Ziyech gaat in op verbanning bij Marokko: 'Ik weet wat er gebeurd is'

door BartVeenstra 16

Bron Tiki Taka Touzani

Ziyech gaat in op verbanning bij Marokko: 'Ik weet wat er gebeurd is'

door BartVeenstra 16

Bron Tiki Taka Touzani

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech kan zich niet vinden in de beweegreden van Marokko-bondscoach Vahid Halilhodzic om hem niet te selecteren. De bondscoach heeft de oud-speler van Ajax al meerdere keren op rij niet geselecteerd wegens 'een gebrek aan discipine'.

Ook Noussair Mazraoui, rechtsback van Ajax, werd om die reden niet geselecteerd tijdens de afgelopen interlandperiodes. In het televisieprogramma Tiki Taka Touzani gaat Ziyech in op zijn verbanning. 'Hij (Halilhodzic, red.) heeft zijn visie ervan, ik heb mijn visie ervan. Het is wat het is. Ik weet wat er gebeurd is, dat is voor mij het allerbelangrijkste', aldus de speler van Chelsea.

Ziyech lijnrecht tegenover bondscoach Marokko

Ziyech ontkent dat hij onacceptabel of onprofessioneel gedrag heeft laten zien. Bovendien zou niet hebben geweigerd om te spelen en daarnaast heeft hij zichzelf ook niet boven de groep geplaatst. 'Ik behandel iedere speler met respect', zegt Ziyech. 'Iedereen die mij kent of die met mij heeft gewerkt, weet dat. Het is wat het is, so be it.'

De laatste keer dat Ziyech een interland voor Marokko speelde, was in juni van dit kalenderjaar. De oud-Ajacied werd vervolgens in september, oktober en november niet opgeroepen voor het nationale elftal van Marokko.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties