten koste van Ziyech of Neres in de basis thuishoort. Ook de keuze om Dolberg buiten de selectie te houden kan ik begrijpen. Je kunt maar zeven spelers op de bank zetten en als spits kan Klaas-Jan Huntelaar als invaller veel meer forceren dan Dolberg.'

Joël Veltman en Martínez vormden net als tegen FC Emmen het centrum. Denk jij dat dit hét centrale verdedigingsduo voor dit seizoen gaat worden?
'Ik hoop het niet. Veltman is in het verleden een centrale verdediger geweest, maar fungeert veel beter als rechtsback. Bovendien mis je met dit centrum de nodige lengte. Tegen PAOK zag je dat heel veel kopduels verloren gingen. Daar kunnen die jongens weinig aan doen, maar het is wel een zwakte. Ik zeg niet dat Perr Schuurs dé oplossing is voor in het centrum, maar qua duelkracht en positionering heb je erg veel aan hem. Ik had hem liever als rechtercentrale verdediger gezien en dan met Martínez naast hem. Op dit moment zou ik voor dat centrum kiezen, maar het is ook afwachten wat Edson Álvarez kan brengen.'

Sergiño Dest mocht opnieuw invallen. Verwacht je dat hij op korte termijn een basisplek gaat veroveren?
'Het gaat in ieder geval heel erg hard met hem. Na zijn officiële debuut en zijn Eredivisie-debuut, dus gisteren zijn debuut in de Champions League. Ik vond dat hij verdienstelijk inviel. Hij had een paar slippertjes, maar het is natuurlijk ook heel moeilijk om in zo’n hectische wedstrijd in te vallen. Of hij op korte termijn een basisplek gaat krijgen, is ook een beetje afhankelijk van de tegenstander. Heb je meer behoefte aan een aanvallende of verdedigende rechtsback? En het hangt af van de toekomst van Mazraoui op het middenveld of niet. Ik zie in hem in ieder geval zeker wel de toekomstige rechtsback van Ajax. Dat lijkt mij duidelijk.'

Tot slot: denk je dat Erik ten Hag zaterdag tegen VVV-Venlo wat wijzigingen gaat doorvoeren in de basisopstelling? 
'Ik hoop dat hij kiest voor Schuurs in het centrum, zoals ik eerder al aangaf. Verder zou ik Dest op rechtsback zetten, maar dat heeft puur te maken met het feit dat je tegen VVV-Venlo meer behoefte hebt aan een aanvallende back. Mazraoui zou ik naast Blind op het middenveld laten spelen. Verder zou ik niets veranderen.'

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: redactieas@live.nl)

Alle Nabeschouwingen seizoen 2019/2020:
#ajapsv: 'Schuurs en Martínez complementair aan elkaar'
#vitaja: 'Dolberg brengt helemaal niks'
#paoaja: 'Denk dat Mazraoui uitgroeit tot gedroomde 6'
#ajaemm: 'Waarom zou je Tadic niet als eerste spits zien?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Iedereen die Vertonghen wil halen snapt er sowieso helemaal niks van.

Als je dan óók nog eens wil gaan spelen met een blok van twee centrale verdedigers vóór het centrum... stap snel over naar PSV ofzo want dan ga je nog verdedigender en met nóg minder creativiteit spelen.

Serieus... Echt gestoorde suggesties hier!
0 -3
Hagmag
Er is geen 2e Frenkie en geen 2e Matthijs, laat dat duidelijk zijn.
Wat ik niet begrijp:
2 vaste verdedigers, Mazraoui en Blind lopen nu opeens op het middenveld te ballen ????
Beiden gaan het op die plek niet worden.
Blind moet gewoon centraal met......... Schuurs, Alvarez, Magallan of Veltman die mogen dat gaan uitvechten. Ik ben bang dat Magallan al snel gaat afvallen want dat is een miskoop.

Martinez is een TOPaankoop, die voegt iets toe.
Martinez als stofzuiger, ballenafpakker met zijn duelkracht controleur op het middenveld.
Ziyech in de rol van Frenkie en Donny op het middenveld.

Ziyech dus van rechtsbuiten naar het middenveld, daardoor kan Neres naar de rechtsbuiten positie.
Tadic kan op links en KJH in de spits.

Wil je met de Tadic variant spelen, hij dus in de spits dan gaat KJH naar de bank.
Dan komt er dus nog een middenvelder bij.
Marin is al heel vroeg c.q. snel gehaald en ik vraag mij zelf werkelijk af waarom.
Hij is echt een GRIJZE MUIS = miskoop.
Dan hebben we ook nog Promes die tijdens de Tadic variant, hangend vanaf de linkerkant zou kunnen gaan spelen. Echter ik hoop dat ik het mis heb, maar ik moet nog zien of Promes het bij Ajax-1 gaat redden.

Conclusie:
Gelet op gisterenavond mist Ajax echt kwaliteit op het middenveld. Blind en Nous kunnen het gemis van Frenkie en Lasse niet opvangen.
Marin viel weer door de mand, waardoor DEST=Best op de rechtsback positie terecht kwam.
Ajax moet nog een echte kwaliteit injectie halen op/voor het middenveld een speler die iets gaat toevoegen geen speler a la Marin.
1 -1
Martano
De Jong wordt niet alleen in de opbouw gemist, maar ook in de omschakeling. Met zijn loopvermogen, snelheid en duelkracht maakte hij heel wat counters onschadelijk. Wie van de Ajax-selectie kan dit ook brengen?
Blind in elk geval niet, Mazraoui zou het kunnen, Martinez neemt nog wat meer duelkracht mee. Het laatste kwartier tegen Emmen speelde Ajax met Lisandro als middenvelder.
In de achterhoede graag een rechter cv met de meeste duelkracht. En Veltman als rechtsback ook om aanvallend en verdedigend bij spelhervattingen een rol te spelen.
1 -2
Rufus
Onana
Maz-alvarez-schuurs-tagliafico

Blind Martinez

Donny

Ziyech Tadic Promes/neres
0 -1
ram
Spelen we tegen een Barcelona dat toevallig met 14 man mag spelen? Want alleen dan zou ik overwegen 6 verdedigers op te stellen... Is dat niet het geval? Dan zou ik overstappen naar PSV en heel snel professionele hulp zoeken.
0 0
DT10
— Neres - Tadic - Ziyech —
- Blind - Donny - Martinez -
Nico - JAN - Alvarez - Nous
————- Onana ————-

Huntelaar, Promes
Marin, Eiting, Lang
Veltman, Schuurs, Dest
Varela

Van Leer, Labyad en Siem verkopen.
Magallan, De Wit en Dolberg verhuren
1 -1
Fieldman
Gewoon Schuurs en Alvarez achterin.

Maar we hebben echt nog kwaliteit op het middenveld nodig. Een passer met technische skills in de drukte. Type Frenkie de Jong, Arthur, Propper. Maar dan nog iemand die 18, 19 is, zodat hij nog naar Ajax wilt komen.

Daarnaast, gewoon met Blind als '6 spelen. Punt naar achteren. Net als Barca en City. Donny als half, anders gaat hij alleen maar bij de aanvallers hangen.
1 0
Jeugd
We hebben nog een topper nodig met lengte achterin. Hopelijk is Alvarez het.
Veltman is het niet, wel bruikbaar en degelijk maar liever als back.
Martinez is goed maar ook niet voldoende als centrale verdediger, komt echt lengte tekort.
1 -1
grannig mokum1
Is dit het eisen van veltman? Als ik blijft wil ik als rcv?, wat, is Alvarez niet goed? Zet Alvarez samen met Martinez op achterse line. En Marin is niet wat het moest, haalt pröpper op die kan samen met Blind op het middenveld
0 0
LammertAlbertus
Jürgen Ekkelenkamp heeft jaren als rcv back & cmv gespeeld
heeft wel lengte is intelligent kan voetballen heeft een zeer goed gevoel voor time & space
anticipeert heel goed coacht goed
2 ervaren cv's backs naast hem en je kunt 343 spelen .

Noa Lang is de ideale opvolger van Frenkie
ik vond Noa de best gescoute speler in de Plan Cruijff era
Noa was toen cmv een heel heel goede 6
Noa Lang is geen aanvaller maar een middenvelder
een as-middenvelder op 6 & 10 is am besten .

Wat Frenkie kan kan Noa ook en Noa is daarbij nog iets sneller en 2 beniger , zijn longpassing en schot zijn zelfs beduidend beter dan Frenkie
kortom Noa Lang is de ideale cmv .

Oud Toekomst topper cmv/6 Kees de Boer die gisteren in Swansea 1 heeft gedebuteerd is de ideale opvolger van Lasse Schöne .
KdB is een combi van Schone & Kroos met zelfs een vleugje KdB .

Kenneth Taylor is Ajax' grootste talent hij is een toekomstige top cmv / 6 /linkshalf 10 / rechtshalf
allround middenvelder
volledig 2-benig , ik vind Kenneth Taylor bepaald al beter dan heus niet onaardige Marin & Mazraoui .

Viktor Jensen vind ik ook Ajax1 rijp , echt goeie intelligente verfijnde mooie allround speler, met deze jongens kun je als geen tikataka spelen.

7 eigenkwekers

Straks Naci Ünüvar & Anass Salah-Eddine erbij
Onana
Veltman Ekkelenkamp Blind
Noa Lang
Donny Taylor
Ziyech
Jensen Tadic Neres
1 -1
trooop
Kan me hier eerlijk gezegd wel goed in vinden. Alleen kan noa lang zeker niet wat frenkie kan, en ik vind je opstelling niet wat. Onder andere omdat we in die samenstelling weggeblazen zouden worden. Maar qua uitgangspunten is je post wat mij betreft een goed eind in de richting.
0 0
tonny
veltman exit lijkt me en Mazraoui ook
0 -1
Cruijffthebest
Nous terug naar rechtsback, Blind samen met Van de Beek en Propper halen.
Alvarez in het centrum en Vertonghen halen.
Zo los je veel problemen op.
Als men Vertongen niet haalt, dan Blind weer naar de verdediging en dan een middenveld van Van de Beek, Martinez en Propper.
We hebben echt kwaliteit nodig achterin en voor het middenveld, het is nu een bende!
0 0
0h0Litmanen0h0
Blind met Schuurs centraal. Nous en Martinez ervoor. Iedereen heeft het over tackle en felheid van Martinez, maar zijn inspeelpass, crosspass en inzicht zijn ook echt goed! Met Nous ernaast heb je heel veel voetbal, snelheid en verdedigende kwaliteit op de dubbele 6.

Marin zie ik meer als een stand-in voor Donny. Aanvallend en in balzit is het best aardig, maar zonder bal heeft hij geen idee.
0 0
kade88
Onana
Nous Alvarez Blind nico
Pröpper! Martinez
Ziyech Donny Neres
Tadic
0 0
14AJAX14
in principe hebben we gewoon een goede opbouwende middenvelder nodig met ervaring of heel veel talent, ideale basis 11 voor dit seizoen:
onana
mazraoui alvarez blind tagliafico
aankoop martinez
vd beek
ziyech tadic neres

opties voor aankoop:
Kristoffer Ajer (Celtic)
Thomas Partey (Atletico / afkoopsom is te doen)
Remo Freuler (Atalanta)
Arne Maier (Hertha BSC)
0 -3
Superjan
Je hebt Álvarez nog nooit een minuut voor Ajax zien spelen maar weet wel dat hij de ideale rcv is voor dit jaar?
0 -1
ram
Dus als wij Messi halen (ook nooit voor Ajax gespeeld), zou jij hem niet opstellen? Kom op man... Alvarez is basisspeler totdat hij heel hard door de mand valt.
0 0
14AJAX14
Beste Jan, Alvarez is gehaald voor de RCV positie en kostte 15 miljoen euro. Als hij niet de man is voor RCV dit jaar dan heeft Marcie de plank goed misgeslagen...
0 0
Mokum_32
Mijn ideale opstelling op dit moment

Mazraoui Schuurs Blind Tagliafico

Alvarez Martinez

Donny

Ziyech Tadic Neres

Meer controle en vastigheden, je beschikt ook over veel meer lengte en duelkracht.
Propper of een andere aankoop zou je eventueel op het middenveld kunnen zetten om er meer voetbal in te krijgen.
0 -1
14AJAX14
speel je met 6 verdedigers
0 0
Mokum_32
Ja ik zie liever ook een voetballende speler zoals propper maar op dit moment hebben we niet beter. We hebben een geweldige aanval die scoren 9 van de 10 keer toch wel, als we daarachter gewoon een sterk blok hebben is dat misschien niet eens zo verkeerd.
1 0
14AJAX14
je hebt gelijk maar gewoon 1 echte rasmiddenvelder die kan verdedigen en inzicht / techniek heeft om op te bouwen... oftewel die moet je dus kopen en aangezien vd beek volgend jaar weg is en Marin zijn plek in kan nemen, kun je nu prima een kanon van 30 miljoen halen...
Magallan, De Jong, Labyad en evt De Wit kun je allemaal al doorselecteren
1 0
Mokum_32
Dat zal ik zeker toejuichen
1 0
Ajaxadept
Veltman is simpel geen speler voor RCV naast Martinez. Niet meer proberen ook!
1 0
cantharel
Veltman stond weer te schaatsen met zijn handen op de rug bij de 1e goal, hij kan beter zorgen dat die Biseswar niet had kunnen schieten. Kan echt niet meer hoe die gozer verdedigt. Dat kon wel bij de Boer want toen was alles veel minder beweeglijk dan nu.
3 0
bremovic
centraal alvarez met blind of schuurs.

mssn martinez op 6 en anders een nieuwe 6 halen.(berge van Genk mssn een optie)

met daarvoor vdB en ziyech
1 0
Ajax1969
Ajax mist een controleur op het middenveld, daarom zet TH Blind er neer. Die wordt vervolgens gemist in de achterhoede, want Schuurs met Martinez gaf organisatorische problemen. Al vond ik het in de wedstrijden die Schuurs gespeeld heeft het beter gaan dan gisteren.
Logische conclusie: Blind naar achteren, naast Schuurs/ Alvarez.
Maar dan heb je een probleem op het middenveld. Vanwege het aanwezige spelers materiaal is dan een middenveld met de punt naar achteren de meest voor de hand liggende oplossing, tenzij de combi Martinez/Alvarez goed werkt op een middenveld met de punt naar voren. De eerste is gekocht als verdediger, de tweede ook, maar met verhaal dat hij ook op 6 kan spelen. Alleen niet iedereen is er van overtuigd dat hij genoeg kwaliteit heeft om dat goed in te vullen. Dus geen flauw idee of dat kan werken. TH kan dit seizoen laten zien dat hij echt een topcoach is, door uit deze spelersgroep een goed draaiend elftal te maken.
3 0
14AJAX14
gewoon een goed opbouwende / technische 6 halen die rechts is en die kan dan naast Martinez, en Vd Beek op 10 - Marin mag dan concureren met Vd Beek en die aankoop om vervolgens volgend jaar de 10 positie over te nemen
1 0
GvanAchteren
En de naam is Pröpper... Of Donny daar zetten...
1 0
gebruikersnaam
vd Beek zou in deze selectie de uitgelezen persoon zijn voor die positie en aangezien we genoeg mensen hebben die zijn positie ook goed kunnen invullen lijkt dat me dan ook de beste oplossing.
0 0
Ajax1969
Dat 'gewoon' is het probleem. Niet alle aankopen van Ajax zijn even geslaagd en Ajax is daar geen uitzondering in. Het is gewoon lastig om een goede aanvulling te halen die er gelijk staat.
0 0
N-ajax
Iedereen zit hier allemaal te zeuren over aankoopbeleid en opstelling etc. Het probleem is gewoon dat alle aankopen prima waren, en alle plekken ook erg goed bezet zijn op eentje na. En dat is rechtsmid. Het idee was duidelijk om Marin en Mazra te laten strijden voor deze positie, maar ze komen voor nu echt zwaar te kort. Hierdoor wordt het hele tactische plan in de war geschopt.

Ze kunnen het spel niet snel genoeg verplaatsen, waardoor Ajax heel moeilijk door de druk heen kan voetballen. En als het dan fout gaat staan ze verdedigend ook altijd verkeerd, waardoor de rest van het team voor lul staat (de backs staan dan vaak nog te hoog, en Blind is te langzaam om te corrigeren)
1 -4
14AJAX14
iedereen loopt hier te minnen maar je hebt gewoon gelijk... Mazraoui komt inzicht tekort voor het middenveld, die moet gewoon lekker RB blijven en opstomen... Blind hebben we achterin hard nodig voor ervaring en organisatie en Alvarez met zijn lengte ernaast.
Dan hou je dus alleen Marin over die eigenlijk meer een 10 is of we moeten met de punt naar achter gaan spelen met Martinez op 6, maar die is nog niet klaar om in zn eentje de as van het middenveld te gaan dragen... oftewel Marc moet gewoon aan het werk, veel jongens doorselecteren / verhuren en een kanon voor het middenveld erbij. Geld is er zat en zodra we die technische 6 met rechterbeen hebben zijn we klaar voor weer een mooi jaar in de CL.
1 0
Flipper33
Dat hoop ik ook niet ! Maar valt me allemaal bar tegen met die miljoenen uitgave van Ajax had je gewoon een elftal moeten hebben wat Paok van het veld had moeten blazen ! Voorlopig kan alleen Martinez me bekoren kwa aankopen ! De rest niet.
3 -1
AFCA1961
Helemaal met jou eens......Martinez is een schot in de roos maar de rest zeker niet, ook al denk ik dat Alvarez ook een topper is. Marin en Promes zijn toch gasten die eigenlijk niet Ajax waardig zijn en Schuurs vind ik persoonlijk gewoon veel beter dan Veltman.
Ik vind het overigens heel vreemd dat Veltman ineens door Ten Hag als "onmisbaar" word afgeschilderd......waar is dat op gebaseerd?
3 0
MPAjax
omdat sommige verkeerde instructies krijgen voor wat ze het beste kunnen of niet voldoende training krijgen in waar ze precies moeten lopen in aanvallend opzicht

tactiek aanvallend training mag wel beter
0 -2
Shardo
Tijd dat Alvarez gebracht wordt.
1 0
Ajaciedoss0412
Wat ik niet begrijp is dat Marin als een soort van vervanger is gehaald voor Frenkie, natuurlijk hebben ze niet dezelfde speelwijze want Marin is veel meer een passer maar ik vind hem tot nu toe zwaar teleurstellen. Als je zolang de tijd hebt om een vervanger te vinden dan scout je diegene toch zo ‘kapot’ dat je bijna zeker weet dat diegene ook daadwerkelijk in het spel past wat Ten Hag voor ogen heeft..

Ik verwachte een hoop van Marin en heb ‘m ook zeker nog niet afgeschreven maar wel vind ik het kwalijk dat ze geen speler hebben gezocht die meer in het Ajax spelletje past, iemand die de lijnen uit kan zetten. zeer
Comfortabel aan de bal is, en gewoon de opbouw voor z’n rekening kan nemen want Marin is voor mij veel meer een type Donny en zou waarschijnlijk beter renderen in een systeem met de punt naar achteren.
2 0
Lazell
Ja idd, of op de plek van Donny, maar niet achter Donny. Daar hebben we wel een handje van bij ajax, spelers halen voor plekken waar ze nooit spelen.
0 0
Schwalbino
Bij Voetbal International hebben ze nu een filmpje over Apoel.

De kop erboven is wel komisch: "Ajax treft met APOEL Nicosia het Bayern München van Cyprus".
0 0
Beretta
Ik zie dit centrum liever ook niet maar ik kan goed begrijpen dat TH voor ervaring kiest in een wedstrijd waar zoveel druk op staat, als het misgaat verpest je Schuurs voor de komende weken, misschien zelfs maanden. Ik hoop wel dat hij weer speelt tegen VVV. Je kan dan best verantwoorde risico's in de opstelling, dus ik zou dit graag willen zien als we met de punt naar voren gaan spelen:

Nous-Schuurs-Blind-Nico
Alvarez-Martinez
Neres-Marin-Promes
Dolberg

Geef Ziyech, Donny, Tadic rust en Huntelaar moet je kunstgras niet aan willen doen. Blind als CV zal veel beter kunnen coachen en met Martinez heb je een prima voetballer op de LCM. Ik ben ook benieuwd naar Marin op de plek van Donny, volgens mij zal hij het veel beter doen in een aanvallendere rol. Met dit team moet je VVV prima kunnen hebben.
0 -1
Hagmag
Waarom is Alvarez gehaald ?
Is Mazraoui nu opeens middenvelder ?
Dolberg verkopen aan Leverkussen.
0 -1
GvanAchteren
De verdediging moet beter en de dubbele 6 moet beter. De aanval is prima, moet alleen fitter en scherper worden. Voor de dubbele zes zie ik voor de korte termijn geen beter alternatief dan Donny terughalen en naast Martinez plaatsen. Promes kan het op10 proberen, alternatieven Marin, Lang of Tadic. Blind voorlopig weer als lcv, naast Schuurs of Alvarez.
1 0
Noxin
Ik ben erg geschrokken van de verdediging tegen PAOK en van de manier hoe Mazraoui speelde op het middenveld. Hopelijk kan Ten Hag dit fixen, want je kan niet elke wedstrijd 2 tegengoals goedmaken.
0 0
jeppas
Ik begin steeds nieuwsgieriger te worden naar die Alvarez. Wanneer gaat hij zijn minuten maken?
3 0
stopperspil
Jammer dat hij de laatste 20 minuten niet inviel tegen Emmen, hij moet toch keer vlieguren maken en 15 miljoen voor een plaats op de bank (net als Promes) is best duur.
0 -1
Schwalbino
Loopt goed hier. Veel een tweetjes.
0 0
gebruikersnaam
Neres-Tadic-Promes
Ziyech-vd Beek
Martinez
Nico-Blind-Alvarez-Mazra
2 0
Yo
Nico Blind Alvarez Mazraoui/Veltman
Marin/Mazraoui Martinez Van de Beek
Neres Tadic Ziyech
0 0
Afca_126
neres - tadic - ziyech
donny
martinez- eiting of aankoop
nico -blind - schuursalvares - mazraoui
0 0
geDaante
Punt naar achter! Is altijd de beste formatie voor het korte combinatiespel. Overal driehoekjes mogelijk, afstanden tussen de spelers overal kort en vrijwel gelijk. Hoger drukzetten is makkelijker en beter met twee halven. Meer afspeelmogelijkheden naar het diepere middenveld, de halven ook makkelijker direct aanspeelbaar.

En zeker door het vertrek van Frenkie moet je wel, omdat je in Marin een heel andere type hebt teruggehaald, en je geen écht goede, behendige en vlotte middenvelder hebt lopen, eigenlijk belachelijk. Je zou er bijna Lang neerzetten, maar ik weet niet hoe hij verdedigend is.

Donny staat te hoog, soms al naast de spits, moet juist in de opbouwfase altijd aanspeelbaar zijn. Nu staat het soms voorin op lijn, met vier of vijf man. Dan valt er dus niet tussen de linies te spelen en goed op te bouwen/spel te maken. Je merkt nu dat 4-2-3-1 te weinig afspeelmogelijkheden naar voren biedt, en spelers ook wat moeilijker bereikbaar zijn doordat anderen in de passlijn lopen (met name vanuit de verdediging naar het hogere middenveld.

De twee '6-en' zijn wat te statisch en sluiten ook te weinig aan. Waar Frenkie de bal naar voren bracht middels acties en dribbels, moet het nu via passing gebeuren. Dan moet Donny dus beter aanspeelbaar zijn en dus meer ingezakt spelen, en minimaal één van de '6-en' moet echt een hele goede, creatieve en handige voetballer zijn, die verbindt. En die is er niet.

Dus punt naar achter, waardoor Van de Beek automatisch iets meer teruggezakt moet spelen, en meer gedoseerd voor het doel kan komen, wat ook beter is, dan is het minder voorspelbaar, en fungeert hij ook meer als middenvelder dan als schaduwspits, wat goed is voor de opbouw, het spelmaken en het combinatiespel. Het biedt ook meer ruimte voor de spits en de naar binnen trekkende buitenspelers, zeker om te combineren.

Je kan dan ook voor een 6 kiezen met wat minder loopvermogen, waarvan je er veel hebt. Dat kan dan Blind, Martinez, Mazaroui of Eiting zijn. Blind vind ik te traagjes en niet wendbaar genoeg, Martinez zie ik het graag wat vaker proberen, daar zit meer voetbal in. Blind kan dan als LCV opbouwen met het spel voor zich. Dolberg zal weer meer passen qua spel, minder in de weg gelopen.

Dan krijg je iets als:

------Lang/Promes-------Dolberg/Tadic-----------Neres-------

-----------------Tadic/Lang---------Van de Beek/Marin----------

--------------------------------Martinez--------------------------

Tagliafico-------------Blind---------Schuurs----------Dest/Mazra


Dus snelheid en behendigheid op de flanken, een voetballende spits die niet zoveel in de weg gelopen wordt, een creatieve half met een actie en een (steek)pass, daarnaast een goed voetballende half met wat ook wat meer diepgang zonder bal (wel veel meer gedoseerd, dus vooral fungeren als middenvelder, sowieso in de opbouwfase aanspeelbaar zijn), een beweeglijke, felle 6 die aan de bal ook sterk is. Goed opbouwende CV's, met beiden goede (cross)passing en kunnen beiden opstomen. Met Schuurs wat lengte, al blijft timing en sprongkracht net zo belangrijk. Behendige, handige, snelle en felle backs.

En inderdaad, geen Ziyech, gisteren ook weer aan geërgerd. Wederom alleen maar kansloze schoten, en dat terwijl er flinke mogelijkheden en kansen ontstaan als ie het balletje even steekt of meegeeft. Maar nee, meteen weer kansloos bateren. Rare kansloze acties die linke counters veroorzaken.
Ik ben van de vrijheid voor individuele spelers, meer dan wie dan ook, maar dan moet je dat geven aan spelers die weten wat ze doen, die hun beperkingen en kwaliteiten kenne, en niet maar wat aankloten en hun eigen wedstrijdje spelen, met af en toe vanuit al dat gekloot een geniale of goede pass waardoor de meesten zich laten verblinden.
2 -2
Liam
Prima analyse. Helemaal mee eens
0 0
vincent_DV
Je vergeet bij het spelen met de punt naar achteren 1 essentieel iets en dat is dat je dan MOET spelen met twee buitenspelers met krijt aan de schoenen. Alleen dat betekent dus dat zowel Tadic(behalve als spits), Ziyech maar ook Neres daar eigenlijk niet in passen omdat deze vaak naar binnen trekken en omdat daar nu 2 spelers lopen omdat je met de punt naar achteren speelt. Dan worden de ruimtes veel en veel te klein. Ook was er vaak kritiek op het spel van De Boer omdat onder hem het veel te statisch en te veel tikkie terug was en toen speelde Blind als middenvelder met de punt naar achteren. Die is niet geschikt om in z’n eentje de opbouw vanuit het middenveld te verzorgen.

Ook komt van de beek veel minder in zijn kracht omdat hij minder vrijheid heeft met Marin naast zich.

Dat alles bij elkaar opgeteld vind ik dat de spelers van Ajax buiten enkel en alleen Marin niet geschikt zijn voor de punt naar achteren. Je kan toch niet je hele systeem omgooien omdat je geen 2e verdedigende middenvelder hebt omdat je die nou eenmaal allemaal verpatst hebt en dan maar alles om gooien omdat je enige aankoop voor het middenveld geen verdedigende middenvelder blijkt?
0 -1
geDaante
Dat is helemaal niet waar. Waarom moet dat in jouw ogen?

Barcelona speelde in hun beste tiki-taka jaren met de punt naar achter en naar binnen trekkende buitenspelers. De jeugd speelde onder Jonk/Cruijff steevast met de punt naar achter en naar binnen trekkende buitenspeler. De halven lopen niet in de weg, kunnen juist die combinatie/driehoekje aangaan met de spits en buitenspeler.

De ruimte worden nu ook klein, maar op de verkeerde plek, namelijk in het centrum, waar je wil komen. De spits loopt er, de 10 loop er ook vrijwel altijd pal naast, en dan komen de buitenspeler ook nog eens die fuik in.

Bij de punt naar achter kan de half combineren met de opkomende back, buitenspeler, spits en ander half. Juist door de korte afstanden maar tegelijkertijd goede veldbezetting (niet in een fuik) kan je over het hele veld kort combineren en driehoekjes maken.

Haal De Boer er maar gewoon niet bij ;), verschrikkelijke trainer, dat balletje breed en terug kwam door De Boer, niet de spelers of de opstelling. Dat was puur angst en geen enkele risico willen nemen, de nul per se willen houden.
Blind had toen inderdaad een handje van tikkie breed en terug, maar dat hadden ze allemaal, omdat ze onder De Boer speelden.

Ik zeg dus Tadic of Lang naast Van de Beek, die kunnen Van de Beek bedienen, en Van de Beek kan er goed mee combineren. Ook daar weer een driehoekje met de spits en de andere, creatieve half, waar Van de Beek baat bij heeft. Van de Beek is van zichzelf aan de bal niet handig en creatief genoeg. moet dus aangevuld worden.

Juist Van de Beek is beter op de half dan op 10, wordt er meer gebruik gemaakt van zijn compleetheid, ook beter aanspeelbaar van achteruit. En nogmaals, een 6 bij de punt naar achter heeft minder loopvermogen nodig dan bij de punt naar voren, en Marin, Blind, Eiting, etc., hebben niet heel veel loopvermogen en zijn niet bepaald snel. Dus ook voor de 6 is het beter.
Voor de buitenspelers ook, daar ze eerder en makkelijker kunnen combineren.
De spits wordt ook minder voor de voeten gelopen. Nu zie je bijvoorbeeld dat Van de Beek weleens pal naast de spits staat.

