NB: 'Critici met bek vol tanden na masterclass Martínez'

JesseTH, 18-09-2019 om 20:30, 62898 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na iedere wedstrijd die Ajax speelt, valt er weer genoeg na te bespreken. Mooie doelpunten, vervelende momenten, vreugde en verdriet. Ajax Showtime kijkt iedere week met één van de redacteuren terug op de wedstrijd én wekelijkse actualiteiten in De Nabeschouwing. Vandaag: de gedroomde start van de Champions League-campagne tegen Lille OSC. Ditmaal met redacteur en jeugd-watcher Bram van der Ploeg. Lees hier zijn blik op de wedstrijd en praat mee.

Is Ajax voor de eerste échte test geslaagd?
'Dat lijkt me wel. Ajax-fans zijn na vorig seizoen enorm verwend, dus merk je dat deze 3-0 overwinning wordt gevierd als een competitiezege op Vitesse. Maar wat we hier beleven, is nog steeds speciaal. Ajax heeft laten zien dat het nog steeds een voetbalmachine is. Het enige wat je kan zeggen, is dat deze ploeg zonder De Ligt en De Jong nog wel een stuk kwetsbaarder is.'

André Onana moest enkele keren handelend optreden om de nul te houden. Hoe dun was de lijn tussen een overtuigend en een teleurstellend resultaat dinsdag?
'Dat is op dit niveau vaak zo. Real Madrid won drie keer op rij de Champions League, maar had ook drie keer op rij in de kwartfinale kunnen stranden. Ajax was in grote delen van de wedstrijd heel overtuigend. Het was fel, het zette hoog druk, het was frivool en het werkte hard. Dat je met 3-0 wint terwijl je nog niet eens de ideale line-up hebt en soms best slordig was, zegt veel over de kwaliteit van deze ploeg. Daar hoort Onana uiteraard bij.'

De een schreef vooraf dat Lille een ploeg was die verslagen moest worden, terwijl een ander benadrukte dat ze tweede werden in een goede competitie. Wat kwam uit volgens jou?
'Allebei. Lille heeft kwaliteit, vooral in de omschakeling, maar onder de streep was dit een ploeg die verslagen moest worden. Die lui hebben enkele kansen gecreëerd uit gewoon mooie aanvallen, het waren echt geen koekenbakkers.'

Wie was jouw Man of the Match?
'Onana en Martínez. Onana omdat hij de grootste rol heeft gespeeld in deze zege. Hij stond er op cruciale momenten. Martínez omdat hij in negentig minuten heeft laten zien dat de kritiek op het voetballende vermogen van hem en Álvarez belachelijk is. Die critici staan na de masterclass van Martínez met de bek vol tanden. Hij groeit in zijn rol als controleur en speelt voetballend en verdedigend zo'n belangrijke rol in dit Ajax...'

Joël Veltman begon ten koste van Perr Schuurs weer centraal in de verdediging, terwijl dat voor Sergiño Dest ruimte maakte op de backpositie. Wat vond je van die keuze?
'Logisch, Schuurs verdiende na zijn optreden tegen Heerenveen geen basisplaats. Dest zat alleen aan de kant door een jetlag, die heeft nu opnieuw bewezen dat hij snel stappen maakt. Veltman centraal blijf ik wel over twijfelen. Hij scoorde een ruime voldoende in verdedigend opzicht, hij won ongelofelijk veel duels. Maar voetballend brengt hij minder dan ik had gehoopt. Het is al door velen geopperd, maar ik vraag me wel serieus af waarom Ten Hag zo lang wacht om Álvarez centraal te proberen. Laten we hopen dat Van de Beek snel terugkeert, dan kan Ten Hag toch niet meer om die optie heen?'

Erik ten Hag koos ervoor om met Dusan Tadić in de spits te spelen en Klaas-Jan Huntelaar op de bank te laten. Had jij diezelfde keuze gemaakt?
'Zijn uitleg was logisch. Hij wilde het statische centrum uit elkaar spelen en Tadić heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Hij werkte hard en hield twee man bezig, waardoor vooral Promes veel ruimte kreeg. Het is goed om te zien dat Tadić ook die rol accepteert. Voetballend was hij namelijk best slordig.'

Welke rol zag jij Quincy Promes spelen als nummer tien?
'Promes is een heel goede voetballer, veel meer dan een draver, zoals hij weleens wordt omschreven. Hij heeft oog voor ruimte en diepgang en is lekker frivool. Maar hij is op die positie wel veel minder vast dan Van de Beek. In de beslissende fase mist Ajax toch al enkele wedstrijden die vastigheid. Iemand die de bal altijd naar de juiste kleur speelt, iemand die duels wint en iemand die de boel opjaagt. Promes kan groeien in die rol, maar Van de Beek wordt node gemist.'

Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp begonnen op de bank, maar vielen beiden in. Rijp voor dit niveau?
'Heb je gezien hoe ongelofelijk sterk Ekkelenkamp lichamelijk aan het worden is? Die heeft veel broodjes pindakaas gegeten deze zomer. Ik vind hem een heel interessante speler, die van een jong sprietje langzaam een echte kerel wordt. Dat kan hem echt verder helpen, want positioneel en voetballend is hij zowel als controleur als op tien voor mij een optie. Lang vond ik wat ongelukkig invallen. Jammer, want die speelt nu al heel 2019 de pannen van het dak bij Jong Ajax en Oranje. Ik ben blij dat hij langzaam meer speeltijd krijgt. Hij past perfect in deze ploeg met zijn oog voor de combinatie, snelheid en brutaliteit.'

Tot slot: hoe zit het met je vertrouwen richting PSV-uit, traditioneel een van de lastigste duels van het seizoen?
'Tja, niet per se heel veel vertrouwen. We hebben er in 2016 voor het laatst gewonnen en zijn er de laatste twee keer simpelweg vernederd. Het lijkt me dat niet veel fans daar meteen rekenen op een makkelijke middag. Maar daar zit misschien ook wel het verschil. Ten Hag kent de statistieken ook en weet dat hij twee keer met 3-0 op zijn kloten heeft gehad. Puur op basis van levende revanchegevoelens moet het toch een keer weer Ajax' kant op vallen...'

Jesse ter Haar (E-mail: j.terhaar97@hotmail.com)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Alle Nabeschouwingen seizoen 2019/2020:
#ajapsv: 'Schuurs en Martínez complementair aan elkaar'
#vitaja: 'Dolberg brengt helemaal niks'
#paoaja: 'Denk dat Mazraoui uitgroeit tot gedroomde 6'
#ajaemm: 'Waarom zou je Tadic niet als eerste spits zien?'
#ajapao: 'Hoop niet dat Veltman-Martinez hét centrum wordt.'
#vvvaja: 'Hoop dat Alvarez ontbrekende puzzelstukje is'
#apoaja: 'Marin afschrijven gaat wel heel ver'
#ajaapo: 'Dest haalde een absurd hoog niveau'
#spaaja: 'Martínez totaal andere speler op het middenveld'
#ajahee: 'Goed om De Jong achter de hand te hebben'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ik heb in de afgelopen twintig jaar van Derksen genoten. Mensen die anders beweren liegen. Derksen is de man die de onderbuik vrijuit ventileert en hij is veel grappiger dan Van der Gijp. 16 miljoen mensen, 16 miljoen meningen. Het is ook een figuur dat ondanks veel druk nooit heeft gebogen. Veel mannen zouden zo'n karakter willen hebben. Ik vind echter niet dat ie per se ook de wedstrijdanalyses moet gaan doen. Dan past iets genuanceerder commentaar. Toch trekken Derksen, Kieft en van der gijp gewoon meer kijkers in de rust. Dus vanuit commercieel oogpunt is het te begrijpen.
1 -1
Sunny
Nou, nou.
Dus ik zou liegen als ik beweer al jaren niet te genieten v.d. hetzerige, ongenuanceerde uitspraken en insinuaties van deze man? Je zit er dus helemaal naast.
Grappig is hij zelden en al helemaal niet als het insinuaties zijn over zijn sexuele escapades. Walging voel ik dan wel ja.
En als man zou ik dat karakter willen hebben? Nou nee ik wil mezelf wel elk dag in de spiegel aan kunnen kijken.
Maar het schijnt aardig te betalen en dus het is de money stupid.
1 0
ETM
Derksen was als hoofdredacteur van het blad VI op zn best. Goed blad, destijds, en daar was hij verantwoordelijk voor. Zijn eigen stukjes waren vaak vermakelijk en veel inhoudelijker dan zn act op tv.
Maar ook op tv als 'personage'(voetbal analist kun je hem niet echt noemen) begon hij een stuk scherper en smaakvoller dan dat hij inmiddels al jaren is; een karikatuur van zichzelf, ontzettend lui. Zijn holle kreten brengen hetzelfde of zelfs meer 'succes' op, dus neemt hij er genoegen mee.
Je hebt wel gelijk dat socialmedia invloed heeft op zijn 'macht' als opiniemaker. Ook beinvloed het op zeker de inhoud van zijn programma zelf.
Van de zotte als je het mij vraagt dat men in 'Nederland' voor zo'n voetbalwedstrijd niet meer inhoud te bieden heeft. Maar je zal gelijk hebben, met je commerciele oogpunt.
1 0
JanTa
Nou..., je spreekt voor jezelf. Na 2 uitzendingen haakte ik al af.
0 0
fanforeffer
De laatste tijd is hij onredelijk ! de manier waarop hij mensen tot het bot afkraakt is niet mijn ding. Dit doet hij enkel en alleen voor de kijkcijfers. alleen mensen die hem niet tegen spreken komen in zijn programma !
1 0
Cupmetgroteoren
De laatste tijd.... Hij is al z'n hele leven zo. Wat er de laatste tijd is veranderd is dat iedereen een mening heeft op social media en dat de mainstream media dat tegenwoordig oppakt, waardoor er nog meer belang wordt gehecht aan zijn mening.
0 0
grannig mokum1
Echt gelooft me, niemand wilt naar dat programma vi, het zijn net ouwe wijfen programma.....
0 0
Sterspeler
Derksen werd gelukkig wel recht in z'n bek uitgelachen door het publiek. Martinez was oké volgens hem en Kieft De laatstgenoemde kan ik altijd waarderen maar die sloeg rondom Martinez volledig de plank mis.
0 0
D4nny
Ff off topic maar keek net een stukje Leverkussen VS L Moscow. Geen Sinkgraven op het veld, zelfs niet bij de reserves. Weer geblesseerd? Die jongen heeft zo te zien nog geen minuut voor Leverkussen in de Bundesliga gespeeld.
0 0
3*stars*3
Na paar wedstrijden was ik wel benieuwd of Martinez op het middenveld een goede optie zou zijn maar hij brengt veel meer dan verwacht.
Na paar duels live kon je al zien, dat hij meer is dan een back.
Iets dat hier vaak werd geroepen, Martinez is een pure back.

Derksen was al een clown maar heeft zich gisteren belachelijk gemaakt.
Ipv toegeven dat hij het slecht heeft gezien, kreeg hij het niet uit z’n bek om oprecht een compliment uit te delen aan Martinez en Promes.
Maar misschien moet hij ook wat afstand nemen van zijn “betrouwbare bron”, Valentijn...
1 -1
JanTa
Hebben die beide snuifers hun tanden nog wel?
2 -1
Spitz
Derksen is een gefrustreerde man. Let maar es op bij Voetbal Inside. Hij kijkt altijd naar van der Gijp om steeds maar weer lollig uit de hoek te komen. Het is meer van, dat iemand zegt dat ie dit en dat kan. En dat de ander zegt van, oooooh, maar dat kan ik ook en nog veeeeeel meer. Ook Kieft zit er gewoon naast. Lille heeft een geweldig team. Dat zijn geen houthakkers. Vlijmscherpe counters en goeie aanvallen. Wat Ajax voorin laat zien, is echt zo goed en snel. Je zag ze kijken van, wat gebeurt hier in Godsnaam. Dit gebeurt ook tegen Chelsea en Valencia, dat Ajax er doorheen snijdt. Ik zie nu alweer uit naar Valencia - Ajax
1 0
Cupmetgroteoren
Nee, Lille heeft geen geweldig elftal. Het is een redelijk goed elftal maar niet geweldig. Ze hebben voor 130 miljoen verkocht en zijn waarschijnlijk gewoon zwakker dan vorig jaar, toen ze tweede werden.
0 0
DeMeervanweleer
Het stomme is dat wij ergens nog uitgaan van objectieve journalistiek, maar dat is het allang niet meer. Dit is puur een businessmodel, marketing gedreven, Ajax is Nederlands grootste club, maar getalsmatig zijn er veel meer niet Ajaxfans, die horen graag kritiek en negativiteit die worden op hun wenken bediend. Gevolg meer trouwe in hun haat bevredigde kijkers, meer reclame-inkomsten. Het is een theorie, maar het zou me niet verbazen als het zo werkt, deze tendens van negativiteit rondom Ajax van Veronica, Fox en de Telegraaf gaat over geld.
4 -1
Schwalbino
Dat er hachelijke momenten voor het doel van Onana waren is niet zo raar. Dat was vorig seizoen ook vaker zo. In flink wat wedstrijden kwam Ajax zelfs achter en werd zo getriggerd om er een schep bovenop te gooien.

Het zit in de manier van voetballen besloten. Door gedisciplineerd en attent te blijven voetballen kun je veel tegenstoten onschadelijk maken. Tegen het eind van vorig seizoen lukte dat beter dan gisteravond. Het team is anders dan vorig seizoen dus ook dit moet nog groeien maar je kunt het nooit helemaal vermijden als je met zoveel ruimte in de rug voetbalt.
0 -1
Redrum
Als je er over na gaat denken is het natuurlijk eigenlijk hilarisch dat meneer Derksen de ene na de andere voetballer gigantisch loopt af te kraken. Zelf was meneer een hele simpele houthakker zonder een greintje techniek die nooit in de buurt van een topclub is gekomen. Juist deze meneer kraakt verbaal de ene na de andere topvoetballer schaamteloos af, terwijl hij er uitziet als een zwerver die ze onder de brug vandaan geplukt hebben en in een pak hebben gehezen. Het is eigenlijk gewoon pure komedie.
5 -1
fanforeffer
Dat wij er op reageren ,dat is bedoeling en dat lukt Derksen best.
0 -1
pinballmagic
Dat zou kunnen maar ik denk dat hij nu wel zijn eigen graf aan het graven is.
Wie neemt hem nog serieus na gisteren
0 -1
Redrum
Ik weet niet precies wat zijn bedoeling is, maar ik weet wel zeker dat hij het niet grappig bedoelt. Hij neemt zichzelf namelijk ontzettend serieus.
1 -1
Gregoboy
Ach, ik neem die Derksen en Gijp echt niet meer serieus. Moet vooral om ze lachen. Of ze nou gelijk hebben of niet
0 -1
Marcao
Neres was matig, Blind begon slecht, Tadic was niet best. Verdedigend was billenknijpen bij counters.... en toch met 3-0 winnen. Er zit voldoende rek in! Nou eerst nog even de laffe lampjes afdrogen!
2 -4
ambtenaar
Wtf heeft Blind nu weer fout gedaan ?
0 0
Sterspeler
Blind werd in de eerste helft er meerdere malen volledig uitgelopen.
0 0
Lazell
Neres was idd heel matig, maar is toch belangrijk met zijn individuele klasse. Aan de zijlijn, dreigen met een actie, wachten op de diepgang bij Alvarez en dan stiekem meegeven ipv de actie maken.
0 0
Cello
Een Neres niet in vorm, zoals nu, heeft nog altijd zijn reputatie van vorig seizoen mee. Zal vrijwel altijd dubbele dekking krijgen als het niet 3 man zijn, die in zijn nek hijgen. Bijkomend voordeel is dat er altijd 1 a 2 man van Ajax vrij moeten lopen....dus ondanks dat ie dan minder is helpt ie langs de andere kant zijn team toch!. En zo is dat eigenlijk met Tadic en Ziyech ook vaak....dan schuift er altijd een mannetje extra door op één van hen, wat als gevolg heeft dat er 1 of meerdere ajacieden vrij moeten komen.
1 0
Redrum
Ben het wel met je eens. Er zijn nog een heleboel verbeterpunten. Het wordt inmiddels wel duidelijk dat ook dit team in staat moet zijn naar een zeer hoog niveau toe te groeien.
0 0
Sunny
Ben ik de enige die het gisteren maar zo-zo vond en niet meegaat in de euforie?
Natuurlijk waren er goede fases maar all over zat ik toch steeds met enige onrust te kijken naar hoe simpel Lille er doorheen speelde.
We hebben over geluk niet bepaald te klagen gehad want voor hetzelfde geld was Veltman er na 2 min. af met rood en hadden wij een penalty tegen.
Ook met Veltman (verdienstelijk gespeeld maar je levert opbouwend en qua tempo zoveel in) hadden we er gisteren ook zomaar 4 om de oren kunnen krijgen.
Tegen Heerenveen vond ik dat aspect ook al zorgelijk.
Ik blijf erbij dat we achterin en op het middenveld snelheid missen en dat Blind en Veltman in die kwaliteit nog eens ruim onder algemeen peil zitten.
Heb overigens genoten van Ziyech, Martinez, Tagliafico, Onana en ook (maar dan in iets mindere mate) van Dest en Promes
Ben benieuwd naar zondag als lakmoesproef met al die brommertjes van PSV
2 -7
Sterspeler
Ik herken een aantal zaken die je noemt. Maar zal het niet zo negatief schetsen.
Ik kreeg gisteren een beetje een Peter Bosz gevoel qua voetbal. Bij vlagen heel mooi spel met een geweldige pressing, maar daarbij ook teveel risico's. Een Alvarez had van mij helemaal niet zo diep hoeven staan. Ook was Promes in het begin drama en daar kwamen we goed mee weg. Er ontstonden uit zijn balverlies 3 counters. Na zijn doelpunt begon die echt goed te spelen.

Dit oppertunistische kunnen we ons niet veroorloven tegen PSV. Die hebben een betere aanval dan Lille.
1 0
ajaxdordtt
Helemaal eens. Vond het voetballend ook erg matig. Als je matig speelt en al 3-0 wint belooft dat wel veel. Ik heb Lille wel erg overschat ook, zwak team. Dit een masterclass noemen is heel erg overdreven. Martinez speelde geweldig, maar Alvarez liet wederom zien tekort te komen voor op het middenveld.
3 -6
Web
Lille is helemaal niet een zwak team, er lopen op de meeste positie goede spelers. Ajax is lastig tegen te spelen, ze werden in fases contant onder druk gezet, en dat zijn ze niet gewend
En dat lijkt het allemaal niet zo veel
1 0
Lazell
Lille is gewoon een prima ploegje. Let straks maar op tegen Chelsea en Valencia, die voorste 4 kunnen echt wel lekker ballen hoor. Ons druk zetten was van een héérlijk niveau, de bal kwam 9 van de 10x nieteens bij de voorste 4 van hun en dat is cruciaal geweest in de overwinning. Niet op de laatste plaats te danken aan Martinez.
0 0
ajaxdordtt
Zeker, vond die spits van hun een goede speler. Maar had toch een sterker team verwacht als nummer 2 van Frankrijk.
0 0
ambtenaar
Positiviteit is nooit jou ding geweest.
1 0
ajaxdordtt
Realiteit is idd meer mijn ding.
1 -1
Sunny
Ik heb Alvarez nu 3 wedstrijden gezien waarin hij nooit door de mand viel, regelmatig gevaarlijk was voor de goal en zelf 2 x scoorde.
Het is denk ik een speler die langzaam maar zeker zijn waarde gaat hebben op het middenveld en voor de balans kan zorgen.
Zo'n stille kracht die je goed kan gebruiken
3 0
PetrusKeizer
ik zie t ook in m zitten, maar hij had gister wel 2 of 3 momenten dat hij de bal dreigde te verspelen of al kwijtgeraakt was, en dan de overtreding van de scheids meekreeg. Uit die momenten leid ik af dat hij nog niet helemaal gewend is aan t nivo, zn handelingssnelheid zal nog n tikkie omhoog moeten.
0 0
ajaxdordtt
Vind het ook een prima speler, maar denk dat het veel beter gaat lopen met Alvarez voor Veltman en Donny erbij.
1 0
Joodhannus73
Je zou Van de Beek rechts op het middenveld kunnen zetten en dan Alvarez ipv Veltman centraal achterin. Dan moet Donny wel meer verdedigend werk gaan doen. In het af jagen en ballen veroveren vind ik hem matig. Maar hij denkt wel meer naar voren. De rest zo laten staan. Promes met de punt naar voren. Hij gaat groeien. Nog een paar keer scoren om vertrouwen te tanken en dan gaat hij los. Naast Veltman ook Mazraoui op de bank. Dest is de beste op rechtsback. Alleen in de winter nog een spits halen! Iemand die voorin ook de bal kan vasthouden. Dan worden we véél gevaarlijker nog. Tadic legt het te vaak af tegen twee bomen van verdedigers en Huntelaar is gewoon te traag. In de zestien is KJH top, maar voetballende vind ik het te vaak fout gaan vlak voor de zestien. Daar heb je niet zoveel aan hem. In Zuid-Amerika moet toch wel wat rondlopen..?!
0 -1
zivkabrimovic
Er loopt ook wat in Jong; Traoré en Brobbey.
2 0
7172AFCA7395
Ten Hag, Sar en Overmars. Top-trio...:-)
0 0
Babangida83
Als je kijkt hoeveel Martinez gisteren naar voren gespeeld heeft, dan is dat schrikbarend weinig. Wel af en toe een hele goede crosspass. Maar gewoon niet geschikt voor t snelle combinatiespel op t middenveld. Bij PSV meer dan een prima middenvelder. En hij speelde gisteren heel verdienstelijk. Maar bij Ajax zijn we iets veeleisender en zetten we dit niveau op linksback. Daar is hij ook voor gescout. Maar hij zeer zeker meer dan een prima back-up voor op t middenveld.
1 -7
afcas
Jij denkt serieus dat iemand die bijna geen wedstrijd op linksback heeft gespeeld als linksback gescout is?
2 0
Babangida83
Laten we t er even op houden dat hij gescout is als verdediger, zie ook dit artikel: https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-verzekert-zich-van-komst-argentijn-lisandro-martinez-.htm

Maar als je zijn transfer een beetje gevolgd had, dan werd er veel gezegd dat hij de opvolger van Nico zou zijn. Dus linksback.
1 0
afcas
Ja, door de telegraaf werd dat gezegd... Neem je die mensen nog serieus?
0 0
Babangida83
Ik lees nooit de Telegraaf.
0 0
afcas
Dat waren toch echt degenen die met dat linksback gedoe kwamen... Niet ajax.
0 0
Wesl
Meen je dit serieus? Stel jij was scout, dan zou je met 150 miljoen waarschijnlijk de selectie van Helmond Sport bij mekaar scouten.. Wat een inzicht..
0 0
Babangida83
Ik denk dat we beiden naar andere facetten van t voetbal kijken. Mijn referentieniveau van een Ajax-middenvelder is een De Jong. Niet een Kante. (Misschien beiden even goede spelers,
maar andere types) Met Kante kun je namelijk je positiespel niet in perfectie uitvoeren.

Op topniveau heeft Ajax niet meer de individuele klasse (Dus 11x) om beter te zijn dan de tegenstander. Dan moet je dat als team compenseren. Door agressief druk zetten en positiespel in Ajax's geval.
1 -3
Wesl
Mijn reactie is een beetje kinderachtig.. Hierbij inhoudelijke reactie:
Stellen dat De Jong je referentiekader is maakt je redenaties nog niet solide.
De vergelijking tussen Martinez en Kante snap ik voor geen meter. Ja Martinez is fel, goed in ballen veroveren en kop sterk. Maar Martinez heeft juist een fantastisch inzicht. Hij kan de bal met ongelofelijk gemak tussen de linies spelen? Hij kan ook een mannetje passeren net als De Jong. Heeft een veel betere crossbal dan Frenkie ooit zal hebben. En heeft een goeie diepe bal (zie Promes tegen Sparta).

Ja Frenkie was een fenomeen met specifieke kwaliteiten. Maar Martinez is completer
0 0
EersteAanname
Haha, wauw. Jij hebt er echt geen kaas van gegeten
2 -2
Babangida83
Laat maar zien hoeveel passes hij naar voren heeft gespeeld dan.

Het is wat moeilijker om na een 3-0 overwinning nog steeds objectief te blijven. Maar zo creatief was hij echt niet.
1 -2
Wesl
Heb je gisteren niet opgelet? En gezien hoeveel ballen hij perfect tussen de linies speelt? Dat al zijn crossballen perfect aankwamen? Dat hij meermaals een mannetje passeerde ala De Jong? Het spel versnelde waaruit kansen ontstonden? Bijvoorbeeld de 2-0? Allemaal gemist?
1 0
Babangida83
Ja, ik heb juist met name op hem gelet gisteren tijdens de wedstrijd en me toch wel een beetje geërgerd. Wat hij heel goed kan, is zich stukbijten in de tegenstander, vooruit druk zetten en dan de bal uit de drukte halen. Hij heeft bovendien een crosspass, daar zeg je U tegen. Ik vind t ook zeker geen slechte speler. Echter als hij zich melde voor de korte combinatie, dan liep t iedere keer stuk. Zijn passes gingen voor 80-90% breed. Zijn alternatief is de crosspass. Maar bij Ajax wil je de bal eerst op t middenveld houden, vanwaar je bepaalt waar de dieptepass naar toe gaat. Zo blijf je onvoorspelbaar. Martinez zorgt ervoor dat spel veel meer over de zijkanten en achterhoede verliep. Van echt positiespel was dan ook geen sprake, want dat was weer te vaak terug richting Onana. Dat is wat ik zag ;-). Spreken mekaar weer na de volgende CL-wedstrijd.
0 -2
Sterspeler
Ben je niet in de war met Alvarez?
0 0
Cupmetgroteoren
Martinez is een prima verdedigende middenvelder. Naast een spelverdeler rechts op het middenveld is het een ideaal duo. Maar die heeft Ajax niet.
0 0
Wesl
oke, kijk de wedstrijd terug en tel hoevaak Martinez de bal juist vooruit speelt. Concreet voorbeeld, direct in de tweede helft. strak en hard tussen de linies. Je doet net alsof Frenkie de Jong 30 ballen per wedstrijd vooruit speelde. Hij speelde ook veel breed en terug. Maar dat is natuurlijk logisch. Soms leidt een bal naar achter of opzij voor drie stappen vooruit omdat je ruimte creeert of de tegenstanders uit elkaar drijft. Een bal naar voren is zodoende niet altijd meteen een betere bal dan een bal opzij of achteruit..
1 0
Wesl
Oke jongens, het is ernstig. Ik heb zojuist met Johan Derksen gesproken, en we denken dat het goed mis is in de selectie van Ajax. Terwijl iedereen denkt dat de sfeer fantastisch is binnen de groep blijken er grote geschillen te heersen tussen verschillende spelers. Bewijs?
Kijk de samenvatting: vanaf 02:00. Tijdens het juichen acteren ze vrolijk, maar Tadic geeft Neres bewust een klap in het gezicht. Daarna een kusje voor de bunhe..

https://youtu.be/QVchlR1uL-Y?t=120
3 -1
aniet
Kunnen we nu die onzin van mensen als derksen en kraay hier niet meer plaatsen
Het is trappen tegen Ajax om het trappen en het zogenaamd grappig zijn.
Voor mij is de lol van het nababbelen eraf als die idioten weer hun onzin spuien
1 0
Redrum
Dat er een programma als Veronica Inside bestaat waarin deze dwazen hun gal kunnen spuwen onder het mom van kroegpraat vind ik prima. Ik kijk het gewoon niet, dus heb er ook geen last van. Maar dat Veronica deze depressieve clowns ook nog CL-wedstrijden laat analyseren is niks minder dan een schande. Hier wil ik gewoon realistische en objectieve analyses zien. Johan Derksen gedraagt zich hier echter hetzelfde als bij Veronica Inside en kletst maar een eind raak. Je mag best kritisch zijn, maar dan moet het wel realistisch zijn. Als je Martinez na gisteravond gaat lopen afkraken, dan ben je zeker als ex-voetballer totaal niet serieus te nemen en heb je blijkbaar een andere doelstelling dan waar je voor betaald wordt.
3 0
aniet
Dank je, precies mijn gedachte, hoop echt dat Veronica mensen aantrekt met voetbalverstand rond de Cl
Al zullen ze het ook gaan zien bij de kijkcijfers van de nabeschouwingen
0 0
Cupmetgroteoren
De kijkcijfers zijn juist hoger anders kiezen ze hier niet voor.
0 0
ram
Ik ben fan van VI en Derksen maar wat Derksen over Martinez zei was vrij schokkend. Volgens mij doet ie af en toe een oogje dicht bij wedstrijden... Dat moet nu ook gebeurd zijn. Martinez was belachelijk goed. Absolute wereldtop.
3 -3
4-3-3
Ach, wie neemt die clowns van VI nog serieus dan?
Mij hoef je ook niet serieus te nemen, maar hier mijn 'two cents':

Onana: 9, verrichtte wereldreddingen op de momenten dat Ajax dat nodig had;
Dest: 6, aanvallend sterk, verdedigend nog niet goed genoeg, vooral positioneel en in de duels;
Veltman: 6, speelde verdedigend sterker dan ik had verwacht, maar was opbouwend nog steeds zwaar onvoldoende;
Blind: 5, weer een off-day en dat mag hem eigenlijk niet gebeuren met zijn staat van dienst;
Tagliafico: 9, met afstand de beste verdediger en misschien ook wel de meest effectieve aanvaller van Ajax;
Alvarez: 7, heerlijke goal, betrouwbaar en degelijk, komt i.m.o. echter qua wendbaarheid, techniek en inzicht tekort voor op het middenveld;
Martinez: 8, prachtige passes en onderscheppingen, lijkt alleen positioneel soms nog niet helemaal goed te kiezen, maar dat is logisch als je nieuw bent;
Promes: 8, hielp mee opbouwen (lees je mee Donny?) en kwam ook nog in scoringspositie, is alleen nog niet helemaal balvast genoeg voor op het middenveld;
Ziyech: 9, de CL haalt altijd iets extra's bij hem naar boven en dat was weer duidelijk te zien;
Tadic: 7, geen glansrol, want hij moest buffelen om zijn ploeg te helpen en deed dat met overgave;
Neres: 7, begint zo langzamerhand weer een beetje in vorm te komen, maar is daar nog niet helemaal.
0 -2
Dubbelvla
Hm.. ik heb juist een Alvarez gezien die af en toe op kracht en felheid volledig opzij werd gezet en een Veltman die die Oshimhen (of zo) volledig in zijn zak had en af en toe strooide met fraaie crosspasses, dus die cijfers zou ik persoonlijk omdraaien.
3 0
ETM
De reacties bekijkend is het gros het wel over een aantal zaken roerend eens. Zoals misschien voorop gesteld dat Martinez het geweldig deed en een plaats op het middenveld verdiend.

Maar ik zou toch graag meer inhoudelijke toelichtingen willen zien waarom Alvarez niet ook op het middenveld kan blijven staan.
Ik zie hem namelijk alleen maar beter worden. En zie niet echt dat hij te weinig voetbal brengt. Ik zie dat hij 'vaker' de veilige bal speelt, maar ik zie hem weldegelijk ook vooruitvoetballen.
Het gaat hierbij zoals vaak over 'balans'. En dat is een abstract begrip. Ik zie dat het geen speler voor de korte combinatie is, maar ik vind hem de rechter flank wel intelligent bedienen. De kant waar je dus veel te maken krijgt met 2 zeer aanvalende spelers; Ziyech en Dest. Daarnaast vormen hij en Martinez samen een stuk graniet aan rugdekking, wint hij veel duels, en ook onder druk zie ik hem nog weinig in de problemen komen.
Ik snap terdege het belang van een voetballend sterk middenveld voor het spel dat Ajax wilt (moet) spelen, maar ik zie ook dat Ajax met heel veel creatieve spelers (zelfs 'middenvelders') voor de bal speelt, en dat een Martinez tamelijk veel risico legt in zijn spel. Is Alvarez dan niet goed voor de balans? En is hij voetballend wel zo beperkt? Wanneer is hij nu echt een stroeve schakel geweest tussen verdediging en aanval? Ziyech en Dest floreren toch?
Vervolgens kun je ook niet helemaal om zn aanvallende bijdrages heen. Gisteren een doelpunt in de combinatie met Neres. En wat als die steekbal van Promes iets korter was geweest?
Misschien een wat vreemde vergelijking maar hij doet me denken aan Sissoko bij Spurs. Aanvankelijk dacht ik; dat wordt niks, voetballend te beperkt.. Sissoko altijd wild ogend, grote passen, en stroef. Maar Sissoko werd een van de belangrijkste schakels bij Spurs, en zn beperking zit m vooral in zn slechte keuzes in de laatste fase.
Alvarez maakt tot nog toe bijna iedere kans af ;)

Dan is er de wens bij velen daar Donny te hebben. Donny is zeker handiger in de kleine ruimte, maar biedt hij ook het evenwicht? En, moet je Donny met zijn kwaliteiten juist niet hogerop benutten? Ten Hag vond Donny niet complementair aan Frenkie. Is hij dat wel aan Martinez?
Brengt de 'betere voetballer' daar ook meer voetbal voor het team als geheel?

Tot slot is er 'de punt naar achteren' kwestie, maar dat lijkt me minder actueel ;)
4 -1
Sterspeler
Alvarez is een goede speler. Je kan hem zeker op het middenveld hebben. Wel denk ik dat hij minder ver naar voren moet staan. Iemand noemt dat het op rechts een gatenkaas was. Dat komt omdat Alvarez niet altijd op tijd terug zakte en Dest verdedigend gewoon niet top is (wel een heel fijne back)
0 0
Cupmetgroteoren
Gisteren grote gaten aan de kant van dest/alvarez. Alvarez paar keer nergens te bekennen bij hun tegenaanvallen. Voetballend is hij ook niet geweldig. Ik zal niet beweren dat het een slechte voetballer is, er zit wel iets in, maar het is in mijn optiek geen mideldenvelder. Hij is ook als cv gehaald en moet nu noodgedwongen op het middenveld spelen omdat er geen spelverdeler is.
0 0
PetrusKeizer
mijn korte reactie op Alvarez: prima speler, maar komt denk ik tegen de hele goeie tegenstanders net wat handelingssnelheid tekort op t middenveld. Typisch n centrale verdediger die t spel voor zich moet hebben.
0 0
JanTa
Je hebt het over de nr. 2 van Frankrijk alsof dat een stelletje koekenbakkers waren. Ik moet nog maar eens ziet dat Chelsea van hen weet te winnen.
0 0
Babangida83
Kijk even dit filmpje ter verduidelijking: https://youtu.be/3yxhAUuOV4s

Ajax staat voor snel combinatiespel. Daar horen ook de twee zessen bij, omdat die van achter uit alles voeden. Als die ook snel kunnen tikken, dan ben je in balbezit onnavolgbaar. Voor absoluut topniveau, dien je dit als team optimaal te beheersen. Zie bijvoorbeeld de aanvallen tegen Juventus in het filmpje. Daar wordt t hele team voor gebruikt en is Ajax, met name door de ondersteuning van de aanval door t middenveld onnavolgbaar.

Alvarez en Martinez zijn echt goed, en zullen nog groeien. Maar als je weer tegen Juve speelt, dan ga je het als team afleggen omdat je sterke punt (positiespel) niet goed genoeg is. Spelers op die positie moeten nog technischer zijn en sneller in de balbehandeling. Alvarez en Martinez hebben daarvoor nog te veel ruimte voor nodig. Hoop dat een blik op Schone en De Jong het contrast laat zien.
1 -2
Sterspeler
Over Alvarez ben ik het eens met je berichten hij kan nog sneller en beter worden. Dat scheelt. Martinez niet. Die zie ik na een paar wedstrijden al heel snel het spel verleggen. Die gast is verdomme 21 jaar. Jonger dan Frenk. Die komt er wel!
0 0
ETM
Ja heeerrlijk. Maar dat we Juve, al helemaal zoals in de 2de helft in Italie, zo oprolde is ook gewoon weergaloos.
En nee zoiets dergelijks verwacht ik gewoon niet van het huidige Ajax.
Maar zou jij, even voortbordurend op die 2 zessen, Mazraoui dan toch nog een kans willen geven op 6? Of zoals Schip, Gravenbergh?
Schone en Frenkie zijn er helaas niet meer.
0 0
Babangida83
Denk dat Nous, Eiting Gravenberch en Ekkelenkamp allemaal een kans verdienen over meer wedstrijden. Marin vind ik een ander type. Wetende dat je nu ook een goed middenveld hebt, kun je één van de twee een tijdje laten staan om niet te veel te gelijk te veranderen. En dan moeten die eerste 4 die ik noemde het maar waarmaken. Mijn favoriet is Eiting met Gravenberch. Die vullen elkaar het beste aan, denk ik. Kun je eventueel de constructie doen voor de korte termijn dat Martinez begint en Gravenberch eindigt. Maar dat je op lange termijn weer naar dat niveau van tegen Juve nastreeft.
0 0
geDaante
Je beoordeeld Ajax nu op een wedstrijd tegen een ploeg die inzakt, zoals vrijwel alle ploegen tot nu toe gedaan hebben. Dan is het erg makkelijk ballen als 6, krijg je voldoende ruimte en tijd.

Het wordt problematischer als een goede tegenstander druk gaat zetten, dan zal Alvarez als eerst door de mand vallen. Je ziet af en toe al dat zijn handelingssnelheid niet toereikend is, dan gaat hij verkeerde, linke passes geven. Vaak ook achteruit en breed.

Het is motorisch moeilijk en algeheel traag. Ziet wel het spelletje denk ik, en weet wat ie doet, maar dus graag vanuit de CV positie.
2 -1
ETM
Je zou daar gelijk in kunnen hebben. Ik weet niet hoe Alvarez zich dan houdt. Maar ik kan me voorstellen dat wat jij denkt klopt.

Alvarez op de cv-positie durf ik geen uitspraken over te doen. Vooral niet in hoe hij het er verdedigend vanaf zou brengen. Opbouwend vermoed ik; behoorlijk goed. En ik mis tot nog toe juist een cv die gedurfder en veelzijdiger voetbalt. Blind is niet verkeerd, maar ik mis daar ook een balans. Zoals Ajax voetbalt id het voetballend vermogen van de cv's zo belangrijk. Veltman is t m voor mij echt niet. Schuurs heeft potentie, maar verdedigend grote stappen te zetten. Vorig seizoen, De Ligt. Maar in het hoopvolle jaar onder Bosz ook Sanchez, die vooral heel gedurft speelde maar niet zo zuiver. Dat jaar was de 6 sowieso vaak geen eerste station
Onder druk uitspelen is toch iets wat men samen moet doen. Een De Ligt en Frenkie is buitencategorie ook wat dat betreft. Schone iet wat onderschat imo.
0 0
Cello
"Het wordt problematischer als een goede tegenstander druk gaat zetten"

Is dat niet o.a. één van de uitspraken, die vrijwel het hele vorige seizoen gedaan werden?. Het leek destijds wel alsof mensen erop zaten te hopen.
Toen was het ook telkens...."wacht maar op een betere tegenstander".

Hoe het verder ging weten we allemaal.....
2 -1
aniet
werd gisteren ook weer gezegd door de zogenaamde deskundigen
bewijst alleen maar dat ze eigenlijk helemaal niks van voetbal weten
1 -1
vincent_DV
Ikzelf vind vooral de combi Martinez en Alvarez te veel van hetzelfde. Alvarez viel mij gisteren niet tegen maar samen brengen ze net te weinig. Ik merkte gisteren dat ook toen de verdediging best wel moeite had om de bal kwijt te raken, behalve als Alvarez zich helemaal liet inzakken. Op die momenten heeft hij alleen niet het inzicht om een pass te geven waarmee hij spelers passeert. In dat opzicht vertraagt hij wel degelijk het spel omdat hij hierin veel tijd nodig heeft en Ziyech constant op een ongevaarlijke plek aanspeelt en zo niet, dan krijgt Veltman of Dest de bal. Martinez heeft dat creatieve iets meer, maar ook niet helemaal. Daarom opteer ik van de Beek op de plek van Alvarez. Dat zorgt dan ook weer voor meer voetbal achterin aangezien Alvarez voetballend beter is als Veltman.

Nogmaals Alvarez valt me niet tegen alleen Passen hij en Martinez niet bij elkaar in mijn ogen.
1 0
ETM
Ik vind persoonlijk Martinez en Alvarez wel erg verschillen. Martinez heeft al zeer veel variatie in zn spel, omdat hij voetballend wel beduidend sterker is. Martinez kan een pass uitstellen en echt zoeken naar de opening. Martinez heeft ook een inspeelpass die hij zelf direct op kan volgen. Daar heeft hij de acceleratie ook voor. Ik zie het niet als dezelfde types. Wel stralen ze een zelfde soort passie uit en gaan ze beiden onverstoorbaar duels aan.
1 0
Web
Vergeet ook niet dat er gisteren 3 jongens stonden die weinig of nooit met elkaar gespeeld hebben, Ten Hag wil de balans houden in het team
Met de 4 jongens die gisteren voorin stonden, Tadic, Ziyech, Neres en Promes die heel veel vrijheid krijgen, kun je niet met teveel spelers voor de bal spelen, met Alvarez en Martinez zit dat dan goed, Martinez heeft heel veel voetballend vermogen, en die zie ik in de toekomst ook wel met korte combinaties spelen, en verlegd het spel heel makkelijk, legt de bal op de stropdas van Ziyech, en niet een keer, hij doet niet anders
Alvarez viel mij gisteren niet tegen als middenvelder, het oogt niet, kan ik niet ontkennen, maar ook hij heeft een goede lange bal, en heeft ook nog wel een goed inzicht. Doet geen gekke dingen, speelt in dienst van het team, ik denk zelfs dat Ziyech met hem in de rug lekker voetbalt.
Toch denk ik (hoop ) ik dat Donny er bij komt op het middenveld, als hij op rechts komt, moet hij zich wel inhouden, het evenwicht moet er zijn, gaat hij te vaak diep kun je in de problemen komen, maar een mooie puzzel voor Ten Hag, ik dat kun je goed aan hem overlaten
2 0
ETM
Ben het overwegend eens. Donny lager op het veld vind ik ook interessant. Met ook dan ruimte voor Promes en Neres.
Ik denk echter dat Ten Hag het niet gaat doen. Vd Beek is kort gezegd in zn huidige rol te goed geworden.
0 0
Cello
Ik ben het eens met jou en ook de post van ETM hierboven.

De meesten vergeten dat het niet zomaar is dat EtH speelt met Martinez en Alvarez op het middenveld. Veel, zoniet alles hangt samen met wat er voor hen speelt èn met de manier van spelen van Neres, Tadic, Ziyech en dan gisteren Promes. Veelal vrije rol, veelal ook met veel risiko en grotere kans op meer balverlies dat dat spel met zich meebrengt.
En ja dan bouw je meer zekerheden in.
Alvarez voldoet dan zeer goed aan het profiel, beter nog, met zijn defensieve kwaliteiten kan ook af en toe Martinez meer vooruit spelen of wat risikovollere passes geven.
Balans is dan het zgn. toverwoord. Daarnaast betrap ik Alvarez er ook vaak op, dat hij bezig is met bezetting op het middenveld. Nog maar weinig zie je dat er echt grote gaten vallen, waarin dan de tegenstander de slag kan winnen (zonder enige tegenstand).
Alvarez heeft ook al de nodige ervaring op die positie (Club America en Mexicaans Elftal) en raakt echt niet zomaar van slag bij een beetje weerstand, ookal twijfelen sommigen aan zijn handelingssnelheid. Ik denk dat het daarmee wel meevalt en dat het slechts trager oogt vanwege zijn moteriek en niet zo zeer dat het ook echt traag is.
Bijkomend voordeel is, wat ook velen niet opmerken, dat wanneer Blind inschuift/opruk....Alvarez wat positioneel terug schuift als dat nodig is. Alles om de veldbezetting goed te houden.

Alleen de meesten hebben ooit, via de media, gehoord dat ie als verdediger, de vervanger van De Ligt is gehaald.....en die kunnen totaal niets anders zien in hem dan een verdediger. Net zo goed als dat ze zich blindstaren op dat een middenvelder meer moet kunnen èn meer vooruit geschoven moet spelen.....en dan helemaal vergeten dat je niet met iedereen vóór de bal kan spelen. Dat is pas levensgevaarlijk.
2 -1
AFCA14JC
Iedereen altijd met dat gezeik over Veltman.

Veltman speelde geweldig. In verdedigend opzicht soms zelfs beter dan Blind. Ik vind Blind met ruimte in z'n rug veel risicovoller en pluspunt is ook dat Veltman meer kopduels wint. Ook vond ik Veltman en Blind beter in het doorstappen dan de rest van de verdediging. In veel situaties zag je dat Dest daaraan moest wennen. En bij die eerste hele grote kans van Lille was het Tagliafico die zijn man liet lopen.

Maar blijf maar zeiken over Veltman. Voor mij is het #VeltmanIN.
8 -3
BrandjeXL
Veltman speelde helemaal niet geweldig. Aan de bal dramatisch, stond weer regelmatig lucht te dekken zoals bij die kopkans van Lille in de eerste helft en had er volgens de regels met rood en pingel tegen ervan af gemoeten en dat in de eerste minuut.
3 -5
Dubbelvla
ah, jij valt onder de categorie 'vooral letten op wat er niet goed gaat, dan negeren we wel wat hij heeft bijgedragen, want kankeren is nou eenmaal makkelijker'
4 0
BrandjeXL
Wat heeft hij wel goed gedaan dan? Ik onderbouw waarom ik hem niet goed vond dus wees dan zo sportief om te zeggen waarom jij hem wel goed vond.
1 -3
Sterspeler
Ik heb hem meerdere malen een eindpass eruit zien halen. Meerdere malen een counter zien stoppen. Goed positie zien kiezen terwijl de verdediging in de minderheid was, waardoor de tegenstander gedwongen werd om naar buiten te lopen.

Veltman stond gisteren goed te ballen. Hij hefte enkel 2x buitenspel op maar dat loste hij zelf ook op. De "overtreding" was inderdaad niet handig, maar de scheids en VAR zagen ook dat die gozer wel heel makkelijk ging liggen.
1 0
blessure
Ik mopper nog wel eens op Veltman, als hij rechtsback speelt.
Gisterenavond, speelde hij een uitstekende wedstrijd, als R.C.V.
Dst mag ook wel eens gezegd.
7 -1
BrandjeXL
Speelde voor ZIJN doen goed maar nog steeds er matig. Mag heel blij dat je na een minuut niet met tien man staat plus een pingel tegen. Stond weer regelmatig lucht te dekken want heeft geen idee wat er om hem heen gebeurd.
2 -4
JanTa
De Mol heeft miljoenen uitgegeven om de voetbalrechten CL te kunnen bemachtigen maar is er niet 1 fatsoenlijke analist te vinden die past bij zo'n toernooi? Derksen & Co zijn een schande voor iedere voetballiefhebber.
11 -1
Sterspeler
Ze zouden een man als Rijkaard daar moeten laten zitten. Zou fantastisch zijn.
0 0
Dubbelvla
echt he, leuk voor mensen die houden van dat soort amusement, maar als je serieus naar voetbal wilt kijken trekt het bloed spontaan onder je nagels vandaan
1 -1
PetrusKeizer
Ach, Derksen... je ziet m regelmatig ff denken voordat hij weer met zn afgelebberde kritiekpuntjes komt. En die gedachte is dan steevast: 'ik kan hier geloof ik eigenlijk niet zo heel veel negatiefs van zeggen. Hoe zal ik t zo draaien dat ik er toch iets flink negatiefs van kan zeggen?'
5 -3
rodnet
Probleem van Derksen is hetzelfde als zoveel ouderen hebben: als hun ongelijk wordt bewezen hebben ze niet meer de geestelijke flexibiliteit om dat toe te geven en blijven ze drammerig terugkomen op hun eigen punt. En ja, ikzelf begin ook al wat op leeftijd te raken hoewel ik flexibel probeer te blijven.
6 -1
Cello
En je ziet dat ook al aardig veel hier op het forum. Mensen die eenmaal een mening hebben aangenomen wijken er niet meer vanaf, ookal wordt het ongelijk keer op keer bewezen door de mannen op het veld. Of door EtH en zijn staf.
5 -3
rodnet
Klopt inderdaad. Wellicht is het niet alleen een leeftijdsprobleem.
4 0
Francisco81
Wat een geweldige speler die Martinez. Benieuwd hoe goed die Senesi dan wel niet moet zijn, aangezien hij volgens Hansie Hansie een betere versie van Martinez is.
0 0
Ajaxbrl
Kunnen er niks van die gasten op t middenveld volgens Derksen.. XD
1 0
Francisco81
En na de wedstrijd zei hij letterlijk dat dit de meest logische opstelling was. Derksen zegt nooit iets zinnigs inhoudelijk over voetbal. Die man is alleen vermakelijk als hij spraakmakende dingen zegt over andere onderwerpen
2 0
PetrusKeizer
Masterclass vind ik wat zwaar aangezet, dat was t tegen Real Madrid bijvoorbeeld. Maar ons positiespel was vele malen beter als dat van Lille. Als hij DAT bedoelt...
0 0
Ajaxadept
Veel mensen zien dat vooral Derksen, maar soms ook Kieft, niets positiefs uit hun mond kunnen krijgen over Ajax met ten Hag. Op de opmerking van Heleen over het doelpunt van Alvarez richting Derks, zat azijnpisser Dersk allerlei excuses te zoeken om het fraaie doelpunt af te kraken. Bijzonder want Ajax, in een zoekende opstelling, speelde gisteravond gewoon degelijk en goed! Als je als analist niet het fatsoen op kan brengen om ten Hag ook eens positief te benaderen, ben je simpel niet geschikt daar te zitten. Derks ga svp het land in en andere bejaarden pleasen met je muziekclubje, je sarcasme mbt Ajax voetbal begint stilaan stuitend te worden!
9 -4
Aetim
Mooie analyse. Ik laat me toch ook even verleiden om in te gaan op het braaksel van Johan Derksen. Naast de onzin over Martinez, Alvarez en Promes werd ook de aloude wisseltruc weer tevoorschijn gehaald: een goede prestatie van Ajax bagatalliseren door de tegenstander als zwak te bestempelen. Zou het misschien niet ook aan de dwingende speelwijze van Ajax kunnen liggen dat de tegenstander er niet aan te pas komt? Liet Ajax vorig seizoen niet ook Real Madrid en Juventus er als amateurelftallen uitzien?