Ik ben van mening dat je nooit met 4-2-3-1 had moeten gaan spelen, altijd 4-3-3 met de punt naar achter, zoals de jeugd ook al die jaren speelde, met zeer aantrekkelijk én succesvol voetbal. Dus ja, ik zie dat graag terugkeren, ook als er toch nog zo'n type Frenkie aangekocht zou worden, wat ik belachelijk zou vinden, daar er al teveel gekocht is, of eerder, weer slecht gekocht is met meerdere bankzitters die ieder 15 miljoen hebben gekost.
1 0
VoorAltijdNummer14
Ben het grotendeels met je eens, maar waarom zou je Ziyech buiten je opstelling laten? Ziyech is ook nog steeds de bewegelijke dynamische creatieve middenvelder die je zo graag in je team wil hebben, maar in zijn vrije rol aan de buitenkant is ie echt heel sterk. De hele Ziyech kan niet op het middenveld hype is begonnen in het seizoen onder Keizer. Daar liepen de 3 middenvelders constant uit positie met als argument meer variatie. Daarnaast was de achterhoede positioneel absoluut niet van hetzelfde niveau als nu. Balverlies was dus veel dodelijker. Juist in het seizoen onder Bosz bewees Ziyech zijn waarde door net als Klaassen heel gedisciplineerd vanuit de half positie te komen en leed hij ook niet zo opvallend veel balverlies.
0 0
geDaante
Het gaat me niet zozeer om balverlies an sich, dat moet op te vangen zijn door fel drukzetten, de 3 of 5 secondenregel, al wordt die ook niet meer gehanteerd helaas.

Het gaat me vooral om totaal onnodig en belachelijk balverlies, door een speler die zijn zwaktes niet kent, en dat toch steeds maar blijft doen. Ziyech kan totaal, maar dan ook totaal niet schieten, en wie schiet er het snelst en het meest? Ziyech, uit werkelijk alle hoeken en standen, met tegenstander ervoor, etc.. Ziyech komt weleens een mannetje voorbij, maar het is meestal meer geluk dan wijsheid. Zeker door drie man heen willen dribbelen, kan hij niet, toch blijft ie het proberen. Door tegenstanders heen passen...
etc.

Onder Bosz deed hij het inderdaad prima op het middenveld, en hoewel ik fan was en ben van Bosz, door Ziyech en Klaassen als halven te hebben, zat er te weinig combinatiespel in het team, doordat Klaassen veel te weinig in de bal kwam en liever bediend wilde worden, of moest worden, en Ziyech die de bal ook liever wat dieper ontving, om er dan ook vooral zelf wat mee te doen, wat dan ook vaak uitliep op niks. Vooral tegen Man U in de EL finale was dit zeer duidelijk, en funest. Schöne was minder het probleem dan de totaal onzichtbare halven, die de bal niet wilden.

Als Ziyech het zou houden bij het pure spelmaken, ofwel het verdelen van het spel middels (steek)passing en af en toe een mannetje voorbij, en die inzet en arbeid die hij verricht, zou het een zeer waardevolle toevoeging zijn, maar zoals hij nu en al tijden speelt niet. En dat zien die topclubs die niet voor hem komen, ook.
1 0
X-RaY
Een cv moet ten alle tijden een luchtduel kunnen aangaan, goed kunnen timen en koppen is daarom een must. Veltman kan beide niet. Totaal ongeschikt dus maar dat wisten we al helaas.
3 0
ghouleseddik
Haal Vertonghen op, Schuurs en Alvarez mogen uitmaken wie naast hem gaat spelen. Posteer Martinez bij Blind.
4 0
ajaxfan83
schuurs en alvarez
3 0
Joseph
Hier ben ik ook wel benieuwd naar, maar wat doe je dan met Martine en Blind?

Misschien moet er toch een gekeken worden naar een 3-4-3, Schuurs-Alvarez-Martinez lijkt me een prima trio achterin.
0 0
AlexIbarra
Paok had geen lengte voorin en als ik ff terugdenk aan Sinkgraven tegen Rapid Wien etc, begrijp ik wel dat Ten Hag koos voor iemand met 5 jaar ervaring als CV.
Niet nu Alvarez of Schuurs (internationaal) laten debuteren.

Ik zie overal veel opstellingen voorbij komen van mensen die denken dat het lek boven is als je 2 spelers omdraait, of er eentje vervangt door een ander.
Volgens mij vergeten die dat Mazraoui, Ziyech, Neres en Nico allemaal een trainingsachterstand moeten wegwerken en eigenlijk niet klaar zijn voor 2x 90 minuten p.w.
Donny leek te vertrekken, Marin probeert zich aan te passen, Eiting en Schöne vallen weg (geen geweldenaars maar wel ervaren spelers met wat Ajax-ervaring en vastheid). De vervanger van onze CV en captain heeft nog geen minuut meegedraaid.

Met andere woorden 60% van de spelers heeft wel een reden om nog niet optimaal te zijn en moet ff focussen op zijn eigen spel ipv het team. Zelfs Blind moet zich weer aanpassen.
Nog een maandje optrainen, integreren, rouleren en improviseren, dan pas verwacht ik dat er bepaalde patronen ontstaan waarmee we verder kunnen.

Voorlopig schrijf ik zeker nog geen spelers of combinaties van spelers af, al verwacht ik niet dat we Veltman- Martinez vaak zullen zien. Zeker niet tegen een kopsterke spits.
0 0
HilversumNoord
klopt! en Mazaouri geen controlerende middenvelder klopt ook...terug naar de tekentafel Ten Hag!
1 -1
VoorAltijdNummer14
Ik kan me haast niet voorstellen dat een trainer die tactisch zo sterk is als Ten Hag, nog niet heeft overwogen om de dubbele 6 te schrappen. Zonder het enorme corrigerende vermogen van Frenkie zwemmen niet super dynamische spelers als Blind en Lasse. Gewoon weer met een 6 spelen. Of dat nou Blind of Martinez is, is mij om het even. Kunnen zowel vanuit het centrum of de 6 heel belangrijk zijn in de opbouw met hun voetballende kwaliteiten en uitstekende positionering. Zowel Donny als Marin zijn met hun loopvermogen en gevoel voor diepgang de perfecte halven. Helemaal met een voetballende controleur erachter. In de eredivisie zou er zelfs tegen de kleintjes met Tadic of Ziyech als half gespeeld kunnen worden. Ziyech heeft in het seizoen onder Bosz bewezen dat hij ook gedisciplineerd als half kan spelen.