Iemand die constant loze excuses moet aandragen om zijn overduidelijke ongelijk maar niet te hoeven toegeven is niet geschikt als analist. Een echte analist ziet dingen die je als kijker zijn ontgaan. Derksen ziet dingen die niet eens hebben plaatsgevonden. En dat mag dan CL wedstrijden analyseren. Foei John de Mol.

Maar de domste opmerking van de avond kwam uit de mind van Kieft: ‘Door de slechte samenstelling van het middenveld gaat het heel erg opvallen dat Martinez mooie ballen geeft.‘

Ga toch weg...
13 -5
PetrusKeizer
wat betreft Alvarez: in centrum verdediging: dan moet ik toch ff denken aan Ronald Spelbos, die ik zelf heb zien spelen in de mooie tijd van De Meer. Die was ook zogenaamd 'lomp en traag'. Dat deed er niks toe. Had inzicht, was goed en rustig aan de bal, had dezelfde meedogenloze winnaarsmentaliteit. Kon ook nog ns n strafschop nemen. Alvarez wordt als CV Spelbos 2.0
1 0
Web
Nu je het zegt, je kunt maar zo gelijk krijgen, lijkt hij best op.
Spelbos was degelijk, geen mooie speler
Aankoop van Cruijff ook nog eens, die keek ook echt wat een ploeg nodig had
Johan haalde ook Wouters en Blind, en ook hij had veel miskopen.
Scholten, Stapelton, Leo van Veen, Wim Jansen ( die op was ) Hennie Meijer.
Om maar even aan te geven dat het toen ook wel eens mis ging.
0 0
rodnet
Wim Jansen een miskoop? Ik vermoed dat jij aanzienlijk jonger bent dan ik want als je Jansen toen had zien spelen was je nooit met zo'n volkomen onzincommentaar gekomen.
2 0
Web
Jansen bij Ajax vond ik niet goed
Jansen bij Feyenoord wel.
Het was een vriend van Johan, het was op met de Jansen bij Ajax
Ik heb alles live gezien, in de meer en Olympisch stadion
Ik weet heel goed wat ik zeg
0 -2
rodnet
Ok, ik ook en ik vond Jansen een rots in de branding in het toen tamelijk jeugdige Ajax. Had niet meer het loopvermogen van zijn Feyenoord tijd maar functioneerde uitstekend als laatste man met Rijkaard als voorstopper. En Ajax werd in 82 netjes kampioen.
1 0
Web
Misschien vergelijk ik hem te veel met zijn Feyenoord tijd?
Ik was toen zo wie zo gechameerd van het middenveld
Van Hanegem/ Hasil en Jansen
0 0
ram
Het is "sowieso", hahaha.

Verder ben ik te jong om hierover mee te praten.
1 0
PetrusKeizer
kijk ns aan; je hebt Ronald dus ook zien spelen? :) Koeman stond toen trouwens 'libero' (dat was t toen eigenlijk nog), maar die schoof ook door naar t middenveld. Dus Spelbos had verdedigend extra verantwoordelijkheid. Ik vond hem n goeie speler... t verschil zal zijn dat Edson ook in zn rol als CV relatief vaak in t strafschopgebied vd tegenstander zal verschijnen m.n. bij standaardsituaties. Zoals de Ligt ook deed. Dat was in de tijd van Spelbos nog niet zo gebruikelijk.
0 0
Sterspeler
Maar dat inschuiven van Alvarez levert wel een doelpunt op, maar ook heel gevaarlijke situaties. Ik zeg niet dat we risico's uit de weg moeten gaan, maar de paar keer dat Lille eruit kwam, was Edson uit positie en niet op tijd bij zijn man.
0 0
RaynoFischer
Ik zat in de arena, maar zag dat ze bij VI nog steeds Martinez zaten af te kraken?
Volgens mij willen ze het gewoon niet zien dat het een topper is, 7 miljoen is een koopje ;)
Alvarez doet het niet slecht, maar denk toch dat hij centraal achterin het beste is.
7 -1
stefanwillem
Het is bij de "media" tegenwoordig niet meer mogelijk om positief te zijn over Ajax. Ik zat gisteren op rij 2 aan de lange zijde en heb onwijs genoten van de inzet en de techniek van Martinez, vooral zijn traptechniek is belachelijk goed. Hij kreeg een bal op moeilijke hoogte aangespeeld en gaf deze buitenkantje voet in 1 keer door. Maar die zure lijken op TV vinden het niks speciaals. Als bijvoorbeeld Malen of Berghuis zo'n bal geeft spuiten ze van opwinding de cameralens vol. Ik kijk er sowieso niet meer naar.
5 -1
Ajax27
AS, waarom blijven jullie de tijden aanpassen van jullie eigen geschreven berichten? Dit bericht is niet om 8 uur geplaatst, het stond er gisteravond ook al. Niet genoeg clicks? Niet genoeg reacties? Jammer dan, op naar het volgende artikel. Echt superirritant want op de app wek je zo continu de suggestie dat er geen nieuwe berichten zijn waardoor je niet naar onderen scrollt. Kap er gewoon mee... een beetje AS'er scrollt vanzelf wel naar beneden om meer dan 1 bericht te lezen.
2 -3
DeWijsneus
Ik vind het wel fijn om nog even na te babbelen met de experts hier op AS op het nabeschouwing artikel. Ik begrijp wel dat AS eigen content weer even bovenop plaatst.
2 0
BvdPloeg
Dit bericht is vannacht om 00.15 uur geplaatst. Vervolgens is het twee keer omhoog gehaald voor de mensen die toen al op één oor lagen en het daarom niet gezien hebben in de stortvloed aan reacties.

Eigen content wordt vaak wat langer hoog gehouden, wat volgens mij logisch is en op iedere nieuwssite in de wereld gangbaar. Er zit veel werk in en het is vernieuwend t.o.v. de rest. Ajax Showtime is allang geen zogenaamde knip- en plaksite meer, maar krijg soms het idee dat mensen dat jammer vinden? Vreemd.
7 -2
Ajax27
Nee Bram, daar moet ik je toch ongelijk in geven. Ja op nieuwssites wordt het ene bericht langer bovenaan gehouden dan het andere. Maar dat worden door andere algoritmen en standaarden gedaan dan bij jullie.

De technische kant van AS is gewoonweg té simpel in elkaar gezet. Dat was prima toen het een knip- en plaknieuwssite was. Maar AS is gegroeid, Jullie schrijven veel artikelen tegenwoordig zelf, verspreiden een hele hoop goede en sterke artikelen over de jeugd, over oud-spelers, dingen die je op geen enkele andere site tegenkomt, dus niets dan lof daarover.

Maar AS is gegroeid, dus steek ook eens wat energie met de boys in een plan om investeerders te zoeken (als het met de reclame inkomsten niet al lukt) om geld bij elkaar te verzamelen zodat jullie met een sterke partij in de armen een kwalitatief sterke website neer kunnen zetten.

Want artikelen hoger in de lijst zetten door de datum/tijd aan te passen... dat zijn Wordpress achtige taferelen... beetje amateuristisch. Er zijn 101 manieren om dat technisch aan te pakken maar daar is jullie site niet op ingericht.