Onana
Mazraoui - Schuurs/Alvarez - Blind/Martinez - Tagliafico

Blind/Martinez
Vd Beek - Marin

Ziyech - Tadic - Neres
0 0
makaveli
ik vind dat we überhaupt de laatste tijd te veel spelers gekocht hebben waar we niks mee doen of willen doen. maar ik denk dat we verthongen goed kunnen gebruiken op het moment. als we de ervaring nodig hebben achterin kan hij daar spelen met blind. loopt het goed kan blind door naar het middenveld. ik zie op dit moment te weinig potentie in de manier waarop het nu staat. Veltman moet je zien als Rb vind ik en. niet als CV . niks tegen hem maar centraal komt ie gewoon te kort in mijn ogen. al vind ik de reacties dat hij gister heel slecht was erg overdreven. hij was oké maar niet het niveau wat we willen zien in het centrum.
1 0
jaribombari
Veltman was weer ijzersterk. Ik begrijp die antipathie niet tegen Veltman.
3 -3
rodnet
Dan ga je wel voorbij aan de voortdurende desorganisatie in het centrum van de achterste linie. ALs PAOK aanviel klopte er bijzonder weinig van. Veltman wint wel eens een duel (maar niet in de lucht) maar schuift niet in, heeft geen fatsoenlijke inspeelpass en organisatorisch mag hij niet eens de veters van de Ligt strikken.
0 0
Ferd
Eens een pispaal altijd een pispaal. Als Frank de Boer nu had gespeeld had hij de lul geweest, want die had meer slippertjes dan Veltman
1 0
RAL3028
Volgens mij heb jij Frank nooit zien spelen. Frank de Boer was een speler van een niveau waar Veltman alleen maar van dromen kan. Wereldklasse. 112 interlands, waarvan 71 als aanvoerder. Als Veltman ook maar 10% zou hebben van de klasse van Frank de Boer dan zou ie stukken beter zijn dan hij nu is. Frank had alles wat Veltman niet heeft: een geweldig spelinzicht, techniek, een voortzetting, een dieptepass, een vrije trap, leiderschap, noem maar op.
0 0
geDaante
Hij heeft het over slippertjes, De Boer was verdedigend niet goed.
0 0
mkAFCA
In godsnaam laat dit niet een nieuwe Sigthorsson worden...wat doet Veltman toch altijd bij die coaches? Hij komt gewoon te kort. Prima als invaller en stand-in. Maar Ajax wordt zeker niet beter met hem in de basis - en dat zou echt de maatstaf moeten zijn.

Die Biseswar had de avond van zijn leven...
5 0
Ferd
Laat Veltman niet opnieuw de pispaal worden van negatieve zeikers als jij
0 0
mkAFCA
Pispaal...wijs eerder naar Ten Hag dat hij niet eigenwijs vasthoudt. We willen beter worden toch, en niet stil blijven staan met een speler die al jaren af en aan in de basis staat. Dat schrijf ik. Waar zeik ik Veltman af? Verder prima prof en als stand-in goed. Maar niet voor de basis elf, die het weer ver moeten schoppen in Europa.
0 0
Dolberg25
Haha ja. Was pas zijn 22ste goal, in 120 wedstrijden. En er dan nog even bij bedenken dat hij in de Griekse competitie speelt. Vgm bakt ie er normaal gesproken niks van, haha.
0 0
Rob1706
Misschien ik het helemaal verkeerd maar volgens mij zorgde Frenkie door vertragen van het spel (als het nodig was) dat verdediging kon aansluiten en spel laten versnellen als het gevaarlijk kon worden. Zo'n slimme speler heeft Ajax helaas momenteel niet meer.
Veltman als RCV kan inderdaad niet meer.
5 0
wladimir
Veltman was gisteren de beste man van het veld. Ajax moet hem heel snel verlengen. Mazraoui en Marin waren de slechtste. Ik zou zaterdag Martinez, Blind en van de Beek op het middenveld proberen.
2 -7
stopperspil
Kijk even naar het eerste tegendoelpunt naar het tweede mag ook.
1 0
SoNick
Waar heb jij in hemelsnaam naar zitten kijken? Die man kan geen duel winnen zonder zijn handen te gebruiken. Komt letterlijk handen en voeten tekort om zich staande te houden. Zowel verdedigend als aanvallend kwetsbaar. Gezien zijn ervaring een ideale stand-in voor een trainer maar absoluut geen basismateriaal voor Ajax.
0 -1
Mokum_32
Veltman was een groot drama, fysiek kon die werkelijk waar niks beginnen. 2de helft speelde die iets beter doordat de beste speler van die grieken naar de kant ging, en de grieken niet meer inhoud hadden van de eerste helft. Die gasten hebben nog geen competitie wedstrijd gespeeld.
1 -1
Schwalbino
Veltman was goed. Verloor nauwelijks een duel achterin. Deed ook bij de eerste goal niets fout. Die kopbal van hem bij de eerste goal had door een van de controleurs opgepikt moeten worden maar die waren even de aansluiting vergeten.
2 -2
AlexIbarra
Hij had 40 cm naar rechts moeten staan zodat hij zelf de korte hoek afdekte en Onana de bal kon zien.

Maar zoals je aangeeft moet hij corrigeren nadat hij zelf een bal heeft weggekopt, dan kan het gebeuren dat je net niet optimaal staat. Geen blunder of grote fout iig.
0 0
Matzet
Ik heb vanochtend de wedstrijd in alle rust teruggekeken en ik moet eerlijk gezegd bekennen dat het een flinke puzzel is om de afstemming goed te krijgen. Wat met name ontbreekt is een middenvelder die het tempo kan bepalen.

Blind en Mazraoui kunnen op het middenveld, maar ze missen wendbaarheid, waardoor ze in de problemen raken als de centrale verdedigers niet doordekken. In die ruimte die daardoor ontstaat, kreeg PAOK kansen. Marin weet al helemaal niet hoe hij zich moet positioneren. Hij is beter op de positie van Donny.
Of Martinez als 6 de oplossing is weet ik niet. Hij is fel, heeft een goede pass en redelijke techniek, maar is nog te wild om echt het tempo te bepalen in balbezit.
Als Zyech het risicovolle spel beter leert doseren, dan zou ik dat als de beste optie zien. Eventueel met Martinez als stofzuiger om de problemen die Zyech veroorzaakt te neutraliseren. Dus een dubbele 6 met Donny iets meer teruggetrokken.


2 0
Matzet
Dit zou dus mijn opstelling zijn:

Onana; Mazraoui, Alvarez/Schuurs, Blind, Nico; Zyech Martinez, vd Beek; Promes, Tadic, Neres
1 -1
ram
Wie is "Zyech"?
0 0
JariJari
Martinez is geweldig op LCB
0 0
BokkieBokstra
Die schuurs deed het prima vorige week, die verdient zeker nog een kans. Dit was niet het centrum, ook middenveld was niet heel samenhangend. Tsja, als de De JOng het middenveld van Barcelona nu ook al heerst dan is dat een klus om op te vangen. Werk aan de winkel! Wel heel blij met het doorgaan bij de 3-2 van Paok kreeg ik al zowat een deja vu. Maar kampioen ben je nog niet zomaar.
0 0
Gonzalez75
Alvarez - Schuurs - Martinez - Tagliafico. Schuurs basiscursus Spaans geven en die overige drie basiscursus Nederlands. Komt het dik in orde
1 0
Babangida83
Het probleem is de coordinatie. Dan is een taalcursus een oplossing, maar heb je dan wel even geduld?
0 0
Soccerskins
Aangezien Ten Hag vast blijft houden aan het 4-2-3-1 systeem hoop ik dat hij Blind terug in de verdediging zet en Martinez doorschuift naar het middenveld, zodat de uiteindelijke opstelling er ongeveer zo uit gaat zien:

Onana / Dest - Alvarez - Blind - tagliafico / Vd beek - Martinez/ Ziyech - Promes - Neres / Tadic.

Een heerlijk elftal als je het mij vraagt.
3 0
Sommelier
Veltman was gister zeker een van de beteren. Toch best wel een onderschatte speler geworden inmiddels, gezien de pseudo opstellingen hieronder van de toeschouwers.
3 -8
stopperspil
Dat achteruitlopende met zn armen op zn rug verdedigen van hem.. bovendien mist hij sprong- en duelkracht met verdedigend koppen, nuttig om erbij te hebben maar doorselecteren nodig
1 -1
AlexIbarra
Hij loopt niet achteruit dus waar praat jij over?

Armen op de rug ziet er weliswaar truttig uit, maar dat vond Biseswar ook en die kreeg een penalty tegen.
0 -1
vdhaas
Armen op de rug is een goed idee. Doet sergio ramos ook. Anders is het zo hands.
3 -1
Chris86
Mazraoui heeft het vorig seizoen fantastisch gedaan en is als back goed en als bijkomende middenvelder vaardig genoeg, maar als pure middenvelder te traag. Lekker op rechtsback laten staan ook al vind ik Dest meer 'wil' uitstralen. Volgens mij heeft Nous het een beetje hoog in z'n bol gekregen..? Centraal achterin Blind met Schuurs of Alvarez ernaast en Nico op links. Middenveld met Martinez en Marin achter Donny. Voorin neerzetten op basis van vorm; daar zijn vele smaken mogelijk! Neres en Promes beide helftjes laten spelen om weer in vorm te komen. Ziyech moet altijd spelen en Tadic dan maar als eerste spits en aanjager.
1 -1
Cupmetgroteoren
Mazraoui heeft een slecht lichamelijk gestel. Voetbalt continu met pijntjes en lichte blessures. Sinds zijn blessure en na de winterstop is het bergafwaarts gegaan. Hij was verdedigend al niet de beste, maar het kost hem nu ook nog pijn en moeite om scherpe bewegingen te maken en kort te dekken.
1 -1
ram
Dat hoop ik ook niet. Ik vind het ook laf van Ten Hag dat hij Schuurs niet gewoon opstelt na zo'n geweldige voorbereiding. Alvarez zal nog niet helemaal klaar zijn; dat begrijp ik wel.

Over een paar weken hoop ik dat het centrum Alvarez - Blind is. Daley is onwennig en zwak op het middenveld en ik zie hem liever in zijn vertrouwde rol. Vorig jaar was hij ontzettend goed achterin. Martinez is lekker fel én kan voetballen dus ideaal voor het middenveld. Ik verwacht dat Marin zich snel zal verbeteren; hij is nu nog niet goed genoeg maar ik zie wel dat hij potentie heeft.

Onana; Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico; Marin, Martinez; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic.
11 -3
Saanchez
Volledig mee eens! Zou deze opstelling graag zien tegen VVV, misschien nog met Schuurs ipv Alvarez gezien we zeker weten dat Schuurs in goede vorm is en we niet weten hoe Alvarez ervoor staat. Maar dat middenveld zou de oplossing kunnen zijn!
2 0
ram
Ja, precies, ik zou nu nog even met Schuurs spelen en dan Alvarez de kans geven. Veltman en Magallan gewoon laten vertrekken.

Ik denk dat Marin, als hij naast Martinez staat, aanvallend ook iets meer kan betekenen omdat ik denk dat Martinez meer loopvermogen heeft om het verdedigend beter in balans te houden. Blind kan dat gewoon niet. Blind kan alleen als pure '6', in mijn ogen.
0 0
Chris86
Mee eens :-)
1 -1
Toon meer reacties