En ik blijf het herhalen, op dekstop is dit niet zo'n probleem, want dan zie je direct meer artikelen. Op mobiel lijkt het echter iedere keer of je alle nieuwe berichten hebt gezien omdat jullie een chronologische lijst aan berichten tonen. Je scrollt daardoor vaak niet verder, waardoor ik met tijd en wijlen andere nieuwsberichten op de site mis.
0 0
Truth
Neem aan dat jij één van de moderators bent? Ik ben het deels met je eens. AS is zeker een prima site en mij maakt het persoonlijk niet zoveel uit dat berichten langer hoog worden gehouden. Maar ik vind wel dat je open moet staan voor feedback. Je bent maar zo populair als het publiek dat je bedient, hè. Maar goed; keep up the good work, om maar ff positief af te sluiten na zo'n heerlijk CL avondje
0 0
DeMeervanweleer
Martinez is echt een wereldtopper in wording, geweldige aankoop. Dat Kieft en die zeiksnor dat niet wilden erkennen komt omdat men in een soort van een-tweetje met de Telegraaf continue aan TH`s stoelpoten wil blijven zagen. Men had nu bedacht dat het huidige middenveld, echt een uitvinding van TH de manier was om hem in diskrediet te brengen. Zo opzichtig....
8 -6
RobertoD
Ben ik nou de enige die verschrikkelijk moe word van Noa Lang, dat arrogante spelletje wat hij speelt. Hij stond er nog geen minuut in en het eerste hakje/balletje onder zijn voet door werd alweer uit de kast gehaald. Als je jezelf wil laten zien in dit soort wedstrijden geeft je naar mijn mening iets meer gas.
4 -1
Web
Ik denk dat hij zich te veel wil waarmaken.
Vaak ga je dan dingen doen die je niet moet doen
5 0
Schip
Hij viel heel ongelukkig in. Verspeelde bijna elke bal. Wilde iets te graag denk ik. Is ook moeilijk: het tempo lag erg hoog en daarin wil je dan mee.

Overigens niet eens met de redacteur dat Alvarez voetballend ook makkelijk meekwam. HIj was nuttig, maar stond vaak op een lijn. Zie veel liever Donny of Gravenberch daar.

Martinez heerste gewoon, zelfs tegen spelers die twee keer zo groot en zwaar waren. Hij ziet de ruimtes en bewegende spelers ook en heeft een prima linkerbeen.
9 0
PJK54
Mee eens maar waren er meer die van die mislukte hakjes gaven waaruit Lille gevaarlijk tevoorschijn kwam, ik zeg speel gewoon sober maar overtuigend en ga geen tegenstander proberen te "vernederen" dat valt vaak verkeerd.
6 0
VakO
Martinez laat al vanaf de eerste wedstrijd zien een aanwinst te zijn. Dat hij gisteren zo goed was verbaast me dan ook niets.
Alvarez moet ik nog zien groeien. Maar maakt wel weel een belangrijke goal. Hoop dat hij er komt.
5 0
DS
Op Martinez is niks aan te merken. Maar dat is vanaf wedstrijd 1 al een strijder.
Met Alvarez weet ik het nog niet. Die goal maakt hij erg mooi, die assist op Promes idem. Maar hij oog soms ook erg lomp en traag.
4 0
RaynoFischer
Assist van Nico, maar jij doelt op die bal die er niet in ging? :)
2 0
jaribombari
Martinez was ook mijn man of the match.
1 0
MarcOndertwix
Waarom praat iedereen elkaar na?
0 -1
Pheadrus
Nou....ik weet niet of je napraten moet noemen. Eerder dat veel mensen hetzelfde zeggen.
2 0
Web
Ajax heeft gisteren mij blij verrast, voor de wedstrijd was ik erg sceptisch.
Hoe gaat het Europees met Alvarez, Veltman, Promes en Dest
Allemaal een ruime voldoende, in de omschakeling moet het beter, maar de laatste twee hachelijke momenten waar Onana de nul vasthield, kwamen toen het al beslist was. De concentratie viel weg.

Martinez wat is dit een kanjer, vanaf vandaag allemaal stoppen met het is een beton speler.
Zit overal tussen wind zijn duels, en dan als voetballer, hij speelt zich zo makkelijk vrij, heel gevarieerd in de opbouw, buiten kant voetje, zijn cross bal is van een bijzonder hoog niveau, waar alleen Ziyech bij in de buurt komt. Hij had de 2-0 op zijn voet toen die rare beslissing van de scheidsrechter om af te fluiten. Tadic speelde anoniem maar deed wel wat van hem gevraagd word, ruimte maken in de spits.
Promes haalde een ruime voldoende, doet op de 10 positie zelfs voetballend meer dan Donny
Daar staat tegen over dat Donny vaster is aan de bal is. Ziyech speelde een fantastische wedstrijd, wat een creativiteit tijd komt daar van af, die achterlijke passeerbeweging met die prachtige uithaal op de paal, bijzonder van schoonheid, en had meer verdiend.
Neres begint langzamerhand weer de oude te worden, elke wedstrijd iets beter. Het centrum Blind en Veltman een ruime voldoende, maar Veltman haalt niet altijd dit niveau, eigelijk bijna nooit
Tagliafigo wat een bijzondere speler is dat, niet 100 procent inzet maar 110, waar haalt hij de energie vandaan? De manier waar op hij de kopduels aan gaat zegt alles. Hij pakt wel eens een onnodige kaart, maar dat zit nou eenmaal in zijn spel. Dest opbouwend een ruime voldoende. Verdedigend moet hij nog stappen maken, hij ontwikkeld zich enorm

Ik ben zeer benieuwd hoe Ten Hag het neer zet als Donny terug is
Ik zou kiezen voor Promes op 10, en Donny op de controlerende positie naast Martinez
Promes minder vast aan de bal dan Donny, maar daar staat tegen over dat hij meer aan het spel mee doet. En die kan nog veel beter. Donny brengt voetballend meer dan Alvarez, alhoewel hij mij gisteren ook vervatte kwam best vaak in de zestien, Of Ten Hag kiest voor een 6 met Martinez,?
Dat zie ik hem niet doen, en dat begrijp ik ook nog wel. Omdat de keiharde realiteit is dan dit systeem voldoet, hij haalt er succes mee. Alvarez dist best ok gisteren. Toch hoop ik dat Ten Hag hem naast Blind zet.
4 0
ajaxdordtt
NB scorebordjournalistiek wederom, wat mij betreft. Martinez is zeker geschikt als 6. Een systeem met de punt naar voren met Martinez en Alvarez is heel summier. Dat bleek vanavond wederom.

Ik ben ook gelukkig en aangeschoten, maar een masterclass? Dan heb je echt met je ogen naar de barvrouw gekeken.
1 -9
Web
Martinez was niet goed maar zeer goed, enorm balvast, en een cross bal waar alleen Ziyech bij de buurt komt, die zelf Frenkie niet heeft, ik was voor de wedstrijd best onzeker, had geen idee waar het team stond, maar ik ben blij verast. Ten Hag gaat het weer flikken. In de omschakeling moet het nog beter
Ook Alvarez wat houterig niet de mooiste speler, na de rust goed. Komt ook in de zestien in scorings positie, niet een keer maar drie keer
Ten Hag haalt weer het beste uit zijn spelers, zelfs de zeer kwetsbare Veltman haalde een ruime voldoende.
Met deze spelers deze prestatie neer zetten, heel knap
Jij zal ook eens nooit zeggen dat je het goed vind? Of ben je net zo zuur als Derksen.
Ok die zal nooit zeggen, ik ben best verrast, eerlijk is eerlijk
7 0
ETM
Martinez op 6 en 2 creatieve halven is op papier een creatiever middenveld. Maar wie gaat dan vanaf waar het spel maken? Ziyech?
Dat het 'blok' (ook al zo'n woord) Alvarez en Martinez niet des Ajax is lees ik vaak. En snap ook waarom. Maar kunnen mensen ook inhoudelijk uitleggen hoe dit in de praktijk niet creatief is? De vrije rol van de voorwaardsen is een groot deel van de creativiteit van dit Ajax. Op welke manier geven Martinez en Alvarez niet voldoende doorvoer? Op basis van theorie? Want dan is Lille weer maar matig, en dat vind ik een dubieus argument zonder voorbeelden. Zijn jij en trooop niet iets te vooringenomen? (wordt het niet ook een stok om Ten Hag mee te slaan?) Ik vind dat vooral bij Alvarez moet blijken hoe hij zich houdt als Ajax stevig onder druk komt te staan.
5 0
ETM
Bijna met alles eens. 
Maar de schrijver geeft zelf al 2 dillema's aan mbt cv zetten van Alvarez. 1. Donny van de Beek is als 10 een groot succes gebleken. 2. Alvarez doet het meer dan aardig op het middenveld.
Zowel Martinez en Alvarez worden door veel mensen vanuit hokjes-denken beoordeeld. Alvarez nog meer, omdat hij voetballend iets minder is en vooral ook minder oogt. (slungelig) Maar Alvarez doet het eigenlijk uitstekend. Hij speelt simpel en bewaakt de balans aan de minder 'opbouwende' en meer 'aanvallende' rechterkant. Is niet foutloos, maar doet het goed. En dan noem ik nog niet zn goal.

Tadic speelde idd vooral een nuttige rol. Maar ik vind wel dat Tadic in het huidige elftal, zeker op CL niveau gewoon altijd je eerste spits moet zijn. Of de tegenstander nou statisch is of niet. De meerwaarde voor het elftal is in ieder scenario enorm. Je kan er een hele trits aan aanvallers omheen hangen. Die mogen eronder, ernaast of erover heen..

Het wordt moeilijk met de terugkeer van Vd Beek. Promes wordt als maar beter, Neres is nog niet helemaal de oude, maar gaat dat wel worden. Zijn niet dezelfde spelers, maar wel het best te vergelijken. Ik denk dat je uiteindelijk niet om Neres heen kunt, maar Promes verrast me wel. 

Bij het rijtje uitblinkers mag van mij ool Ziyech. Ik heb genoten gisteren, wat een begin! De kwetsbaarheid was er zeker. Maar Lille is ook geen Apoel.
Die gallery-play fase, ja het mag eigenlijk niet, en Lille komt nog bijna terug op 2-1, maar ergens is het schitterend. We zien 3 (!) pirouetjes door 3 (!) verschillende spelers, de ballen achter standbeen heb ik niet eens kunnen tellen.. dat zie je echt nergens nog op dat niveau, zooo speels.
Wie kan er niet om glimlachen?
12 0
Web
Ik ben het zoals gewoonlijk weer helemaal met je eens
2 -3
ajaxdordtt
Deels helemaal eens grote vriend. Een middenveld met Promes, Alvarez en Martinez is een schande. Een erbarmelijk Lille doet daar niks aan af. Alleen Martinez zou daar kunnen staan.
2 -7
trooop
De kop boven dit artikel slaat als kut op dirk. Ik heb nog nooit ook maar ergens een kritische noot over martinez als middenvelder gelezen. Hem en alvarez op zo'n manier in één adem noemen is verongelijkt doen over iets dat niet bestaat.

Martinez is fantastisch als defensieve mid, maar wel in z'n eentje. Het is namelijk bepaald geen type dat het spel maakt, dat spelers wegsteekt, dat aanvallen initieert. Het is vooral een speler die situaties oplost, en vervolgens het spel verlegt, met alle kwaliteiten die hij in zich heeft. Vervolgens beginnen de aanvallen pas.
Alvarez is er in feite net zo één, zij het vele malen minder vaardig, en dus nog veel meer een 'oplosser' en een 'spelverlegger'.
Twee van zulke types op het middenveld, bij Ajax, is in mijn ogen een gotspe.

Spelmákers, dat is waar het dit elftal ten enenmale aan ontbreekt. Ik kan uiteraard genieten van sommig combinatiespel voorin, maar over het algemeen is dit verre van het voetbal waar het hart van opgloeit.
1 -3
Web
Martinez onderschat jij enorm, steekt wel degelijk iemand weg, sterker nog hij heeft de beste pass van de hele selectie, snap werkelijk niet waar jij naar kijkt?

Ajax haalde met deze spelers een hoog niveau gisteren,
Probeer eens in de realiteit te kijken?
Wat verwacht jij in vredesnaam van Ajax, dat ze iedereen de wil opleggen
Betrap je er wel vaak op, jij bent een romanticus die denkt dat Ajax allemaal Messi’s en Frenkies in de selectie heeft, wakker worden.

Verre van het voetbal waar ik warm van word
Mijn advies kijk NOOIT meer want wat jij wil zien, gaat nooit gebeuren

Vraag mij zelfs af of je wel geniet van Ziyech,? ben erg benieuwd
5 0
trooop
Ik heb martinez nog nooit iemand weg zien steken. Hoe goed hij is in kort combinatiespel weet ik niet, want dat spelen we niet op het middenveld. Maar ik vind hem wel een hele goede speler, wees gerust webbie.
Ook ziyech was bij vlagen genieten. Ook z'n 'lucky' poortjes lukten vaak, dat was leuk. Maar volgende wedstrijd gaan die gewoon weer mis, let maar op.
0 -1
Web
Wat gaat mis?
Zijn balverlies neem ik op de koop toe, want zijn genialiteit is heel bijzonder, en als je echt zo van voetbal houd, moet ook jij dat op de koop toenemen
Het heeft Ajax nog geen punt gekost, denk daar maar eens over na
0 0
DeWijsneus
Gijp en Derksen zijn constant negatief over Martinez. Zelfs bij de voorbeschouwing nog ging het over hem. Middelmatige speler die je zelf moet kunnen opleiden. Ajax middenveld onwaardig. Gelukkig zagen wij hier het allemaal al: die jongen kan echt enorm goed ballen. Vond hem gisteren bizar goed. Gaan we nog een hoop plezier aan beleven! Alvarez vind ik dan weer niks op het middenveld. Versnelt nooit en speelt nooit een bal vooruit. Snel Veltman vervangen en Donny erbij op het middenveld.
8 0
trooop
Ok, dat heb ik niet zo meegekregen. Da's dan dom van ze!
Ik vind alvarez ook helemaal niks op mid. Wel als 'algemene' voetballer, niet als Ajacied.
0 0
de-Ajacied
Zouden van der Gijp en Derksen nou echt zo weinig verstand van voetbal hebben, of is het gewoon jaloezie van een paar Feyenoorders ?
2 0
DeWijsneus
Ik weet het echt niet maar VI hoef je niet te kijken voor het inhoudelijke, mening over voetbal en Ajax in het bijzonder neem ik al heel lang niet serieus.
3 0
ETM
Ps. Wat je zegt over Martinez is niet helemaal waar; hij wordt constant onder de noemer" 2 verdedigers op het middenveld" genoemd.
Wel snap ik wat je bedoeld met de overdreven titel.
0 0
ETM
Je zou idd kunnen beargumenteren dat het middenveld een echte spelmaker mist, eens. Spelmakers zijn namelijk Tadic en Ziyech. Overigens is het middenveld qua speelveld haast vanaf de middelijn naar boven.
Maar je kunt ook samen spelmaken en dat is wat Ajax steeds meer begint te doen. Martinez heeft t wel in zich, ben ik van overtuigd. Hij kan ook uitstellen bijv, en beheerst alles in de passing. Hij kan wel nog verbeteren, wanneer wat te doen.
Ajax is ook niet op volle toeren aan het draaien. Mijn vrolijkheid gaat ergens anders over.
Ajax had weer bij vlagen dat het in 360 graden een aanval opzetten. Het is verre van het niveau van tegen Juve, maar volgens mij mis jij bepaalde contouren. Neres Taglia en Tadic willen alles kort over de grond. Dat wordt weer de kant die jouw gaat bekoren.
Alvarez is geen Schone en Martinez geen Frenkie. Maar daarom ga ik ook niet steeds vergelijken. Van achteruit voetballen gaat weer steeds beter. Ik neem aan dat jij dat toch ook wel kan zien.
1 0
trooop
Ik zie de contouren ontstaan, ik zie ook goede dingen, kan me normaal gesproken ook helemaal vinden in jouw vrolijkheid. Maar alles wordt voor mij 'overstemd' door iets wat me heel erg niet bevalt. Een kernachtige ten hag-nadruk (noem ik het zelf) die overal overheen ligt. Ik vond het tot nu toe lastig aan te geven waar hem dat precies in zit, maar ik begon hevig te knikken toen ik babangida's reacties in dit topic las.
Ben op vakantie; hier komen we een andere keer nog wel over te spreken!
0 0
ETM
Prima, als het maar niet zo wordt dat je die kernachtige Ten Hag- nadruk erin gaat zoeken. ;)
En heb een toffe vakantie.
0 0
trooop
Terechte opmerking hoor. Ik probeer dat wel bij mezelf te doorzien, of m'n mening over ten hag m'n oordeel over het spel niet in de weg zit. Maar dat is nog best lastig! Dus zeg het vooral als je die indruk krijgt.
0 0
Hagmag
Martinez, zo scheef ik al eerder is een super aanwinst en wordt een kanjer.
Alvarez, scoorde een mooie goal maar in mijn optiek is het geen middenvelder.
Hoort thuis centraal in de verdediging.
Ten Hagmag wat mij betreft deze stap nu wel gaan uitvoeren.
Daar in tegen vond ik Veltman, vanavond zeer veel duels winnen en dus goed spelen.
Dest=Best.
Promes vond ik vanavond opvallend aanwezig en goed spelen, dat is een zeer positieve ontwikkeling.
Hoop dat Donny snel weer fit is.
Neres, als laatste opmerking haalt nog niet zijn niveau van vorig seizoen en dat moet gaan veranderen.
Ajax had niets te klagen maar kreeg zelf ook goeie kansen en was beter in de afwerking.
Verdiend gewonnen en een perfecte start in de CL.
3 -12
Joseph
Martinez inderdaad weergaloos, die heeft zijn plekje wel binnen op het middenveld. Alvarez scoort mooi, maar vond ik niet bijzonder spelen, zit wel strijd in, maar die komt niet mee in de combinaties op het middenveld en is positioneel ook niet de beste.

Ik ben benieuwd waar ten Hag Donny neer gaat zetten, naast Martinez is logisch, maar met Veltman die toch redelijk sterk speelde, is er dan geen plek voor Alvarez. Lastige keuze voor Veltman, Schuurs of Alvarez..
4 -1
ETM
Je opmerking over Martinez op het middenveld valt me zeer van je mee Joseph, moet ik je meegeven. Ik had namelijk gedacht dat je een heel seizoen om Blind op het middenveld zou gaan 'roepen'. :)
0 0
Joseph
Ik zou Blind nog steeds het liefste op 6 zien, dat zal niet snel veranderen, maar Blind blijkt een betere verdediger te zijn dan Martinez. Voor het team is het op deze manier het beste, zeker nu Martinez zich op deze manier laat zien.

Mijn kritiek zat overigens vooral in de dubbele 6, die heb ik nog steeds. Ik vind dat Martinez (net als Blind) die positie uitstekend in kan vullen en dan zie ik liever een aanvallender ingestelde speler er bij op het middenveld.
1 0
Aad82
Check die statistieken van Alvarez ff. Zoveel dombo's op deze site.
0 -4
ajaxdordtt
DE dombo ben jij Aad. Geen idee van de statistieken van Alvarez, maar het is overduidelijk dat hij met iets minder ruimte heel veel tekort komt. Maakt verder ook niet uit. Veltman eruit, Alvarez daar en het kan zomaar gaan lopen.
3 0
gusanito
Mooi moment dat Johan Derksen door het volledig studio publiek werd uitgelachen toen hij verkondigde dat Martinez niet bijzonder goed gespeeld had. Wat een seniele dweil.
12 0
Hollister
Ja en nu was die Nico wel een aardig backje... dacht dat hij vorig jaar toch een iets andere mening had over hem
7 0
Restored
Heeft vorig jaar nog gezegd dat van Dijk niet kan verdedigen, je weet wel die gast die werd verkozen tot beste verdediger en speler van Europa..
7 0
036AFCA97
Heerlijk die Martinez. Onze Mascherano. Gehaald als vervanger voor Nico over een jaar, maar als die zo doorgaat gaat die voor 3x zoveel als Nico tegelijk met hem weg ;)
3 0
MPAjax
zowel van martinez als alvarez zag ik in de clips al dat ze technisch goed zijn alleen vind ik dat ten hag moet oppassen met het overbelasten van martinez, die was in de 75e minuut duidelijk op
3 0